Forum.Over.Net

Ženski in Moški čvek

zaročni prstan

Default avatar

tomtom

sprehajava se po mestu in se ustavi pred izložbo zlatarne. tipični zaročni prstan s kamnom in ceno okoli 600 tisoč. oči se ji zasvetijo in vem. da si ga želi. skupaj sva sedem let, ampak te zadeve si jaz nikakor ne morem privoščit. pravijo da je to naložba. a bi kdo od vas vzel kredit, da bi kupit takle prstan? aja, sam pol je tuki še malce problem denar za poroko. dekle je sicer skromno, ampak...
ženske kaj vi svetujete? jaz se bom pogreznil od sramote, ko jo bom zaprosil z neko ceneno verzijo.

prosim svetujte
Default avatar

AllyB

600 tisoč česa?? Za kaj?? Halo???
Default avatar

tomtom

600 tisoč sit. zaročni prstan z bog si ga vedi s kakšnim kamnom. Briljant, diamant? nimam pojma
Default avatar

zn

Nikar naj te ne bo sram če nimaš denarja za tak prstan.Če punca ni preveč zahtevna ji kupi zaročni prstan za manj denarja.Tudi taki so lepi.Vendar se ljubezen ki jo gojiš do nje je več vredna kot prstan za 600000 sit.Ona ga bo vesela ne glede na to kakšen bo.Jaz zaročnega prstana nisem dobila,pa me to sploh ni motilo.Motilo me tudi ni da nima veliko denarja.Če je tvoja bodoča žena taka si dobil dobro,ljubečo in nepezahtevno ženo.Če pa ne bo in se ji bo obraz skisal ko ga bo videla te ni vredna.To se pravi da ji je več do denarja kot do tebe.
Pa še nekaj midva glih danes praznujeva obletnico 14 let ko sva si dahnila DA.Še vedno se imava rada,se spoštujeva.
Tako je moje mnenje.Nekaj pa ti povem.Premisli kaj boš naredil.Če ji že sedaj pokažeš ,da ji lahko ustrežeš vsem muham (najdražje) ti ne bo nič lepo v zakonu,ker bo vedno hotela imeti vse najdražje ostalo pa je zanič in če tega ne bo dobila te bo enostavno pustila.Upam da si izbral pravo tako ,da je ljubeča,da ne da kaj dosti na denar predvsem pa je pomembno da te ima rada pa ne glede koliko imaš pod palcem(nič,malo ali zelo veliko).
Pa veliko sreče pri zaroki in poroki.
Default avatar

ella

"Dekle je sicer skromno, ampak........

Definiraj kaj je zate skromnost? Da se zapiči v prsten tako drag, pa res ni skromnost!!!!!!!!! Vsaj zame ne. Še 10x nižja cena ni skromnost, sploh pa ne za zaročni prstan
Default avatar

tomtom

hvala za vzpodbudo.

kako pa je vas zaprosil?
Default avatar

tomtom

pa saj se ni zapičila, pač videl sem, da ji je všeč, saj ko je videla ceno se je samo kislo nasmejala :)
ampak, a si predstavljate izraz na obrazu, ko bi ji ga nataknil na roko?
i'll never know
Default avatar

Ursska

Meni je moj podaril zaročni prstan, ki ga sploh nisem pričakovala, ker sem mu vedno govorila da ni treba, da jaz nisem mahnjena na to. No, prstan sem dobila , luštkan prstan z diamantom za 60.000 sit. A si ti prav vidu ceno, da nisi kakšno nulo preveč vidu. No, pa še ta mi je bil drag. Kupljen pa je bil v Zlatarstvo Močnik. Po drugi strani pa sej dekle ne bo vedlo kolk si dal za prstan - kupi nekaj v mejah normale, če bo kamen pravi boš zraven dobil certifikat in, če boš povedla, da je zaročni tud zelo lepo embalažo. Za poročne sva potem odštela 68.000 sit (za oba). je pa res, da sedaj nosim samo poročnega in zaročnega, vse drugo sem dala iz rok.

prijateljica ima podoben prstan kot si ga opisal, tud cenovno, ker ima kar tri diamante, kupljen v NY in ga sedaj nosi, vendar ga je dala zavarovati in pravi da jo je kar mal strah, ko nosi tako vreden prstan. Tako, da premisli, mislim pa da je cena tega prstana absolutno previsoka. Prstan + večerja in to je to, pa ni važno za koliko denarja.

Če te ima rada ji cena ne bo pomembna.

Urška
Default avatar

Godiva

Ne jemlji kredita, bo prstan še dražji.

Če je punca skromna, bo šlo tudi drugače. Tudi meni so strašno všeč drage, dizajnerske in originalne stvari, vendar punce znamo vklopiti tudi razum in racionalno pogledati na stvari.

Čisto jo razumem, kako je bila navdušena, a naj se prepusti tvoji izbiri. Ali pa skupaj poglejta še kje, čeprav bo še dolgo sanjarila o določenem prstanu. Dokler ne bosta našla ustreznega, ne bo zaroke ... hec.

Da je pa to naložba, so ti najbrž rekli v zlatarni :). Me prav zanima za koliko bi prstan odkupili.

Če se punca ne bo sprijaznila s cenejšim, se pa pazi - kako boš vse življenje izpolnjeval njene preveilke zahteve? Pa saj jo po 7 letih že poznaš...

Lepo, da si skrben do punce, kolikor se vidi, si pa tudi gospodaren in si bosta luksuz lahko brez skrbi privoščila malo kasneje.
Default avatar

zn

Oprosti če si me tako razumel.Govorila sem nasplošno.Mi ti lahko svetujemo odločil pa se boš sam.Sam jaz sem še vedno mnenja da je škoda denarja za tak prstan.Jaz osebno nikoli nisem bila mahnjena na zlatnino in je tudi ne nosim.Poročni prstan pa moram dati popravt,ker je premajhen.
Default avatar

tomtom

hvala za vaša mnenja, vas bom obvestil kako bo stvar izpadla.
držite pesti
Default avatar

zn

Upam da ne boš naredi traparije.Premisli in še enkrat in še enkrat potem pa se pravilno odloči.vem pa da je odločitev prekleto težka,vendar tako je.
Default avatar

deteljica

Dragi Tomtom,


Ko sva se poročila, nisva imela denarja. Kakšna zaroka! Bila sva srečna ko sva uspela kupiti dva navadna zlata prstana za poroko! In veš kaj? Sem ga tako ponosno nosila, kot bi bil čisti diamant! Namesto dragega kamna na prstu imela sem bleščice v očeh!!!!!
Plus tega, ne pozabi, ko se poročiš boš rabil denar še kako! Torej, če ga res nimaš preveč, pozabi na "čudežni prstan!"

Kako me je zaprosil? Nikako! Jaz sem njega! :)


lp
Default avatar

ella

Kaj pa vem. Ona ve da si ga ne moreš privoščiti, jaz bi te imela za ful neodgovornega če bi mi ga kupil, po možnosti pa se še zakreditiral zaradi tega. Je ful pomembnejših stvari od tega. Če pa bi si ga lahko privoščil in mi ga ne bi kupil, bi te imela pa za škrtico!!! Tko je.
Default avatar

Ariadne

tomtom napisal:

> jaz se bom pogreznil od sramote, ko jo bom zaprosil z neko ceneno verzijo.

meni se zdi, da si bolj ti snob. Če veš, da si ne moreš privoščit takega izdatka, pol si ga ne moreš, pa pika. Zlatnina pa ni neka naložba, ker plačaš preveč za dizajn in premalo za sam material. Naložba bi bila kvečjemu zlata ploščica ali pa briljant.

Če bi meni prišel tip s prstanom, za katerega bi vedela, da si ga niti ne more privoščit, ga sploh ne bi vzela. Prstana namreč, za tipa bi pa tud pošteno premislila.
Default avatar

Rubyfruit

No jaz tud vidim kaksne hude cevlje pa stanejo krepko prek 50 tisoc tolarjev pa grem enostavno naprej, mogoce recem prijateljici kok sm vidla hude cevle pa da so bli dragi in cez par ur ze pozabim na njih...enostavno si jih ne morem privosciti in se mi tudi ne zdi smiselno ker jih ne rabim itd.
Je pac tvoja draga vidla lep prstan big deal...mogoce je ze pozabla nanj..pa sploh jaz ne bi hodil okro s toliko denarja na prstu sej bi bla pol skoz pozorna kaj delam da ne bo kej narobe pa da mi ga ne bo kdo vzel.Ti bi pa se kredit vzel..sj nc ne recem je lepo da bi rad tok ustregel svoji dragi in vse,...in sploh ker si moski pa to se iz prazgodovine pol pride ;) ampak mislm da ne bo nc narobe in da bo ravno tako srecna in skakala v zrak od veselja zarad veliko veliko cenejsega prstana.
Default avatar

rudy

A se hecaš? Da je dekle skromno? Kakšna pa so po tvoje potem neskromna? Da ji ga nebi kupu!!!!!!

.)
Default avatar

rudy

Ella, imaš čist prav!
Default avatar

terry

Pozdrav še od mene!

Se strinjam z vsemi pametnimi puncami, ki so pisale pred mano. Čisto vsem dam prav.

Edino ena stvar mi ni jasna: ali je zlatnina, ki stane pod 600 jurji, cenena? HALOOOOOO????? Ej, dragi dečko, vidim, da nimaš ravno pojma, kaj je ceneno in kaj ne. Kot ti je ena že napisala, stane prstan (ali pa uhani) z diamantom (oziroma dvem) manj kot 100 jurjev.

Znajo biti stvari relativno pocenim pa izgedajo dobro, pa tudi dobro so narejene. So pa nekatere zadeve pač predrage in precenjene. Lahko dobiš manj dizajnerski izdelek, ki je zlat, za manj denarja kot recimo srebrni (ali jekleni), ki je pač dizajnerski. Odvisno, kaj kdo hoče.

Samo to: če je stvar cenejša, še ne pomeni, da je cenena.
Default avatar

Lucija

Pa, od kod vam ta finta o zaroki? Saj v naši državi ni navada, da se zaroči. Zaroka je pomembna tam, kjer je tudi pravno veljavna. Pri nas pa ni!