Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

KEFALONIJA septembra - drago?

Default avatar
Ja, s punco nameravava tja septembra pa me zanima, kakšne cene naj pričakujem (gostinstvo, akomodacija, rent-a car...) In kako je s cenami nasplošno, v odnosu do drugih Grških otokov, so višje ali nižje. Hvala vsakemu, ki bo karkoli prispeval in mi tako pomagal! Lp!
Default avatar
Cene pijače in jedače se ne bodo razlikovale od današnjih, lahko pa pričakuješ cenejši aranžma agencije in večji popust pri rentanju avtomobila, no k temu bo pripomogla tudi tvoja sposobnost ali nesposobnost barantanja. Razlika v ceni med otoki pa je itak zanemarljiva: do 50 ec pri pijači, hrani mogoče malo več (ceneje na Kefaloniji)
Uživajta,
Default avatar
Na Kefaloniji smo bili junija.Meni se je zdela pijača in jedača kar draga.Naravni sok v gostilni 3€,pivo 2,5€ in pica 3,5€.Pivo v trgovini 1.10€,voda 1,5 litra 0,80€.Rent-a-car Daewoo Matiz 100€ za tri dni.Ležalnik in marela na plaži 8€.
Default avatar
Gofra, gresta z agencijo al lastna organizacija?
Default avatar
Pica 3,5€. to je poceni. Lani je bila na Karpatosu cena od 7€ naprej. Voda je pa bila na Karpatosu cenejša, mislim, da okoli pol evra ali 40 centov.
Na Kefaloniji sem bil, ko so v Grčiji še imeli drahme. Takrat se mi ni zdelo drago.
Default avatar
Skoraj zagotovo v lastni režiji, ker so ponudbe agencij vezane (večina) na letalo in pa na nočitve v enem in istem prostoru ves čas. Midva pa bi si rada privoščila dan ali dva kampiranja, dan ali dva spanja pod milim nebom ali v šotoru ("neprijavljena") ter najbrž kakšnih 5-7 dni v sobi. Želiva najti čimboljši kompromis med cenovno ugodnim in raznolikim...Saj res, morda kdo ve koliko so dnevne cene za nočitve kateregakoli tipa?
Default avatar
Gresta z avtom? Al bosta dol najela avto/skuter? Sprašujem, ker si midva tud ogledujeva, kam bi se spokala septembra/oktobra, zaenkrat je Kefalonija zelo v igri, pa mi tud ni neki extra bit cel teden ali vec v hotelu...Hvala!
Default avatar
S fantom sva bila na Kefaloniji septembra pred dvema letoma v lastni režiji. V družinskih hotelčkih sva plačevala za nočitev od 25 do cca 35 E. Midva gledava le, da je soba čista, s svojo kopalnico in balkonom. V vseh teh sobah je bila tudi klima. (V enem hotelčku je bila cena 30 evrov za sobo in doplačilo 5E za klimo.) Takrat so bile vse cene, renta- skuter, hrana, pijača, nastanitev malo višje kot na bližnji Lefkadi. Kefalonija je krasen otok za dopustovanje. Če domačine na Lefkadi vprašate zakaj so cene nižje kot na Kefaloniji vam bodo povedali, da na Lefkadi pač niso snemali filma (Mandolina kapitana Korelija). Grki pač prodajo vse kar se da in kar je za naše pojme morda nevredno. Na Kefaloniji je še ena posebnost mesto Fiskardo, kjer so vse cene cca 10% višje kot po ostalem otoku, ker se v tem mestu zbirajo ljudje, ki si privoščijo jadrnice in ker so po hudem potresu edino v tem kraju ostale hiše cele. Mestece je zelo prijetno za ogled, nastanitev (scenkana) je bila 40 E za sobo. Če se odpravite v to mesto, odsvetujem nastanitev v hotelčku Regina, ki ga svetuje Lonely planet, ker utegnete doživeti, da vam bodo ob odhodu želeli zaračunati več, kot ste se dogovorili. Ob odhodu so vam sposobni pokazati cenik kjer piše, da nastanitev stane 55 E. To se je zgodilo nama in še eni družini z malim otrokom ( težavo je v našo korist razrešila policija).
Načeloma velja, da je cena odvisna od števila dni, ki jih nameravate preživeti v enem hotelu. Svetujem, da nočitve plačate vnaprej in ne puščate potnih listov lastnikom hotela. (Nasvet izvira iz slabe izkušnje v hotelu Regina, ki je prva in doslej zadnja slaba izkušnja v Grčiji, čeprav sem dala skozi že kar nekaj grških otokov.) V nekaterih hotelih se vam bodo čudili, ko jim boste to predlagali, ker pri njih načeloma drži, kar se dogovoriš.
Sicer so cene na Kefaloniji grško povprečne. Obstajajo tudi dražji otoki kot npr. Mikonos, Rodos in Kreta.
Mislim, da je odličen izbor.
Prijetno dopustujte!
Default avatar
Peške, nič z avtom.Do Kefalonije pri priplula s trajektom iz Grčije, do sam Grčije pa prav tako s trajektom iz Trsta. Sama vožnja sicer traja, je pa poceni. Avto sem mislil najeti na samem mestu počitnikovanja, predvsem zaradi prostranosti in pestrosti otoka, vendar pa najbrž ne za dlje kot 3 dni. V teh treh dneh bi si ogledal zanimiviso preostali čas pa bi prebil nekje čimbolj v miru in predvsem vodi (:...

Sicer pa nimava izdelanega še nikakršnega plana, tako, da je vse še odprto. Aja, če mislita it doli oktobra s eprej raje pozanimajta kako je s kampiranjem ali drugimi na čas vezanimi ponudbami - nekateri kampi se namreč kmalu zaprejo...Pa...ne bo oktobra že hladno? Lp!
Default avatar
Litka, prav zanimivo si opisala, tudi jaz nameravam odpotovati na Kefalonijo v avgustu v lastni režiji. Povej mi, ali je po tvojih izkušnjah bolje najeti sobo in jesti zunaj ali najeti apartma oz. studio in si pripravljati hrano sam. Če mi lahko postrežeš še s kakšnim podatkom v katerem kraju se je dobro namestiti tistemu, ki ima rad domače vzdušje in lepe plaže in s kakšno ceno nastanitve naj računa, mi boš veliko pomagala. Hvala
Default avatar
Litka, superhvala za informacije. Še eno vprašanje: se splača najet apartma in si sam kuhat?

Gofra: še zdaj ne vem, a naj greva v hotel/apartma z agencijo al naj si sama zrihtava. Rada bi šla z letalom tja in nazaj (dolgotrajenga furanja z avtom oz. z ladjo imam za letos dovolj), dol pa recimo v apartmaju (kamp bi bil sicer idealen,samo za oktober res ne vem). Konec koncev mi to nudijo tudi po agencijah, kjer cena vključuje povratno karto + takso + apartma. Zdaj si ogledujem ponudbe pri Intelekti in Iliriki, cene so tam 70-80.000. Ma ... ne vem. V mislih imam konec septembra/začetek oktobra. Ubistvu mava še čas ;) Hvala vseeno!
Default avatar
Aja: Težko ti svetujem, ker se tudi sam še odločam. Pred leti smo skupaj s kolegi v lastni režiji obiskali Ios in vem, da je bilo precej ceneje kakor bi bilo z agencijo. Če mislita iti po svoje, po mojem letalo odpade: sama karta je predraga, izbor Last minute pa je vezan na določene agencijske ponudbe. Tudi sam sem sprva hotel izbrati kakšno ugodno agencijsko ponudbo ampak zdaj oklevam. Poglej, za recimo 75 tisočakov dobiš resda hiter prevoz tjakaj in nazaj, poleg tega pa tudi 7 ali 8 nočitev v apartmaju z zajtrkom (ta ja vprašljiv). Prevoz z ladjo bi naj ne presegal nekje 25 tisočakov (vsa pot), od česar mi jih potem ostane še 50. In ker ne mislim vsega časa preživet na enem in istem mestu, ker bom najbrž parkrat kampiral tudi na divje, predvsem pa, ker bi si rad sam izbral kraj in ceno menim, da je potovanje z ladjo zame najugodnejša izbira. Vsekakor pa ostaja dejstvo, da je za vse ostale, ki jim je bistveno predvsem to, da pridejo na mesto počitnikovanja hitro in pa tiste, ki jim potovanje samo ne predstavlja užitkov pač pa nujno zlo, ponudba agencij precej ugodna.

Še tole, vesel bom, če me še naprej obveščaš o poteku priprav in planiranju dopustovanja (enako seveda z moje strani) - mislim, da si lahko takole dosti pomagamo. Če bi bila pa slučajno zainteresirana za najem studia (2+2, kuhinja, TWC) in pa skupni rent-a-car, potem pa bi se morda lahko kaj dogovorili. Lp!
Default avatar
Ah ja...sem bil prehiter s ponudbo. Draga si želi bolj romantične samote, tako da moram razveljaviti prej napisano...se opravičujem.
Default avatar
Jaz sem bila na Kefaloniji avgusta 2000. Najprej sem bila en teden na Zakynthosu, potem sva se za en teden selila na Kefalonijo.

1. Če bi se še enkrat odločala tega en bi naredila

2. Takrat je bila Kefalonija vsaj še enkrat dražja od Zakynthosa

3. Sami Angleži, nič žura, dolgčas

4. DRAGO!

5. Zakynthos je ZAKON!!!!!

Mojca
Default avatar
Ja, sej to je....mi je kar težko dat 70-80 jurjev za to, da pridem samo do dol in za prenočitve, ker vem, da se za toliko denarja da že imet super dopust (toliko naju je prišla na vsakega Francija v lastni režiji s čisto vsemi stroški za teden dni). Kot prvo je to, da se morava še s fantom zmenit, ker se odločava še med otoki (Zakintos/Kefalonija/Lesbos/Samos), kot drugo pa kako in kaj.

Ja, se pa lahko še obveščava/obveščamo (lahko tudi po emailu). Za ponudbo pa ni panike, sicer se sliši zanimivo, ampak tvojo punco čisto razumem in se kar strinjam z njo ;)
Default avatar
midva greva v soboto z avtom na trajekt do Kefalonije za 3 tedne v lastni režiji, z veseljem bom napisala kako je bilo in kaj priporočava, koliko je kaj stalo,..tako da se oglasim spet okrog 23. avgusta, lp
Default avatar
čaw! tam se splača najeti skuterja ki pride le 10 evrov na dan! za avto pa nevem!
Default avatar
[email protected] - če bosta slučajno še kaj novega izbrskala ali namudrila. Do takrat pa lep pozdrav!
Default avatar
Zelo fino! Že komaj čakam na informacije! Uživajta sto na uro...
Default avatar
Hojla,
Midva sva najemala samo sobe in jedla zunaj, ker obožujeva njihovo hrano. Par dni sva bila nastanjena v Argostoliju (imena hotela se ne spomnim cena 25 E za oba), sam nimajo kaj prida plaže, zato sva šla malo preko zaliva z eno ladijco za 1,% eura na osebo in je blo luštn. Pozabila sem povedat, da ne hodite na pijačo v lokalčke, ki so blizu znamenitosti, ker je full drago. Naju je v en lokal prisilil dež in sva za kofi plačala cca 700 SIT (Katavothres-geološki pojav, kjer morje odteka v zemljo in na drugi strani otoka priteče ven). Potem sva šla z busom po otoku, ker so kr dobre zveze. Odlična nastanitev je v družinskem hotelčku Melissani v kraju Sami. Če se ti hodi, lahko greš kar peš do podzemnega jezerca melissani in se naciljaj, da boš tam ob cca 12, ko sonce posije v jamo. (ne hodi na organiziran izlet na to jezerce in v jamo Drogerati, ker boš full preplačala. Jama Drogerati ni nič posebnega, ker je majhna in so skoraj vsi kapniki polomljeni. Fiskardo, kot že rečeno vreden ogleda a je vse dražje. Tudi tja sva šla z busom. Od tu sva šla s trajektom na Lefkado in planirane tri dni raztegnila na 6 dni. Kopat sva se hodila na sosednji otok Meganisi (bajno) za 1E, ker ne marava plaž z ležalniki, marelami in Angleži. Lefkado prefurala s skuterjem (odlično) Cene hrane in nastanitve full nižje kot na Kefaloniji, girosi full večji. Spoznala sva dva grka, ki sta nama zrihtala sobo za 18 E na noč v enem družinskem hotelu, kjer žal niso znali angleško, pa smo se vseeno z rokami zmenli kar je blo treba. Potem sva se preko Itake s trajektom vrnila v Sami v isti hotel, ki ga zagledaš na mali vzpetinici, takoj iz pristanišča ali z avtobusne postaje. Majo velik napis in sva bila prva Slovenca, ki sta gostovala pri njih.
Mislim, da se kuhat ne splača, ker predobro ješ v gostilnah. Cene so bile ugodnejše kot pri nas ali pri južnih sosedih. Težko pa rečem kako je tam letos, ker po informacijah kolegov, ki se vračajo z grških otokov slišim, da so vse podražili zaradi olimpiade. Sicer pa vsi pravijo, da je še vedno ceneje kot pri sosedih na jugu.
Še vedno priporočam.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net