Forum.Over.Net

Ženski in Moški čvek

PORTOROŽ

Default avatar

NAVDUŠENA

S fantom greva letos konec jilija v Portorož na dopust. Ker v pravi sezoni niti se nisva letovala na slovenski obali, vedno kje zunaj, me zanima kako je tu? Rada bi čim več slišala vaših izkušenj,ali se dogaja kaj, kako je s plažo.....
Default avatar

Frančeska

Plaža podn ... iz vode boš prišla zelena od trave in alg kot pod povodni mož
cene hotelov ... zasoljene
gostje.. italijani
kar je slovenskih gostov pa so v campu Lucija ki je pa tak podn da ne grem nikdar in nikoli več, lahko pa greš če želiš imet cele noči na grbi kup vpijoče se in pijane mulčadi .... in temu pimerne sanitarije
To zame ni nikakršen dopust, sem raje doma in si hodim vsako popoldne namakat noge v lokalno reko!!
Mislim da boš kaj kmalu po dopustu spremenila nick :)
Default avatar

LANA

Jaz pa imam drugačne izkušnje. Že kot otrok sem počitnice preživljala pri stricu v Portorožu in to mestece mi je zlezlo pod kožo. Zdaj, ko imam svojo družino ga nemalokrat obiščem, tudi pozimi hodimo v Palace hotel. Res je, da so cene zasoljene, a tako prijaznega osebja kot je tam doli še nisem zasledila nikjer v Sloveniji. Pa verjemite, da sem bila že marsikje. Tudi hotelska ponudba je na visokem nivoju (Palace). Mesto je vedno živahno, promenada polna ljudi, cel kup trgovinic na ogled... Lahko se sprehodiš do Pirana, ali do Strunjana kar skozi tunel, ki je za Avditorijem...Voda je pač primerna lokaciji. Ne moreš primerjat otokov in Portoroža. Je pa za higieno poskrbljeno. Skratka, meni je Portorož všeč.
Default avatar

Frančeska

Lana, opisala si le mesto, in ponudbo Palaca (glede na to kako te oskubijo morajo resnično tudi kaj ponuditi), vendar pa grem jaz na morje zato da se cel dan od jutra do poznega popoldneva namakam v vodi, poležavam v senčki, peljem s čolnom, skratka da uživam.

Če pa želim it po mestu in opazovat mestni vrvež in trgovine pa to lahko počnem tudi v Ljubljani ali kateremkoli drugem mestu in mi zato ni potrebo koristiti 14 dni ali celo več dopusta.
Default avatar

muci

Nisem bila še nikoli na dopustu v Portorožu in tudi ne bi šla. Mi niso všeč naše plaže (sam beton pa še to ponekod plačaš). Rajši naredim še par km in grem nekam na HR kjer mi je bolj všeč.
Portorož pride v poštev za kakšen sprehod in sladoled za drugo prav nič. Cene so zasoljene full. Zadnjič smo bili s klapo, spili en drink in plačali toliko kot smo na Pagu dali še za pico zdraven.

LP
Default avatar

Bibita

Kako je v počitnikovat v Portorožu, nimam pojma, sem domačinka in imam Portorož skoraj pred nosom. Če mene vprašaš, boš naletela na gužvo, gostje so večinoma res italijani, nekaj je nemcev, zadnja leta pa je slišat tudi dosti čehov. Plaža je kar je, vsekakor precenjena za tisto, kar nudi. Cene so načeloma ubitačne, pijača je draga, hrana pa še bolj, če se držiš tiste glavne promenade. Meni je vsekakor bolj všeč v zaledju Obale, kar se gostiln tiče, tako da ti predlagam kak izlet po notranjosti slovenske Istre.
No, če nisi še nikoli bila v Portorožu, zna bit, da ti bo všeč. Koncertiče in bende imaš večinoma na vsaki terasi, torej za plesat bosta imela. Kafiči in neka diskoteka so in so poleti, bojda, nabiti. Je pa lep sprehod iz Portoroža, preko Bernardina pa do Pirana, seveda ob obali. Upam, da se boste imeli lepo. (mi pa gremo za ta denar, za kakršnega tržijo teden Portoroža, z letalom v tujino, v kak eksotičen kraj, tudi za 10 ali celo 14 dni...).
Default avatar

Cicy

Tudi meni je Portorož všeč. Večkrat hodimo v avtokamp Lucija, v samem mestu Lucija je tudi ena dobra zelo obiskana slaščičarna, z dobro kavico, dobro postrežbo, na sprehod gremo včasih čez hrib, si ogledamo mimogrede še skulpture in se ustavimo v eni zelo častitljivi gostilni . Včasih gremo peš prav do Pirana , lep sprehod, vseskozi ob morju, mimo hotela Bernardin . V kampu je plaža betonska, drevesa, ki ti dajejo čez opoldan prijetno senco, stopnice se spustijo takoj v globoko morje. Do Pirana ni le glavna plaža, so še razne divje plaže.

Tako da vse lepo o Portorožu.
Default avatar

Bibita

Tista slaščičarna bi rekla, da je že v Portorožu in se imenuje Mignon in je večinoma nonstop nabita, imajo pa ogromno vrst sladoleda in sladic, tiste skulpture so na Forma Vivi in častitljiva gostilna bo najbrž Ribič.
Default avatar

medicinka

Joj, jaz sem bla v Potrorožu prvič s kolegicami sama na morju-stare smo bile 16 let, kopale se nismo kaj dosti( plaža za plačat, na izbiro je mivka ali pa beton, če želiš biti na mivki, ti seveda še zraven zaračunajo ležalnik.) Voda umazana, folk se mi zdi da sami taki, ki se radi postavljajo. Drgače pa mi je bilo všeč, da je bilo res vse na eni ulici. Čeprav pa priznam, da sem pričakovala še večjo čago, kot je drugače bilo slavno za Portorož. Sicer so bile 3 gostilne, kjer se je na veliko pilo in plesalo, ampak to je tudi vse.
Saj se govori, da je Portorož v zadnjih letih malo bolj mrtev kot je bil včasih.
Aja, pa Minjon-res dober sladoled, ampak zelo drag. Da ne omenjam sadnih kup, ki niti niso tako velike, kot na prvi pogled izgledajo.
Default avatar

lili

Portorož je zame samo za kakšen konec tedna, malo za žurat, ne pa za počitnice. Veliko raje imam kamenčke ali mivko na plaži, nekje na otoku (Rab, Pag ipd.), pa da se lahko umakneš tudi na kakšno samotno plažo. Ne pa ta beton v Portorožu. No, konec koncev, vsak ima svoj okus.
Default avatar

Tatjanca

Ja seveda pojdimo na Hrvaško Hravatom riti odnašat.
Default avatar

medicinka

OK, zakaj pa ne? Če je lepše morje, plaže, ponudba?
Default avatar

LANA

Frančiška, praviš da te oskubijo ? Že tri leta zapored preživljamo božične praznike v Palacu. Poprej smo prečesali veliko slovenskih toplic. Verjameš ali ne, cene v hotelih Palace so med nižjimi.
V Portorožu predlagam kopanje na plaži hotelov Morje. Je manjša od glavne plaže, z dosti sence in v njihovi restavraciji imajo bajno dober sladoled. Za kopanje pa lahko izkoristiš tudi prostor med omenjeno plažo in skladiščem soli. Manj gužve in prav tako senca.
Sicer pa mislim, da ima vsakdo raje peščene plaže kot beton in skale. Te naravne danosti Portorož žal nima. So se pač mogli drugače znajti.
Default avatar

Frančeska

Na hrvaško ne grem več in to samo zaradi hrvatov, hrvatov ja. Ista ponudba in cena z letalom vred te pride če greš v turčijo, grčijo, egipt. Hrvaška ni več aktualna samo zaradi hrvatov!!! Ko bi to pogruntali tudi madžari, nemci, italjani, čehi, ki množično derejo dol, bi se tudi hrvati začeli drugače obnašat.
Default avatar

Afna

Portorož je čist ok, sploh, če nisi še nikoli bila v sezoni. Takrat se vsaj kaj dogaja, ker med letom je pa poden. Jutranji sprehodi, kavice, potem pa malo plavanja, zvečer pa kakšna dobra večerjica, pa pijačka,mal plesa. Zadnja leta sem na slovenski obali bolj izven sezone, dopuste preživljava v tujini, Hrvaško pa striktno črtava- zaradi Hrvatov.
Default avatar

Cicy

Bibita, vse je tako, kot si napisala. Potem gremo še zvečer k znancem na Sečo, in iz vrha zremo na lepo osvetljen Portorož, ko sedimo lepo na terasi.
Default avatar

Bibita

Ja, sej ne rečem, da ni lepo...poleg tega priporočam tudi ogled strunjanskih solin, Fiese, pa sečoveljskih solin...sej naša Obala ni tako slaba, no...lahko bi bilo lepše, pa tudi slabše bi lahko bilo...npr. da bi vse to industrializirali, potem pa res nebi nič imeli od tega koščka morja in pripadajoče obale.
Mi pa, ker imamo vse to tako blizu, izkoristimo čas izven sezone, med sezono pa naj si turisti dajo duška, če želijo.
Default avatar

sophie

Cicy, reče se V Sečo... samo za info ;)
Default avatar

Cicy

sophie, hvala, ker si me spomnila na napako. Mislila sem na hrib, pa sem napisala na.
Default avatar

Kate

Nisem domačinka, pa vseeno že 38 let (torej od mojega rojstva dalje)preživljam vsa poletja, vikende in še kakšne dneve tam. Kot dijakinja sem ponavadi poleti tudi delala tam.

Enostavno je to kraj, s katerim sem odraščala, kraj, za katerega ne bi rekla nič slabega, ker ... se počutim tam doma. Tam imam prijatelje, znance, ... delček nečesa, ki mi veliko pomeni.

Pa vseeno se vedno sproti sprašujem, kaj ljudi vleče tja?:)))
Mogoče to, da sama ne najdem v Portorožu ničesar več, kar me pritegne. Vse je tako domače, vse je "že videno".

A očitno je ljudjem še všeč. Zato, kar pojdi in uživaj!
Ja, plaža res ni za bogove:). Da imam tako, grem na jadranje, ja, na jug:(
Sama se kopam v Bernardinu, ne na plaži in najraje ne ob nedeljah.:)
Voda nikakor ni primerljiva z otoki, a vekakor zelo primerljiva Istri. :/

Kam na zabavo in sprostitev so ti že povedali, jaz ti želim le, da uživaš "doma".:)))