Forum.Over.Net

Ženski in Moški čvek

Bosanska piramida - kaj pravite na to?

Default avatar

ol

To je iz Dnevnika:

V središču Bosne našli edino piramido v Evropi

Najdba utegne spremeniti pomen BiH na svetovnem arheološkem zemljevidu

SARAJEVO - Bosansko-hercegovski raziskovalec Semir Osmanagić, ki že dalj časa živi in dela v Ameriki, je povedal, da je na območju Visokega, kakšnih trideset kilometrov severno od Sarajeva, kamnita piramida monumentalnih razsežnosti. Ko je govoril o svojih večmesečnih geoloških in arheoloških raziskavah, je povedal, da se pod hribom Visočica skriva stopničasta piramida, stara približno dvanajst tisoč let. Semir Osmanagić je v minulih petnajstih letih raziskoval piramide v Ameriki, Aziji in Afriki ter o njih napisal več knjig. Kot zdaj pravi, je že po prvih raziskavah na območju Visočice prepričan, da je našel prvo evropsko piramido, zelo podobno piramidam iz Južne Amerike.


Raziskave utegnejo povsem spremeniti pomen Bosne in Hercegovine na svetovnem arheološkem zemljevidu, je še prepričan. Že pred dnevi se je lotil izkopavanj, ki naj bi odkrila piramido. Povedal je, da naj bi bilo na vrhu "bosanske piramide sonca" svetišče, ki naj bi ga tako kot piramido postavili Prailiri, narod, katerega starost ocenjuje na približno 27.000 let. Po njegovem trdnem prepričanju je še zdaj polovica prebivalcev Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije potomcev Prailirov. Starodavna ilirska mesta Ass erija in Varvarija v Dalmaciji, Daorson v Hercegovini in Medun v Črni gori naj bi bila po njegovem mnenju precej starejša, kot zdaj piše v arheoloških virih.

V prihodnjih petih letih namerava Semir Osmanagić povsem raziskati primer "bosanske piramide sonca" in dokazati obstoj "bosanske piramide meseca" pod sosednjim gričem Križ.
Default avatar

Kiara

Zanimivo branje.
Ne vemo vsega in še tisto, kar mislimo ,da vemo se včasih postavi na glavo.
Zakaj ne bi bilo možno tudi to,da se je tam v Bosni pred deset in več tisoči let bohotila kakšna piramida velikih razsežnosti in imela svojevrsten pomen
tisrega časa?Vsi se najprej spomnemo na egiptovske piramide.
Koliko pa so nekatere trditve lahko resnične je pa dvom ali pa domneva nekoga,ki se z arheologijo ukvarja.
Naš svet je mali in velik ob enem,tako da obstaja verjetno še veliko senzacionalnih mest,ki so še za večino in javnost neodkrita ali nepojasnjena.
Včasih se moramo pustiti presenetiti.
LP!!
Default avatar

megaboy.

To dokazuje že znane teze, da so indijanci iz Južne Amerike že pred 12000 leti odkrili Bosno.
Default avatar

Žan

Upam da bodo turistične agencije in država to dobro izkoristili.Zanimivo.
Default avatar

Marko

Kje so slike?
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

Marko

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar

Markoo

To pomeni, da so bosanici pred 12.000 leti gradili piramide po svetu.
Default avatar

ol

pa ne no:))
Default avatar

Boom

Vsi živimo v nekem prepričanju, da se je pred tisočletji vsa kultura in civilizacija dogajala ob Sredozemlju, Evropa pa je bila divja. Pa to ni čisto res. Da se v Evropi ni ohranilo prav veliko starega, je težava predvsem v bolj nomadskem načinu življenja, še bolj pa v materialu, ki ga je v izobilju in ki se je uporabljal za gradnjo - les.

Tudi balkanski prostor radi malo preveč podcanjujemo glede tega in malokdo ve, da se ravno pri Djerdapu nahaja verjetno najstarejše do zdaj odkrito naselje na svetu Lepenski vir, ki je zgrajeno s presenetljivo arhitekturno in geografsko natančnostjo, upoštevajoč strani neba. Takratni prebivalci pa so poleg gradnje zgleda znali tudi pisati v pravem pomenu besede. Par linkov:

>

>

Teorijo o celi piramidi v Bosni ne bom komentiral, vendar pa se kljub temu lahko spomnimo, da je, recimo, Troja odkritje trgovca i, ki je v svetu arheologov in zgodovinarjev takratnega časa veljal za podobnega diletanta kot jih lahko srečamo danes.
Default avatar

Zarja_Z

Med arheologi ni Balkan čisto nič podcenjevan :)) Ne pozabit, da je tud Grčija Balkan. Tako je, Sokrat in Aristotel sta bla prava Balkanca :))))
Default avatar

Kiara

To je tudi dokaz ,da nismo od danes!
Rušijo se stari vzorci mišljenja,stari več tisoč let.

Ob poplavi različnih informacij in medijev se človek kar težko znajde in ne ve komu verjeti,ker je preveč zmeden.
Nekateri nas tudi nalašč zavajajo ali pa so stvari nepopolne.