Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Mallorca

Default avatar

Xanthos::trv

A lahko kdo pove, mogoče tudi iz lastnih izkušenj, s katero agencijo se splača iti poleti na Mallorco?

Hvala za informacijo
Default avatar

Nikki::trv

Z nobeno!!! Mallorca je zabetonirana in polna Nemcev,...nič več ni od Mallorce, ki je bila vredna ogleda...
Default avatar

king::trv

Živjo!
Res,da je na Mallorci veliko Nemcev,vendar še zdaleč ne drži,da ni zanimiva.
Bil sem predlani tam- last minute z Neckermannom.Če boš sedel na plaži verjamem, da ti bodo postalo dolgočasno, zato pot pod noge in razišči otok.Verjemi zelo je zanimiv.
Glede odhoda-last minute z Graza,če ti ni predaleč,je pa precej bolj ugodno,kot pri nas.
Lep pozdrav
King
Default avatar

Nikki::trv

Jaz sem bila tam pred kake pol leta. Ni države, kjer ne bi bilo kaj zanimivega za pogledat, ampak na Mallorco se res ne splača it zarad par plaž in kake posebne jame,... Jaz sem hvalabogu šla tja samo odklopit, pa še to sem bila razočarana, po pravici povedano. Ko sem gledala fotke izpred desetih let, se mi je zdela super, ko sem gledala predlanske fotke, pa malo manj. Ampak letos..katastrofa. Mallorca je eno samo gradbišče...saj sami priznavajo, kake posledice jim pušča turizem, oz. gradnja hotelov - plaž kmalu marsikje ne bo več, izlged vedno bolj betonski,...da pa bi bil to španski otok? Ja, uradno res, sicer a nobenih značilnosti - ne kulture, ne jedi,...vse je ratal en kič...Ampak kdor želi it, naj gre. Pazite le pri ceni. Določene agencije imajo zelooo poceni, tako da...nikar naglice. Jaz sem organizirala tja absolventa. Stalo nas je 37.000 SIT in sicer je v to zajeta (bila) letalska karta, takse, samopostrežna zajtrk in večerja v dobrem hotelu, ki je bil v neposredni bližini plaže in mesta.

Kdrokoli že bo šel tja - uživajte :)!
Default avatar

king::trv

Živjo!
Če si šla tja samo odklopit, potem verjamem, da nisi videla nič pametnega.Če bi šla malo v notranjost,ter na severozahodni in zahodni del, bi videla ,da je Mallorca tudi še kaj drugega kot le beton in plaže...
LP
King
Default avatar

NN::trv

Se strinjam s King, rentaš avto in se zapelješ v notranjost, kjer imaš kaj videti. Mi smo bili tam sicer pred devetimi leti, potovali smo z Atlasom, ne vem če je ta agencija še pri nas, pa vendar brez pripomb.Tam je bila tudi vodička, vendar pa smo za avanture kar sami poskrbeli, ker smo tako videli več in nismo bili odvisni od nikogar.
lp nataša
Default avatar

Nataša::trv

Jaz sem strinjam s kingom in mojo soimenjakinjo.Da če se greš tja samo odklopit je vseeno kako je.Jaz sem bila na mallorci lansko leto in je bilo super in prav tako pred sedmimi leti.Res je da je nekaj razlike, vendar je še vedno vredna ogleda.
Default avatar

Nikki::trv

Dragi King - jaz sem šla v notranjost in po otoku. In kaj sem videla? NIč novega, nič posebnega. Šla sem z namenom odklopa, ja. AMpak to še ne pomeni, da si nisem nič ogledala. Niti en dan nisem bila vinjena, niti en dan nisem poležavala na plaži. Vsak dan sem izkoristila do konca in si ogledovala otok, pa vendar se ne spomnim česa, kar bi me impresioniralo. Bi me moral morda živalski vrt, kjer so živali do konca mučene? Jame, ki so tisočkrat manj zanimive kot pri nas? Kaj?

Če pa bi šla z namenom, da bi čimbolje spoznala lepote Mallorce, bi bila presneto razočarana!

Še vedno pa pravim - kdor želi iti tja, pa četudi samo zato, da se "pohvali", da je bil na tem mondenem otoku, naj kar izvoli :). Jaz samo povem, kako sem Mallorco doživela jaz.
Default avatar

king::trv

Živjo!
Draga Nikki, ti si povedala svoje mnenje, jaz pa svojega.Če ima Mallorca svoje jame in niso tako lepe, kot naše, še ni rečeno,da se jih ne splača pogledat, če ima svoje hribe in niso tako lepi kot naši,ni rečeno, da niso vredni ogleda.Enako je z ostalimi stvarmi-plaže,samostani,katedrale,zoo-ji... Potemtakem,bi turizem na Mallorci še zdavnaj propadel.Mislim,da samo zaradi zabetonirane Mallorce tja ne bi hodilo veliko ljudi.
Praviš,da je pred leti še bila zanimiva.Ampak saj v notranjosti še danes ne vidiš veliko novega betona, pa tudi vse tiste kulturne,naravne,zgodovinske znamenitosti so še vedno ostale.Torej te verjetno motijo samo nemški turisti.(čisto po pravici,so tudi mene malo).
Konec koncev so večinoma vsi turistični kraji že povsem zabetonirani,pa vendar povsod najdeš kaj zanimivega.Še dobro, da smo ljudje različni...
LP
King
Default avatar

ivan::trv

a
Default avatar

Nikki::trv

Predragi king...vesela sem, da smo ljudje različni - različni po karakterju, z različnim okusom,...in naj tako tudi ostane.

Mallorca bo samo zaradi imena še dolgo privabljala goste in jih mnogo (vsako leto več) razočarala. Sama pa pravim, da se najbolj učiš na lastnih napakah/izkušnjah, zato naj narod kar rine v tiste konce.POVSOD se splača kaj videt, vprašanje pa je, ali ni za to boljše izbrati boljše destinacije,...

Proti Nemcem nimam nič!!!

Torej, ljudje - veselo na mallorco, pa na Kanarce.....
Default avatar

king::trv

Predraga Nikki!
A mogoče razne Grške pa Italijanske ali Hrvaške destinacije ne privabljajo zaradi imena samega.Je mogoče tam kaj manj zabetonirano.Dejstvo je,da je bila Mallorca pred leti skoraj kot "exotika" in zato tudi zelo draga,danes pa jo lahko dobiš za male pare in je zato tudi vredna ogleda.

King

p.s. Verjetno se bom letos odpravil na Kanarce...
Default avatar

bojanv::trv

King, osebno me Mallorca ne zanima, ampak če si že napisal, da je tako zanimiva, si pozabil napisati še kaj te je tako očaralo. Čisto za razbijanje predsodkov bi lahko napisal kaj konkretnega.

Tudi sam imam predsodek, da je Mallorca en sam beton, tja pa hodijo turisti, katerih glavno vodilo je ABC...

lp

bv
Default avatar

Vito::trv

Ker tudi moj predsodek ne seže kaj dlje od predstave o množičnem industrijskem turizmu v betonskih hotelih na Mallorci, bi bilo res lepo prebrati kaj bolj konkretnega o teh krajih.
Default avatar

king::trv

Živjo!
Pokrajina (še posebej) na severu in zahodu je čudovita,zelo hribovita in zelena.Če ti je všeč Slovenija,potem boš na Mallorci videl del tega.Kar se tiče jam,imaš na Mallorci vsaj 3 večje,res pa je da ne tako dolge kot v Postojni,ampak še vedno vredne ogleda.Kar se tiče same Palme je vredno ogleda katedrala,palača in grad nad mestom.Kar se pa tiče betona pa sem že povedal,da ga najdete v vseh glavnih turističnih destinacijah in ne samo na Mallorci in se mi zato zdi vredna ogleda,še posebej zato,ker je lahko zelo ugodna (kot sem že rekel "last minute" iz Avstrije).
In to je bil tudi odgovor Xanthos-u, ne pa vaše kritike okrog betona,saj to ni bilo tu vprašanje...
LP
King
Default avatar

Nikki::trv

pokrajina sploh ni tako zelo lepo - na nobenem delu...ne več.pol se trikrat (kaj 3x, 100x) bolj splača ostat v SLO in si ogledovat naše lepote, ki jih tako nihče ne ceni..tipično slovensko,,,

jame so pri nas dosti lepše, zaradi ene katedrale pa se jaz ne bi podajala na potovanje,,,

za odklop je pa mallorca čisto ok - in si lahko ob potovanju le za odklop človek pogleda še to gala katedralo ...

king, če je tebi všeč, potem kar...obiskuj mallorco vsak mesec, če ti je...ampak tisti, ki jo vidimo drugače, imamo tudi pravico povedat, ali se nam zdi vredna olgeda. Se strinjaš? In večina jih bo rekla ne...
Default avatar

king::trv

Živjo!
Nikki očitno so tvoji odgovori naperjeni proti meni namesto,da bi odgovorila na vprašanje Xantosu.Kar se tiče Slovenije, jaz samo pozitivno...A če bi me zanimala le Slovenija,bi celo življenje sedel doma in gledal le naše lepote.
Pravzaprav pa ti Xantos ni povedal ali se tja odpravlja na odklop ali raziskovat otok.Pa če otoka še ni videl,mu bo prav gotovo zanimiv,za drugo vrnitev pa se bo že sam odločil ali pa ne.
Misliš,da Singapur ni betonski ali pa Tajski otoki...,pa se boš vseeno skeširala za mnogo več...Mogoče samo zato,da boš rekla,da si bila tam ali pa se ti zato zdi zanimivo,ker tam še nisi bila...je tako?
Jaz še vedno pravim,da je Mallorca še vedno zanimiva,glede na ceno,ki jo vložiš.
LP
King
Default avatar

monique::trv

Pokrajina na Mallorci ni posebno zanimiva, v Palmi sta še kar zanimiva grad in katedrala, ampak tudi ne tako, da bi zaradi tega hodili na Mallorco. Če pa vam je všeč, da ste eden iz velike množice turistov pa je to pravi kraj za vas.
Tako si boste sami oblikovali mnenje o Mallorci in se odločili, če se jo je splačalo obiskati.
Default avatar

Nikki::trv

Ker vidim, da bereš tudi ostale moje poste, mi ni jasno, kako si prišel do tega zakjlučka, da te napadam.

Jaz sem samo povedala svoje mnenje in hkrati povedala, da me ne moti, če hodiš ti tja tudi zelo pogosto. Meni se to ne zdi napad.

Xanthos pa tudi mislim, da je dobil odgovor. Če bi ga kaj zanimalo, bi gotovo vprašal.
Sem mu pa povedala za obe varianti - in za odklop in za pravega popotnika...tako da,...

Tajska pa...če bi bila tako slaba , se ne bi toliko ljudi znova in znova vračalo tja, hkrati pa jo dajalo na seznam naj destinacij. Seveda gre za Tajsko v kombinaciji z Malezijo, otočki,..ne pa sam Bangkok npr.

UPam, da je najina debata končana :)? ČE pa te še kje čevelj žuli, mi prosim pošlji mail - ker tole je že na osebni ravni, a ne?
Default avatar

king::trv

Živjo!
Če pogledaš vse najine odgovore nazaj,lahko vidiš, da si ti prva podala svoje mnenje,nato še jaz.Sledil je vedno tvoj odgovor,ki je demantiral moje.Torej kje tukaj koga kaj žuli???
Glede postov-jaz berem v glavnem vse ,ne le tvoje.Ampak tista Tajska in Singapur pa so mi res padli v oči,povsem tem,kar praviš za Mallorco...Kar je Mallorca v Evropi je Tajska v Aziji.
Z veseljem končam to debato,ker vidim,da proti vetru s...i,res ne gre.Ker sem jaz vedno zelo prijazen,ti lahko le želim lepo potovanje po Aziji.Mogoče kdaj ob kakšni kavici o Tajski....in Mallorci.
LP
King