Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

horoskop devica

Default avatar
pa sej je logicno da cloveka ne ocenjujes po znaku in da je vse drugo pomemebneje... samo iz samega firbca me zanima tole. kaksni so moski rojeni v znamenju device, preko vasih izkusenj na splosno. recimo slabosti, prednosti... no karkoli.
Default avatar
Jaz imam moža devico. Hm, je zelo natančen, vse stvari ima rad planirane, rad ima red, ki pa ga sam ne vzdržuje, rad ima jasne stvari, rad je romantičen in je dobre ljubimec. obožuje svoje otroke. Je kolerik. zelo rad kam gre, kaj dobrega poje. nor je na šport.
Default avatar
Vse (moške) device, ki jih jaz poznam so zelo družinski, družina jim je sveta, zelo zvesti in zelo ljubeči do svojih partnerk in otrok. Sposobni, pametni,natančni, včasih kar preveč komplicirajo... imajo radi red in pospravljeno vendar pri njih niti nisem opazila, da bi bili zanj zaslužni oni, bolj kdo drug...;)
Zelo komunikativni, pripravljeni pomagat...Device so mi fajn ljudje na katere se lahko zaneseš.
Default avatar
Tole o zvestobi...dobro poznam dva pod znakom devica in oba varata.
OK izjeme....;-)
Default avatar
Devica....moški, ki so rojeni v tem zanemenju se mi zdijo, da ZELO veliko razmišljajo in analizirajo o vseh mogočih stvareh in o tem povejo šele ko pridejo sami do zaključka.Niso pripravljeni se velikokrat So zelo družabni in radi pomagajo predelat pogovarjat o osebnih stvareh, saj želijo vse sami predelat. Js ne poznam devic, ki bi bile romantične in tudi na prvem mestu pri njih so ponavadi prijatelji, šele nato pratnerka. Kar se tiče reda je res, da ga imajo radi, ampak sami niso dosti zaslužni zanj.Radi tudi prevzemajo vodilne vloge, da imajo končno besedo.Obožujejo otroke in so krasni očki:) Zdi se mi tudi, da jim veliko pomeni kariera.
Default avatar
Ja imajo radi red, ampak ne pospravljajo oni. Torej- partnerka moškega device lahko živi v stalni gnjavaži glede pospravljanja, so picajzlasti do konca in gnjavatorji. Ni fino, res!
Default avatar
naš oče je zelo partiarhalen, jasno je kdo nosi hlače v hiši.
zelo zna bit tečen, če se mu zoperstaviš (ker on vse ve). dostikrat šele čez čas po ovinskih prizna, da si ti imel rad (a nikoli direkt tega ne prizna).
red ima zelo rad, je tudi urejen. ni res, da samo drugi skrbijo za red- zunanjsot hiše je porihtana, za ženske posle se pa ne briga.
v službi hoče bit šef (no, sej tud obvlada) in tudi pokaže, da je šef. zna bit ošter. cveti, ko ga pohvališ, kako je skrben.

še en član družine je pri nas devica, imata kar nekaj podobnih lastnosti.
sicer pa je oče mal kolerika, tako da vse te lastnosti izvirajo tudi iz tega, ne morda zaradi znamenja.

aja, romantika je španska vas, jok je za reve.čustven res ni (no, pokaže ne)
Default avatar
No, ne vem kaj se je pol mojemu zgodilo - nima namreč niti ene pozitivne lastnosti, ki jih omenjate zgoraj za device. Kolerik, siten, nenatančen, o romantiki nima pojma, pravi gnjavator.
Očitno sem imela to smolo, da sem našla izjemo ....
Default avatar
Z mano se kot partner devičnik nebi dobro zaštekal. Se pa odlično ujemam prijateljsko.
Dejansko imajo radi red, čistočo. Radi so urejeni. ne marajo površnih ljudi, kar jaz že po horoskopu sem:) So zelo realni in znajo z denarjem,torej, poslovno uspešni (kakorkoli že).
Na svoje otroke so dejansko ponosni in so dobri očetje. Kar se pa partnerk tiče, pa so taki kot pri pospravljanju. Radi imajo urejeno družinsko življenje, lepo ženo, lepe otroke, lepo hiško...se pa tudi radi "ozrejo" in so radi opaženi (v vsej svoji lepoti) od čednih žensk:), pa ne mislim nič slabega s tem. Saj v osnovi smo takšni vsi ljudje:)
Devičniki imajo nekoliko več tega v sebi kot kak prektični in trmasti oven:)
Tudi če imajo afero, bo njihova žena težko kdaj čutila posledice ali ponižanje, ker devičnike zelo "skrbi" kako izpadejo. Znali bodo vse urediti, da bo lepo in prav.
Default avatar
Saj ni res, pa je, moj je tudi devica, jaz pa vodnar, pa vi,ve ?
Default avatar
Moj je devica, jaz pa lev..... A si predstavljate kako to gre? Po horoskopu se čisto v nobeni stvari ne ujemava, ampak je nekako šlo, mi gre pa ta "sanitarni nadzor" in komanda počasi že pošteno na živce.
Default avatar
tud jz lev.. levi ne planiramo kaj prevec. in ne maramo da nas nekdo nadzira kaj in kako naj delamo. drugace pa mislm da device znajo dobro poslusati.
Default avatar
Zanimslite si naju dva. Jaz devica, on pa lev. Pri nas vsak teden ropota, velikokrat zaradi device, ni pa tudi lev nedolžen in nič kriv, čeprav tega za nič na svetu ne bi priznal.
Default avatar
Moj oče je devica. Ima rad red. Pri njem je zanimivo, da ne opaziš, kdaj ga vzpostavi, kajti je tudi zelo hiter in opravi stvari z levo roko. Je zelo praktičen (moja hči že pri dveh letih ve, kdo zna vse popraviti:))
Ima mero pri stvareh, ki jih počne, razen pri delu ;). V življenju ga še nisem videla s cigareto, tudi ko je bilo "moderno", več kot kozarec belega pri kosilu ne popije, po 19h ne je več nič in če mu kdo ponuja dodatek, ga ne prepriča, pa če še tako omamno diši.
Pri delu je zelo vztrajen in ne odneha. Vse življenje že dela kot kakšen vol. Brezdelje bi ga pokopalo - za razliko od mene, ki znam čisto fajn lenariti. Zna pa biti zatežen oz. trmast do konca in mami teži včasih "kar tako", da bi ga poslala v tri krasne najraje. Kot mož in oče je zelo zanesljiv, vendar ne pokaže trohice čustev (moja hči ga pripelje še najdlje pri tem), in jasno, ne ve, kaj je romantika.
Tako ga vidim jaz, mama bi verjetna še kaj dodala.
Default avatar
Moj oče je devica,ima rad otroke vse bi dal za nas, glavno besedo doma in v službi, red, čistoča na prvem mestu.... Mož je tudi devica in le dva dni razlike od očeta. Čisto kontra od njega, za otroke mu je malo mar, vse dela narobe, družina mu je na zadnjem mestu, rad se izpostavlja v družbi, čeprav se nima z čim, zvestopa pa mu je španska vas :((
pa še kako se razlikujejo device, tako da nevem če ravno ti znaki držijo :) mogoče pa je odvisno od letnika???
Default avatar
Samo pripomba: Znak, v katerem je svetilo sonce ob rojstvu določene osebe, ni nujno tisti, ki pri njegovih lastnostih prevladuje. Zelo pomembna sta tudi ascendent in luna. Za dobro analizo osebnosti je treba imeti natančne podatke. Poznam recimo devičnika, ki nima nobene zveze s tem znamenjem, ampak manifestira kup lastnosti strelca. Sama sem recimo ovnica, pa imam neverjetno veliko lastnosti kozoroga. Ipd.
Default avatar
Vedno prilagodijo situacijo sebi v prid, nikoli niso nič krivi, čeprav so najbolj potuhnjeni in podli, ves čas tečnarijo in nič jim ni prav, morijo vse okoli sebe, če se jim le pustijo ali so odvisni od njih, ker so bogovi in imajo prav, navzven hočejo biti spoštovani zlepa ali zgrda, spletkarski in pokvarjeni.Tudi če partnerja ne marajo, delajo pred ljudmi tako, kot se spodobi, kaj bodo rekli in so najbolj pozorni, čeprav "trpijo" pri "grozni" babi, čeprav ji vsaka čast, da takšno tečnobo sploh prenaša- nekateri.Pa jih kar nekaj poznam in so vsi glih.
Default avatar
Pozdravljeni!

hm, malo sem prebrala te komentarje glede moških ''devic'' in kolko vidim je ta zadnji komentar od ''mučno'' čisto en ekstrem device, še sploh kar se tudi ženskega spola, tako da mi je kar prilično čudno to. Je pa res kot je gelca rekla, da je še potrebno pogledat na kaj drugega kot sam osnovni horoskopski znak, ker se vseh častnosti človeka res ne da strpat v en sam znak in ga sodit po njem.

lp, mikimiska
Default avatar
bi se kar strinjala kar je napisal-a mucno.Enako sem imela partnerja pod znakom device,in je bil tocno tak kot ga je opisala.No niso vsi enaki ampak jaz sem imela tako smolo,pa sem se je hvala bogu resila:)
Default avatar
Ja saj verjamem, samo očitno smo po tem moški device in ženske device vsak v svoji smeri:-) in ravno to je to, kar me je rahlo začudilo..taki ekstrem.

lp, mikimiska

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek