Med.Over.Net

Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

tiste, ki ste rodile v Izoli

Default avatar

edith

Nekaj me zanima, če je res. Pred nekaj meseci mi je povedala sodelavka, ki je rodila v Izoli, da tam izvajajo nek program po meri otroka in zaradi tega, ko so jo morali zašiti po porodu, ni dobila nič za olajševanje bolečin. Se pravi, so jo zašili kar na živo. Je to res? In če je, se vam zdi normalno?
Default avatar

katja

ko sem jaz rodila, mi niso dali nič proti bolečinam, z obrazložitvijo, da sem že enkrat rodila in, da vem kako boli.
Default avatar

š[email protected]

Hja, vsepovsod se najdejo "modeli". Mene je po porodu v LJ šival en mlajši dr., ki mi je sicer dal injekcijo lokalnega anestetika, ampak ni počakal, da prime. Začel je kar šivati, jaz pa zavpila. In je rekel, da me že ne more boleti ter mirno šival naprej. Lahko povem, da sem čutila vsak zbodljajček, vsako grozno sekundo, ko je vlekel nitko skozi luknjico v koži... To bile so najbolj boleče minute mojega poroda! No, po končanem šivanju je injekcija "prijela"...

Vem, da nisem odgovorila na tvoje vprašanje, ker niamm pojma, kako je v Izoli. In ne zdi se mi "glih" normalno. Še zobar počaka, da anestetik prime...

čao
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~
Default avatar

katja

aja, še za šivanje. to delajo na živo. sem imela samo tri šivčke, pa sem mojemu skoraj roko odtrgala, tako je bolelo.
Default avatar

Doroteja

Jaz sem pred 21-tim meseci rodila v Izoli. Lahko rečem, da to sploh ni res, da vse tako delajo in da ne dajo nič za bolečine.
TO NI RES PUNCE!

Bog ne daj, da bi hvalila porodnišnico Izolo, ampak tam so zelo prijazni in zelo je urejena porodnišnica Izola.....
Mislim, da se lahko marsikatera porodnišnica skrije od Izole.

Lep dan
Doroteja
Dobro se z dobrim vrača:-)))
Default avatar

katja

No, meni 26.1.2001 niso dali nič in ne mi o tem, da se izmišljujem.
Default avatar

kpiki

Rodila sem v Po in moram povedati, da mi je bilo šivanje hujše kot porod...da o bolečinah potem ne govorim. Babico sem sicer prej vprašala, če kaj dobim proti bolečinam in je rekla, da ja...polili so me z nečim hladnim in to je bilo to?? Še zdaj ne vem ali me je hotela samo potolažit ali to "proti bolečinam " ne učinkuje. No, ampak sem še pozabila kako dejansko boli.
Default avatar

Pocahontas

Mislim, da nisem dobila ničesar, pa tuid čutila nisem nič.
Sicer pa sem bila "pod dozo" že zaradi poroda.
Kako pa čutite bolečino šivanja, ko pa je po porodu tam spodi itak ena sama bolečina???
Default avatar

edith

Grozno! Nisem še rodila, ampak ko berem tukaj, kaj vse počnejo, kako so nekateri zdravniki brezbrižni, me prav mine vse. Po nekod se obnašajo, kot da smo 100 let za luno. Res nimam besed, no. Kaj jim je res tako težko dati eno ubogo injekcijo??????????? Me prav zanima (še posebno ko so moški zdr. taki), kako bi oni reagirali, če bi njih na živo šivali.
Default avatar

vanja

Draga Edith!

Šivanje presredka vedno poteka "na živo", razen če je raztrganina prevelika - takrat dobiš injekcijo. Vendar ti svetujem, da se s tem ne ubadaš, saj boš samo bolj živčna.

Jaz sem leta 2000 rodila v Izoli - dobila se 2 notranja šiva in tudi brez sredstev proti bolečinam - saj tako nič ne čutiš, ko je vse raboleno od poroda. Letos sem rodila v Postojni (z epiduralno - bilo je kot na dopustu!!!) in nisem bila nič šivana.

BTW: ta "program po meri otroka" je pa zaradi tega, ker je izolska porodnišnica prijazna novorojenčku. Če se hočeš izogniti vsem nepotrebnim nevšečnostim, se odloči za Postojno, saj nima brez veze naziv (ki smo ga dale mamice seveda): Mamicam prijazna porodnišnica!
Default avatar

anja1

Rodila sem v Izoli, aprila 2004 z epiduralno. Pri šivanju so mi povečali odmerek epiduralne in šivanja nisem čutila.

Čeprav sem med nosečnostjo slišala kar nekaj zgodbic o Izolski porodnišnici, je moja izkušnja z Izolsko porodnišnico je pozitivna.

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic