Forum.Over.Net

Zavarovanja

Kasko zavarovanje

Default avatar

Dzarog

Zanima me do katere starosti avtomobila je "smiselno" imeti avto kasko zavarovan. Imam avto star 7 let. Do letošnjega leta sem ga imel kasko zavarovanega, sedaj se mi pa zdi da je premija previsoka glede na vrednost avtomobila (1 mio SIT).
Kako je z bonusom pri kasko zavarovanju, če prekinem plačevanje kaska in npr. čez nekaj let kupim nov avtomobil? Mi bonus ostane?

Hvala za nasvet, Gregor
Default avatar

Saša Jakolin

Načeloma res nekje do sednih let. Vse pa je odvisno koliko imate škodnih primerov. Glede na to pa da je vaš avto starejši, pa lahko pri obveznem zavarovanju dodatno sklenete delni kasko za H, D,j,......... kombinacije.

Bonus pri kaskem vam ostane veljaven tri leta tako kot pri AO zavarovanju.

Lep pozdrav!
Default avatar

Martin1

To je odvisno od vsakega posameznika. Nekdo, ki se veliko vozi mu prej pride prav kasko, kot nekdo, ki se le redko, ali uporabljajo ta avtomobil kot drugi avto.

Pomembno je pogledati kakšna je razlika v ceni in razmisliti kakšna je verjetnost, da se nam kaj zgodi. Meni (tudi jaz imam 7 let star avto) je boljše dati nekaj več in imeti polni kasko, saj mi veliko pomeni, da imam krito škodo v primeru nesreče, prav tako za točo.

Odločitev je potem od vsakega posameznika kako si bo zavaroval avto.

Martin
Default avatar

ugodnozavarovanje

Za kasko se mora odločiti vsak sam. Meni je na primer bolj pomembno, da imam krito škodo v primeru prometne nesreče ali toče in raje plačam malo več. Tudi jaz imam 7 let star avto.

Kasko in AO bonus ti ostane 3 leta.


Martin