Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Kako do Krakowa (Poljska)?

Default avatar
Oktobra moram za tri dni na Poljsko, pa nikakor ne vem kako bi se lotila tega projekta. Da bi šla z avtomobilom, mi je predaleč (ker bom sama vozila)?

Kako se pride tja z avionom? Direktne povezave iz Brnika ali Celovca pomojem ni? Kakšna je cena? Kako dolgo traja let z vsemi postanki in prestopi?

Kaj pa vlak? Nekje sem prebrala, da je direktna veza iz MB. Kakšna je cena in kako dolgo traja vožnja?

Kako je s hostli?

Ker se na netu ne znajdem najbolje (ne najdem cenikov, povezav...) bi mi vaša pomoč zelo prav prišla. Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem.
Default avatar
Draga moja, Poljska sploh ni tako daleč! Z avtom je ja najboljša varianta - veliko lahko vidiš, se ustaviš kjer želiš, itd. Vendar če ti ne ustreza, OK.

Za vlak ali letalo pa je najboljše, da pokličeš železniško postajo / letališče, če se ne znajdeš na spletu. Številko boš pa verjetno znala poiskat v imeniku ali na internetu?
Default avatar
Poljska, Krakov z avtom je dostopen na dva načina - eden je skozi vzhodno in drugi skozi zahodno slovaško.

Vzhodna cesta je bistveno slabša, apak azme neskončno lepša...teče po soteskah (dolinah) karpatov) res lepa polkrajina

Zahodna varianta pa pride skozi Brno na sever. Ta teče bolj po ravnini, je pa, mislim da, malo daljša po kilometrih. Ko prideš na Poljsko, pa zaviješ na vzhod na Krakov.

Prevozil sem obe varianti, ampak jaz bi rekel, da pojdi po vzhodni.

Potrebuješ cca 10 ur vožnje, plus postanki.

Kot je napisala Sinička, za vlake in podobno bi bilo pa zelo koristno, če vzameš v roke telefonski imenik in vprašaš...

lp

bv
Default avatar
Sam sem se pravkar v nedeljo vrnil iz Krakow-a z osebnim avtomobilom.Sel sem po smeri Bielsko Biala - Olomouc - Brno - Dunaj - Gradec - Maribor, ceste so super 80% je avtoceste tako da bos
hitro tam. Ce te zanima se kaka informacija glede Poljske same pa kar vprasaj.
Default avatar
Mislim, da je poceni letalska linija cenejša, predvsem pa časovno ugodnejša možnost od vožnje. Če greš samo za tri dni, se ti po mojem res ne izplača voziti. Poceni letalskih prevoznikov je zdaj že cel kup, in malce brskanja po netu se ti lahko bogato obrestuje. Poglej recimo na www.volareweb.com, www.ryanair.com, www.easyjet.com. Mislim, da obstaja stran, kjer so našteti vsi - poskusila jo bom najti.

Glede hostlov - gotovo jih je cel kup. Jaz sem bila v edem, ki je bil čez leto študentski dom, gotovo pa je tudi veliko 'celoletnih'. V Google vtipkaj 'krakow hostels'' in izbiraj.

Direktne železniške povezave najbrž ni - gotovo pa je iz Munchna ali Dunaja (preveri, kaj je bližje).
Default avatar
Kot je rekla že Oja, obstaja cel kup prevoznikov. Za druge ne vem (mislim, da tudi Ryanair napoveduje Krakow za oktober, vendar, če je to res, bo takrat vse polno), v Krakow zagotovo leti Easyjet, zato preveri kakšne povezave imaš na izbrane dneve. Če želiš, povej datume, pa ti poiščem lete.

Za hostel pa poglej tole stran http://www.bursa.krakow.pl/

Če pa še kaj potrebuješ, povej :)
Default avatar
Kar se tice hostlov pa tako ... jaz nisem sel v hostel ker je bil predalec iz starega dela mesta tukaj
imas povezavo :

http://www.hostelbooking.com/ibnpub/eng ... try=Poland

Dobil sem zelo poceni hotel za 155 ZLT (priblizno 8500 SIT) je soba za 2 osebe z vkljucenim zajtrkom. Rezervirala sva ga kar preko telefona tukaj imas povezavo, ce te zanima :

http://www.retrohotell.webpark.pl/hotel ... krakow.htm

Lociran pa je na levi strani reke, ki tece ob WAVEL-u (gradu). Drugace se da iz tega hotela v 15 min pes do samega centra starega dela mesta ali pa z tramvajem stevilka 19, ki stane 2.4 ZLT (poriblizno 130 SIT) za vsako voznjo.V 5 minutah pa si ze na kraljevski poti.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net