Ženski in Moški čvek

Agencija INTELEKTA

Default avatar
Živjo!

A ste že potovali s TA Intelekta? Kako ste bili kaj zadovoljni in kje ste bili. S fantom se odločava med Grčijo in Malto.

Hvala in Lp
Default avatar
Jaz sem bila z njimi v Grčiji, nobenih problemov, je pa res, da z vodiči razen prvi in zadnji dan nismo imeli stika, smo šli raje po svoje. Glede hotelov je pa itak razmerje cena-kvaliteta...
Default avatar
Bila že 3x z njimi: Grčija (Kos), Džerba, letos Malta. Sva bila zadovoljna, tako z vodiči kot namestitvijo, res pa je, da se vsako leto nekaj novega naučim, na kaj moram bit pozorna pri rezervaciji. Če te še kaj zanima, napiši.
Default avatar
Mi smo bili lani z njimi na Malti. Bilo je OK.
Default avatar
neny, lahko prosim poveš, na kaj je treba biti pozoren pri rezervaciji?
Default avatar
Mi smo z njimi šli v Turčijo in je bilo obupno!
Hotel ni bil niti približno tak kot so nam ga obljubljali.
Smo se pritožili in dobili vrnjen denar.
Ne grem več z njimi!
Default avatar
Pri nas so ravno iz grcije..vse ok ...in so bili z intelekto vec kot zadovoljni :)
Default avatar
Težko verjamem. Intelekta nima počitniških destnacij v Turčiji.
Default avatar
Evo - nova letošnja izkušnja: v hotelu sva imela sobo, ki je imela povezovalna vrata z drugo sobo, tam pa je bil nameščen en strasten kadilec, ki je zjutraj navsezgodaj začel kašljat in se davit (ogabnooooo), razen tega, da ne govorim, kako je pri naju smrdelo po dimu, kljub temu, da sva okrog in okrog vrat natlačila brisače in toal. papir. Tako, da bom v bodoče posebej zahtevala "samostojno" sobo. Pa normalen pogled iz sobe (to me je izučilo lani, ko sva imela dvometrski zid - kao zaščito pred hrupom s ceste).
Default avatar
Osebnih izkušenj z omenjeno agencijo nimam. Redno pa spremljam ocenjevanje turističnih agencij, ki ga izvaja zveza potrošnikov. In ta agencija je pri njih zelo slabo zapisana, predvsem zato, ker je gluha za reklamacije strank.
Skratka, če zadeva laufa je OK, ko pa pride do problemov, so pa zelo nekooperativni in nesramni.
Default avatar
Lansko leto smo letovali na Djerbi preko te TA. V hotelu na reklamacijo
glede smrdljive sobe so povedali, da ima ta agencija zakupljene takšne
sobe, ki so najcenejše. To je bila naša zelo, zelo slaba izkušnja, če
soba zaudarja tako močno, da niti dihat ne moreš.
Default avatar
Bila z njimi v Grčiji (otok Samos)...glede na ceno, ki sem jo plačala sem bila več kot zadovoljna...
Default avatar
To kar turistične agencije ponujajo pri nas je nekaj najslabšega kar obstoja. Najslabše hotele z najslabšimi sobami, cene pa mnogo višje
kot npr. iz Muenchna za boljšo ponudbo.
Default avatar
Bil z Intelekto na Djerbi predlani in jih moram pohvalit, vsaj tiste tri vodičke, ki smo jih imeli. Vsak dan na razpolago, super vodenj po izletih. Je pa res, da ni prihajalo do nekih problemov ampak mislim, da bi jih bile kos. Kot vidite ime agencije bolj malo pomeni, saj ima lahko nekdo super izkušnjo, nekdo drug pa ravno nasprotno. Je pa res, da ni nobene agencije, ki bi jo vsi samo hvalili.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Letos sva bila z njimi na kefaloniji in je bilo odlično. Z veseljem greva z njimi tudi drugo leto kam. V enem tednu so bile punce 3x v hotelu in tudi izleti so bili krasno organizirali. Skratka jaz sem imela občutek, da se res trudijo, pa sem drugače kar hitro jezna če ni tako kot sem si zamislila. Res vse pohvale, je pa tako kot pravijo ostali da glede na znesek aranžmaja res ne morem pričakovati da bo hotel 3* postal 5*. Ampak to ni njihova krivda saj plačaš toliko kot dobiš.
Default avatar
Jaz sem bila predlani na Djerbi z njimi in bila full zadovoljna. Dobila sva vse, kar so obljubljali. Vodiči so bili pa tudi super, tako, da z njimi zagotovo še kdaj. Imela sva sobo v hotelu 3* in je bil veliko lepši, kot sva pričakovala, hrana odlična.
Default avatar
Aja1, v katerem hotelu si pa bila?
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Intelekta sploh ni poceni agencija. Iz letališča Graz preko tujih agencij so enaki hoteli veliko cenejši. Se kar izplača malo posurfat po internetu.
Default avatar
Še osebna izkušnja iz (hčerkinega) - drugega zornega kota. Ker je sorodna tema, si boste morda lažje odgovorili na svoje vprašanje, ko boste to prebrali:
Hči študentka se je prijavila poleti 2015 na Intelekti, za dvomesečno delo njihove predstavnice na grškem otoku. Agencija je morala pod nujno zamenjati svojo predstavnico, ki je nepričakovano takoj po prihodu na destinacijo odpovedala svoje sodelovanje v tej vlogi in hotela oditi domov... Tako je hči rešila Intelektino zagato neprisotnosti predstavnika agencije na destinaciji, saj je v nekaj dneh od prijave že odpotovala v Grčijo. Hči je kljub temu morala plačati zajeten znesek stotakov Intelekti za t.i. "uvajanje". Že tako slabo plačano delo pa so ji finančno obremenili še z njenim plačilom goriva in vozovnic za trajekt na destinaciji (za potrebe opravljanja dela za agencijo). Brezplačno hrano, pa ni mogla imeti v najbližjem hotelu, ampak v različnih hotelih raztresenih po otoku, tako da je bilo večkrat ceneje, da si je s svojim denarjem kupila hrano, kot pa da si plača stroške (gorivo in trajektnino) do hotela, kjer bi sicer lahko tistega dne brezplačno jedla... Na koncu ji je direktor z velikim zamikom odobril le minimalen del pogodbenega izplačila za opravljeno delo, med drugim tudi z izgovorom, da bo dal pa nam - staršem popust pri potovanju z Intelekto. (Pa kdo hudiča bi pa šel pod okriljem takih goljufov na dopust?!). Še do danes je hči oškodovana za več kot 700 Eur plačila, a se nismo dali. Najprej smo poslali pisno prijavo na delovno inšpekcijo, nato pisno prijavo na Finančno ministrstvo, na koncu pa še pisno kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja po 228/1 členu KZ-1B (Poslovna goljufija), na Okrožno državno tožilstvo v MS.
Epilog:
- delovna inšpekcija: ugotovljene kršitve sledil je izrek globe Intelekti oz. njenemu direktorju
- FURS: podatek je tajnost in ga niti prijavitelj ne more izvedeti
- ODT MS: na podlagi vložene kazenske ovadbe je pristojni tožilec na podlagi 162. člena ZKP, hčer pozval, naj se izjasni o postopku odložitve kazenskega pregona, oz. strinjanje, da toženec poravna tožničin zahtevek (glavnica z zamudnimi obrestmi,...)

Hči bo zaradi naše vztrajnosti na koncu v vsakem primeru moralni zmagovalec, pa tudi neizplačano glavnico skupaj z obrestmi bo po dobrem letu dobila, žal pa kot slišim je Intelektinih "študentskih osmoljencev", še veliko, pa po korektno opravljenem delu ostanejo brez obljubljenega drobiža in z "dolgimi nosovi", in se vdajo v dejstvo, da so bili nateg...ni.

Zato vsem bodočim optimističnim študentom nasvet:
- kronološko si zapisujte vse dogajanje (izjave, obljube) z navedbo časa, kraja, prisotnih oseb...
- vse E-maile in drugo pisanje, navodila in usmeritve ter mnenja nadrejenih iz Intelekte obvezno shranite
- če agencija neupravičeno zamuja s svojimi obveznostmi, o tem pisno pozovite študentski servis in direktorja Intelekte, vso dokumentacijo (tako vašo, kot njihovo pa obvezno shranite)
- prav tako predstavnika Intelekte pisno pozovite, da vam po opravljenem delu, sporoči kam morate dostaviti njihove stvari (oblačila, dokumentacijo...), da vam kasneje ne bo taistih stvari odbijal v obliki denarnih odtegljajev od plače (kar je že itak nezakonito).
- ko boste izčrpali vse "mirne" oblike poskusov, da bi se direktor oz. turistična agencija držali vsebine svojih zapisanih dolžnosti oz. finančnih obveznosti, pa pošljite pisne prijave z dokazili na zgoraj zapisane naslove... (pazite pa na relativne in absolutne zastaralne roke za prekrške in kazniva dejanja), pa boste rešili svoj problem, tujih pač ne, saj kot pravi rek: Volk menja dlako, kožuha pa nikoli", ali pa "Goljuf ostane vedno goljuf".

In še zadnja spodbuda vsem:
Mladi, imejte "j..ca", pa se postavite zase, saj kdor sebe ne ceni, ne more pričakovati, da ga bodo cenili drugi"!
Default avatar
Direktor in lastnik Intelekte je res nula od nule kot človek in, ko stalno poslušam zgodbe bivših zaposlenih, študentk in tudi tistih redno, me čudi kako lahko podjetje z takim vodjo stoji tako dolgo. Pravijo sicer, da se dresura začne takoj prvi dan in kdo se maltreriranju brez primere ne upre - ostane. Za usran denar seveda.

Vse do sedaj slišane različice izkušenj zaposlenih z intelekto oziroma direktorjem so v stilu omenjenem zgoraj.Preprosto ****** do neba.