Neplodnost

fant nima sperme

Default avatar
Prosim za nasvet, kajti moj fant (25) nima sperme. Ko konča, nima normalnega izliva sperme, nima nič. V čem je problem? Ali je to ozdravljivo? Je že katera imela tako težavo?
Hvala za odgovore in srečno
Default avatar
mal klikni na iskalnik in tam boš našla kar lepo število postov, ki govorijo o tem.
nia
Default avatar
sem že pregledala, pa ne najdem nič pametnega. Nekaj je govora o različni barvi sperme, o spermiogramih, da pa je sploh ni, nisem našla

lp
Default avatar
Ja to je velik šok, če izveš nekaj takega. Midva sva tak izvid dobila zdaj že 6 let nazaj. Prvo je šok nato dobiš upanje, ko ti predlagajo biopsijo.
Vsega ni konec dokler ne dobiš biopsijskih izvidov. To pomeni da mu pregledajo del tkiv iz testisov da ugotovijo ali je seme prisotno v testisih pa samo do izliva ne pride. če je tak primer se potem iz tkiva izloči seme in se naredi umetna oploditev s postopkom IVF oz. ICS.

Najslabša možna oblika je da tudi v testisih ne najdejo semena oz. je seme poremalo razvito v takšnem primeru pride v poštev samo umetna oploditev z darovanim semenom.

Toda o tem ne premišljujta dokler ne opravita vseh testov pri katerih je odločilnega pomena biopsija!

Pa veliko sreče vama želim,

Sunday
Default avatar
Pozdravljena "nersrečna"!

Kolikor razumem tvoje vprašanje, se tvojemu fantu zgodi to, da ob orgazmu ne pride do izliva semenske tekočine? Če je temu tako, je zadeva lahko tudi malo drugačna, kot ti je že povedala kolegica "sunday". Pri nekaterih moških (pogosto pri tistih, ki so imeli v spodnjem delu trebuha kakšne operacije) pride do posebnih motenj, ko se njihova semenska tekočina izlije v mehur. Oni imajo normalno semensko tekočino, le izliv ni ok. V takšnem primeru (poišče naj androloga) napravijo pregled urina takoj po orgazmu in takrat bodo ugotovili kako je s prisotnostjo semenčic. Če pa semenčic ne bo prisotnih bodo verjetno delali še biopsijo.
In zakaj ti to govorim...., ker je tudi pri nas bilo tako in tri leta sem svojemu ginekologu razlagala, da moža ne morem poslati na spermiogram (in o njegovih težavah razlagati vsem prisotnim medicinskim sestram), potem pa sva le dobila napotnico za androloga.
No sedaj tri leta po prvem obisku tega doktorja se nama pod nogami že smuka leto in pol star nagajivček.
Zato nikar ne obupaj prehitro.
Veliko sreče
Jana
Default avatar
Nia, Sunday in Jana M, najlepša hvala za odgovore. Jana, simptomi so točno taki, kot si jih opisala, vendar moj ni imel nobenih težav tam spodaj, niti operacije. Malo sem pobraskala po netu in našla, da se tej bolezni reče "retrogradna ejakulacija". Upam, da je samo to in ga bom uspela pregovoriti za obisk zdravnika.

Hvala in lep pozdrav,
malo manj nesrečna :)
Default avatar
No upam, da boš kmalu srečna in ne samo malo manj nesrečna.

Prav imaš, da se tej bolezni retrogradna ejakulacija -vsaj nama so tako rekli v MB. Veš, moške je pač včasih zelo težko pregovoriti za obiske pri tovrstnih zdravnikih. Moj se je takrat kar sprijaznil, da pač pri nas ne bomo imeli otrok in tudi tujih otrok sploh ni pogledal... na koncu sem ga le pregovorila za v Maribor. Povem ti, da je bil po izvidih spermiograma in po vpisu na listo IVF zelo srečen, vendar pa je bil čez ves postopek bolj živčen kot jaz.
Sedaj pa je "ves nor" na malega in pravi, da bi bilo lepo imeti še kakšnega razgrajača.
Tvoj dragi bo verjetno potreboval malo časa, da se bo prihično pripravil na obisk zdravnika, vendar verjamem, da mu bo dosti lažje, če bo vedel, da ni edini, ki se spopada s podobnimi zdravstvenimi težavami.

Svetujem ti le nekaj.... ponavadi delajo te preiskave tako, da moškemu v mehur s cevko vnesejo neko sterilno tekočino, nato mora doživeti orgazem in nato oddati to vodo iz mehurja. Moj je to odločno odklonil, saj je to malo boleč poseg in se je potem moškim teško skoncentrirati na spolnost. Pregledali so kar urin in je tudi bilo vredu. To ti povem zato, da ga ne bodo že prvič po nepotrebnem mrcvarili, ker ga potem sploh ne boš več spravila tja.
Pozdrav
Jana