Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

španija

Default avatar

ana::trv

zivjo
mene pa zanima, če se je kdo odpravil z avtom v španijo še posebej me zanima gibraltar? kako je v španiji z najemom sob ali s kampi?
l.p.
Default avatar

tinkarca::trv

Ojla! Jaz sicer v Španijo nisem šla z avtom ampak za avionom. Sobe se kar da dobit tudi v visoki sezoni ampak se moraš kar "nahoditi", da najdeš dokaj cenovno ugodno varianto - avgusta pa je slika še slabša, cene sob pa se gibljejo od 20-25 evrov navzgor. Gibraltar sam je zelo drag, zato ti priporočam, da spite v La Linei - to je mesto na španski strani. Priporočam, da si tu sobo rezerviraš vnaprej, ker je bilo res vse polno. Drugače pa Španija ponuja veliko lepših stvari, kot je Gibraltar, ki si ga ogledaš v enem dnevu.

LP Tina
Default avatar

bojanv::trv

RAVNO VČERAJ SEM SKENIRAL SLIKE ENEGA OD ŠPANSKIH POTEPOV. TAM SEM BIL CCA 5 KRAT, VEDNO LASTEN AVTO.

TOJ JE VEDNO MOJ NAČIN POTOVANJA, ZATO DRUGIH VEČINOMA NITI NE UPORABLJAM.

meni so všeč predvsem nestandardne lokacije, Picos di Europe, severni obronki Pirinejev, Orissa, San Juan de la Pena, Baskija in podobno.

O teh lahko povem kaj, če te zanimajo diskači in podobno v turističnih centrih, ne morem pomagati.

Predvsem pojdi po cesti Milano-Genova in to po stari, ena bolj slikovitih cest - še Italija.

lp

bv
Default avatar

bojanf::trv

Jaz sem se nekaj let nazaj peljal tudi z lastnim avtom do portugalske, na kateri je bil glavni poudarek. Smo pa se vracali nazaj tudi mimo gibraltarja in ga pogledali ter se tam na jugu spanije se malo peljali do afrike z gliserjem (okrog pol ure traja voznja, malo sem ze pozabil).

Drugace smo pa spali samo v kampih, kjer se je skoraj vedno dobil prostor, bili pa smo v drugi polovici julija.
Default avatar

Skansen::trv

Mi smo šli z avtom do juga Portugalske, nato po atlantski obali do severne Španije in nato domov. V juliju, spali izključno v kampih. Brez težav.

Osebni ti priporočam, da se dalj časa zadržiš v severni Španiji: Picos di Europa, Andora.... Tam nam je bilo najbolj všeč.

Še to: cestnine so odurno drage in se jih nabere okoli 200-300 EUR. Točne številke ne poznam, ker si nismo zapisovali. Pogosto je potrebno plačati samo kakšen evro, nekateri odseki pa tudi po 20 evrov in več (npr. Barcelona-Valencia).

lp
Default avatar

dani::trv

Tudi jaz sem se potepal po Španiji in Portugalski konec decembra 2003 ,ni bilo pretirane gužve,razen okrogTarife(surfarji,pa deskarji in nekakšna padala).Spali smo v manjšem kombiju.Sicer je prepovedano kampiranje in spanje izven kampov toda če se jih ustavi več ni problema,pa tudi z lopovi ne,samo večjih mest se je treba izogibati.Andaluzija je pozimi fantastična,pomaranče,mandarine,paradajz,oljke res super.V Gibraltarju sem bil že večkrat,toda zanimiv je samo prvič.Poleti s kampi ni nobenih problemov,verjetno tudi s sobami ne,kakšen dan pa lahko prespite tudi na prostem (vendar samo stran od večjih mest ali velikih turističnih krajev), isti denar pa porabite za hrano,ali pa zakaj drugega.Španija je lepa,zato si jo le oglejte.
lp
dani
Default avatar

pmodic::trv

A je stara cesta Milano - Genova primerna za potovanje z avtodomom? Mislim, da ni prevelike gužve, da ne bo potem tako ko bi se čez Portorož peljal.
Default avatar

dani::trv

Imeti moraš res veliko časa in živcev,vendar je izredno lepa,šehuje kot Portorož.
lp
dani
Default avatar

bojanv::trv

Ja, ja, cesta je za dlako ožja kot dolenjka pri nas. gre pa skozi tako slikovito pokrajina, da se je kar dobro zapomniš.

Ne avtocesta, stara cesta.

lp

bv
Default avatar

pmodic::trv

Hvala! Razmišljamo, da bi šli septembra nekam na Mediteran, mogoče do Barcelone. Po mojih izkušnjah se je čez severno Italijo najbolj smotrno peljat po avtocesti, da jo čimprej pustiš za sabo. Naprej pa ne vem, kako zgleda vzporedna cesta. Bil sem že dvakrat v Monacu in Barceloni z avtobusom, ampak avtobus vedno šiba po avtocesti. Bojda, se je mimo Azurne obale (Monaco, Nica, Cannes) dobro peljati po avtocesti, ker drugače zna bit vožnja dolgotrajna. Ne vem pa kako je naprej do Barcelone.
Default avatar

bojanv::trv

Od Genove naprej do Barcelone si celega odseka nisem zapomnil po ničemer drugem, kot po tem, da je vsakih nekaj kilometrov cestninska postaja. kjer se je že komu zazdelo, tam jo je postavil.

Ves čas je avtocesta in obvoznica velikih mest, samo okrog monaca se ne spominjam.

lp

bv
Default avatar

dani::trv

Od Genove naprej se Adriatica,kot jo imenujejo italijani precej zoži inmimo Savone,San Rema stvar poteka prekleto počasi čeprav je pokrajina lepa vendar nimaš časa gledati kaj preveč,ker si v Italiji,ti so pagrozni šoferji pa še sam semafor je.Od Canesa naprej je pa druga stvar.Izredno slabo je označeno po mestih in vaseh,praviloma do naslednje vasi in velika možnost ,da človek zaide.Je pa po svoje zanimivo,vendar moraš imeti čas.(to velja vse za stranske ceste,ne za avtocesto)
lp
dani

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net