Računalništvo, telefonija, internet in televizija

??? internet povezava ???

Default avatar

ajetaa

Prosim za pomoč pri izbiri operaterja za internet!!!

V hiši imamo:
* Telekom-ov ISDN priključek, mesečni računi pa so 8-10.000Sit, v glavnem naročnina in dodtop do interneta (Volja)!

* Kabelsko do TV (Telemach), ki pa ni optični kabel in ni za internet, kot pravi moj vrli mož....

Hči je dobila računalnik in se bojim, da bo Telekomov račun še večji, kar pomeni, da POTREBUJEMONAROČNIŠKI PAKET Z NEOMEJENO UPORABO.

Od Telekoma bi se pa tudi radi ločili, Telemach pa vprašanje, kdaj bo posodabljal omrežje...

PROSIM NEODVISNO MNENJE, PRIPOROČILO...

Hvala, Teja
Default avatar

klemenxx

Vzameš Telemach - saj če imate kabelsko televizijo potem imate tudi internet
- npr. Siol - SOlo, Duo, Trio
- npr. T2
- npr. Amis
- volja adsl

cene T2 in Amis-a so približno enake, pa tudi Volja je tukaj nekje,
Siol pa odstopa od teh cen.

T2 nima časovne vezave - torej prekineš kadarkoli želiš...

Pač vzameš internet + telefonijo - pa če si zadovoljna, se
Telekomu lepo pisno zahvališ za (ne) delovanje in to je to.

lp
(\\__/) Copy and paste bunny
(='.'=) to help him gain
(")_(") world domination
Default avatar

ajetaa

Hvala za odgovor!

Ali drži, da če imamo kabelsko TV (Telemach), je takšen kabel tudi za dostop do interneta???
Default avatar

Modri dirkač

Lahko še prej preveriš pri Telemachu, če so kakšne specifike ravno vašega hišnega naslova, ampak načeloma je potem isti kabel za televizijo in internet (ti namontirajo ene dve škatlici, da vse deluje).
Default avatar

Matjaž2

Če ima še staro tv napeljavo z zaporedno vezanimi priključki se na Telemah internet ne more priključit, dela samo tv. V našem bloku Telemach ni dobil soglasja za zamenjavo instalacije in nas na internet z obstoječo instalacijo ne more priključevat.

V ceniku AMIS piše, da je 1 Mbps 6.200 sit, podobno kot SIOL, T2 je pa 3.500 sit. Mislim, da T2 odstopa od AMIS-a in SIOL-a.

Cena AMIS 3900 sit velja za optične kable, na katere pa priključujejo samo pravne osebe.

In še ADSL zanimivost: hotel sem se priključit na net preko AMIS ADSL, amis je poslal poizvedbo na telekom, če je priključitev možna. Odgovor je bil NE.

Vprašal sem Telekom zakaj ne, ko pa se preko SIOL-a v našem naselju lahko priključujemo na ADSL net. odgovor je bil, da so na moji parici naprave za večnamensko izrabo paric, če hočem možnost ADSL neta, moram poslati pisno prošnjo za samostojen fizični vod. Zanimivo, da tistim ki se priključujejo preko SIOL-a takih prošenj ni treba pisat.

Poslal sem pisno prošnjo, ko po 2 tednih še ni bilo nič s prostim fizičnim vodom, sem po mailu vprašal kako je z zadevo. Odgovorili so, da so dolžni odgovorit v 15 delovnih dneh in naj čakam na odgovor. Teh 15 delovnih dni se bo izteklo 4. 1. 07, kar pomeni da bom zamudil 4 mesece zastonj neta pri AMIS, ki bi veljal če bi se priključil do konca leta. Hvala Telekom za prijaznost!
Default avatar

Ally*

Zaradi takega odnosa sem se jaz vseeno odločila ostati na Siolu, vendar z razvezanim dostopom. Za internet + telefonijo plačujem 7400 mesečno minus 10% popusta za zvestobo. Klici v omrežje Siol so zastonj, v Telekom pa polovico cenejši kot Telekom - Telekom (prvih 120 minut na mesec pa je tudi v omrežje Telekom zastonj). Če bi imela še televizijo (TRIO) bi plačevala 2 tisočaka več. Skratka, meni se zdi kar ugodno, opremo ti dajo po subvencionirani ceni (vedno akcija), nov modem Sinope 568+ dela super, morebitne težave na omrežju hitro odpravijo (v petih letih se je le 1x zgodilo, da internet ni delal 2 dni).