Style.Over.Net

Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

mastna koža, celodnevni make-up

Default avatar

Urška

Pozdravljeni!

Stara sem 27 let, že od svojega 11 leta imam mozoljčke in zelo mastno kožo. V zadnjih treh letih letih se mi stanje deloma izbiljšalo, vendar je koža zelo mastna. S tem sem se praktično naučila živeti. Za v službo vsak dan uporabljam kombinacijo mat tekočega pudra in pudra v kamnu. Kljub pivnanju kože z robčki je la ta po 5-7 urah že zelo mastna in se sveti.
In moje vprašanje: To poletje planiran poroko. Videz naj bi bil kolikor toliko brezhiben cel popoldan in zvečer. Kaj mi svetujete, ali naj mi make-up naredijo v lepotilnem salonu, ali bodo izbrali ustrezno kozmetiko, ali naj to delo opravim sama. Zanima me katero znamko in vrsto pudra naj uporabim. Cenovni razred mi v tem primeru in za ta dan ni pomemben.
Lepo se vam zahvaljujem za odgovor.
Urška
Default avatar

Nada

Lep pozdrav!

Ali veste, da se mastna koža počasneje stara kot pa suha? Torej, vsaj ena prednost mastne in svetleče kože. Kar se tiče pudra in pudra v prahu ga po moji oceni pravilno uporabljate. Žal pa nobeden puder ne zdrži cel dan, kljub propagiranju o dolgoobstojnih podlagah.

Svetujem vam, da si obraz umivate s čitilnim gelom in tonikom, namesto s čistilnim mlekom. Gel namreč kožo rahlo izsuši in osveži.

Glede make-up pa vam svetujem, da se na dan poroke prepustite srokovnjakom. Je že tako, da so na poroki vse oči uprte v nevesto. Vizažisti vas bodo naličili nekoliko drugače, kot pa se sama ličite.

Poleg tega pa boste imela na dan poroke tudi druge obveznosti in nehote bo prisotna nervoza.

Svetujem vam, da se posvetujete z vizažisti, ki vam bodo delali make-up še pred poroko. Naredite poskusni make-up. Povejte vizažistom kakšen tip kože imate, kakšno obleko boste imela, kaj želite...


Upam, da sem vam pomagala.

Veliko sreče vam želim.

Lp Nada
Default avatar

maja

Začni uporabljati kolekcijo za mastno kožo - tonik, gel za umivanje, namreč mastnost kože ne boš popravila v enem dnevu, tudi z najbolj dragim pudrom ne. Najslabše pa je, da uporabljaš puder, preko katerega daš še puder v prahu, tako ti koža še manj diha. Rajši uporabljaj kremo za mastno kožo in puder, ter nič več.

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek