mene pa zanima če ima creatin ki ga kupiš za povečanje mase kakšne učinke na uporabnike mlajših od 18+ bi vplival na mojo rast in razvijanje
želel sem dobit malo več kg in z jemanjem sem zgubim težo it 63kg na 55kg
srčni utrip se mi je močno povečal ali kdo ve zakaj in če to škodi creatin.star sem 16
LP simon
Pozdravljen,
Pri šestnajstih letih absolutno odsvetujem uporabo kreatinina, kot dodatka v prehrani. Mlajši od 18 let naj ne bi uporabljali tovrstnih dodatkov.
Kreatin je derivat aminokislin: arginina, glicina in metionina. Telo ga izdeluje v jetrih, ledvicah…, največ pa ga vnesemo v telo z mesom in ribami. Ker je termolabilen, se izgublja s segrevanjem, zato ga je največ v surovih namazih (na primer biftek). S prehrano si lahko vnesete povsem ustrezne količine, srčni utrip pa vam bo spet padel.
Ob vadbi naj bi ob ustrezni prehrani rasla mišična masa in ne padla (ob izgubi telesne teže ste izgubili tudi na mišični masi.
Če trenirate bi bilo veliko bolj ustrezno, da si določite VO2 max in laktatni prag kot merilo treninga tudi pri visokointenzivnih anaerobnih momentih, kot pa da posegate po kreatinu.
Z lepimi pozdravi,