Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Miramare+Trst

Default avatar

marusa1::trv

Živjo!
Dve nadobudni turistki v "" se jutri odpravljava v Trst malo firbcat znamenitosti, kulturno dediščino, naravno lepoto.
V prvem planu imava za videti grad Miramare. Problemi: ne veva točno, kako se do tja pride, ali je kaj zakomplicirano (bova z osebnim avtom), ker tiste uličice v centru mesta znajo ratati problem.
Zanima me tudi, ali je v Trstu še kaj takega zanimivega, da bi človek pogledal? Poznam tisti veliki trg ob Ponterossu. To je tudi vse. Od spodaj dol se vidi na hribu tudi nekaj velikega, kot en kip? Mogoče kdo ve kaj je to? Kaj bi se še splačalo videti?

Hvala za vso pomoč in namige!

LpMaruša

P.S. Muzeji naju niti ne interesirajo kaj preveč.
Default avatar

Lili::trv

Zdravo!

Na spletni strani "virtualtourist" imaš popoln pregled vseh turističnih krajev po svetu z opisi znamenitosti, trgovin, nočnega življenja ... , ki jih vpisujejo turisti.
Prilagam link na stran o Trstu.

http://www.virtualtourist.com/vt/22802/4/

LP, Lili
Default avatar

pohajačka::trv

Zelo dobra ideja, samo škoda ker je zima. Spomladi je park fantastičen.
Default avatar

lordwales::trv

rek ne vedeti še ni ovira da se v trstu ne bi znašle.nenazadje ima trst tudi svojo uradno turistično stran , ki jo boste dobili tako da boste na www.google.com napisati trieste in pritisnili enter !

za miramar : po obalni cesti od trga liberta /svoboda /kjer je spomenik avstrijske cesarice , na trgu pazite na denarnice , rudsake in fotoaparate.trg je zgirališče emigrantov.

je ena najbolj turističnih točk trsta , visoka vstopnina, gužva !

lordwales priporoča obisk raztave v palači govčevič ob velikem kanalu nasproti pravoslavne cerkve / blizu velikega trga na nabrežju /
popoldne je nekaj ur zaprto , vstopnina ni velika , 1.5 evro !

zanimive so tudi tri sprehajalne poti :

- via napoleonika / od obeliska pri občinah nad trstom do gore greta / to je tista velika stavba ki jo je videti iz trsta , cerkev !
- ribiška pot - od nabrežine do pristanišča čup / drevakov /
- riklijeva pot - od sesljana / pri kampu pineta / do devinskega gradu , možen obled kaverne

največja atrakcija trsta je zaselek piščanci / sotomonte / pri občinah

v trstu sem bil v 2 letih 15 , samo avgusta lani 3 !
v večini primerov sem hodil peš od sežane do občin , in tudi nazaj , čeprav sem se v večini primerov vračal z vlakom v gorico , in od tam v novo gorico in domov.

januarja 2003 sem imal furlanski mesec , ko sem 4 ponedeljke preživel v fjk.

6 januarja, na befano v trstu , od tega dne je tudi reportaža repentabora na www.lordwales.com , 13 z vlakom do krmina in nazaj /krminska gora / , reportaža na http://users.volja.net/trstelj1 , 20 januarja ponovno v trstu /skozi rojan peš / , reportaža na www.lordwales.com , 27 z vlakom do koprive in peš preko mosse in ločnika do gorice , reportaža na http://users.volja.net/trstelj1


če vas še kaj zanima o trstu / recimo nakupovalni center torri di evropa /
mi lahko pišete na
e - mail : [email protected]
Default avatar

Vito::trv

Lord, a na Krasu Opčinam rečete Občine?

Zadnja sprememba (07-02-05 21:53)
Default avatar

pohajačka::trv

Vito imaš prav, vendar še vedno bolje kot Villa Opicina - upam da se strinjaš.
Default avatar

Vito::trv

Se strinjam, brezpogojno.
Če sodim po svojih prijateljih iz tega kraja, se pa tega sploh ni treba bati.
Default avatar

marusa1::trv

Hvala vsem za pomoč in informacije.
Mogoče res izpadem malo butasto, ampak slovensko primorje, recimo tudi tržaško območje+ ostala Italija mi je popolnoma nepoznana. Če me kdo vpraša, kako se pride v Piran ali Izolo nimam pojma. :-S Res pa je, da kamorkoli grem, je to vlak ali letalo, tako da mi tudi ceste niso preveč domače.
V svojih rosnih 30 letih sem bila le 2x v Portorožu, kar si po eni strani štejem v plus (čeprav me kdo zna sedaj popljuvati). Čeprav sem se ravno zato mogoče odločila, da gremo pa malce še sem pogledati, kaj nam kaj ponujajo in sem bila prav prijetno presenečena ... na žalost samo na spletnih straneh, ker nama je včeraj zjutraj, tik pred odhodom, crknil avto :-(

Smo to nadoknadili z obiskom večine muzejev v Ljubljani, izlet v Trst pa je preložen na soboto oz. ko poštimajo avto.

Lep dan vsem!

Maruša
Default avatar

pohajačka::trv

Boj se tržačanov, ki slovence in italijansko zaledje še vedno smatrajo za manjvredne ljudi in tega niti ne skrivajo in ti ob vsaki priliki tudi povedo
Default avatar

lordwales::trv

sem profesinalni pisec reportaž.to je seveda 2 služba.pride obdobje, ko reportaže pišem kot po tekočem traku.prejšnji teden 1 reprizo medimurja , danes gorico severo zahod.tudi meni se dogaja, kako se kam pride.sicer si zapomnim traso , a če me sedaj vprašate kako zgleda ulica od kulturnega doma alojz bratož pri sinagogi , ki pelje do trga piacuta je megla !

kamorkoli gremo , in če se ne obnašamo kot navadni turisti /zakon ovce doly /
in si vzamemo svaj 3 ure časa se zlahka orientiramo.določenih detailov si sicer ne zapomnimo , upam pa si trditi da trst in predmestja , enako velja za gorico zelo dobro poznam.kakšen detail je sicer v megli!

naj vas spremlja digitalni fotoaparat - zaradi podoživitve izleta , spomini postanejo trajni , sodelovanje na raznih natečajih in podobno !
Default avatar

Mr_Zloba::trv

Ti si oni 'profesionalni pisec', zaradi katerega je Nedelo opravičilo bralcem, ker
si trosil neumnosti (o neki cerkvi, če se ne motim)?
Default avatar

lordwales::trv

Vem za še težjo napako,
željko kozinc , lep dan kliče , vikend magazin , 2003 , ko napiše da iz ovčje vasi pelje gondola.že nekaj let samo iz žabnic.pokličem a opravičila nikjer!

ZATO - LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR!

to je zelo ne bistvena napaka, z ozirom da pred mano nihče ni bil sposoben napiati te reportaže.
če prejemam za pisanje honorarje - sem profesinalni pisec.

zgleda pa , da sta se legendi slovenske reportaže cortese in fabjan že malo izpeli , cortese je sicer bil v nedelu 16 januarja, ko je nekaj flancal o tromeji.sicer pa, kot videite slovenska reportaža ni ravno na vrhu uredniških dajev.nedelo trenutno objavlja reportaže o bogatih / kje smučajo / in
ameriške reportaže.

če ste vi sposobni napsiat bolje, pošljite, mogoče tudi vam nedelo objavi.imam že ponudbo konkurence.sicer pa mi to ni služba.

pa še to :

v povprečnem slovenskem dnevniku takih in še hujših napak mrgoli.opraviči pa se edino nedelo, ki je mercedes , vse ostalo pa zastava ali škoda!
Default avatar

Joško

lordwales::trv je napisal/a:
Drži se književnosti in pusti strokovnjakom da ocenijo, kaj je dobro vozilo in ne pljuvaj Škode.