Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Miloš Milošević

nujno potrebujem nasvet in pomoc!!!POMAGAJTE..

Default avatar

tanja

pOZDRAVLJENI!

Imam velik problem ki me zelo muci in sicer,pred 6 meseci sem rodila,po 2 mesecih mi je zmanjkalo mleka tako da ne dojim vec.Ostal pa je moj velik problem in sicer-velike povesene prsi,velik povesen trebuh in celulit.GROZA zato ker dsem imela pred porodoom super postavo.Recimo imela sem 56 kg sedAJ JIH IMAM 63 VISOKA PA SEM 70CM.tAKOLE:ker sem imela CR nisem smela takoj telovaditi zaradi rane,sedaj sem zacela takole:20min gonim steper,nato pa delam vaje z utezmi,skacem kolebnico,delam trbusnjake in ostale vaje.Pri prehrani pazim na sladkarije,gazirane pijace in mastne jedi.Nevem kaj naj se storim pomagajte mi prosim kajti tudi psihoicno je to moj problem,ali se mi bo sploh kdaj postava vrnila v prejsnje stanje.Ali je dovolj to kar delam ali ima kdo se kaksen nasvet in zanima me po kolikem casu se poznaj rezultati.Dajte mi kaksne vaje za prsne misice,ritne in trebusne.Imam 1,5 kg utezi?

Hvala vsem ki ste se odlocili da mi pomagate,vem da ni vse v zunanji lepoti je pa veliko v tem da se clovek pocuti zadovoljen sam s seboj saj mu to veca samozavest!!!

Lp
Default avatar

Tinč

Zagotovo ni vse v zunanji lepoti, vendar vem, da le-ta veliko pripomore k boljši samozavesti vsake ženske. Lahko bi ti svetovala, da si v kakšni knjižnici izposodiš knjigo Milke Krapež Odločitev življenja, kjer boš morda našla kakšen odgovor na tvoja vprašanja glede uživanja hrane. Ni le pomembno da ne ješ maščob, sladkarij itd. , ampak je potrebno tudi pravilno kombiniranje hrane, o čemer je veliko napisano v tej knjigi. Poskušaj si izposoditi mogoče še kakšno knjigo na to temo.
Za te telovadne vaje, pa bi bilo mogoče najboljše da se oglasiš v kakšnem fitnes centru, kjer bi ti lahko trenerji vse razložili. Sama vem, da so vaje, s katerimi lahko shujšaš in vaje s katerimi pridobiš mišično maso, tako da je pomembno kakšne vaje izvajaš. Želim ti obilo sreče!
Default avatar

arwen

tanja, tudi jaz sem pred 4 meseci rodila s CR. pred nosečnostjo sem bila vedno še presuha in se zato seveda nisem mogla sprijazniti z novimi kilami in oblikami...
po čekiranju raznih forumov in prispevkov o prehrani sem začela delati po spodaj opisani metodi. pri meni je delovala - kljub dojenju!
eno uro rolanja ali teka pred zajtrkom, prej spij kavo ali čaj za boljše kurjenje maščob. potem pojej nekaj beljakovinskega (lahko proteinski napitek). važno je, da kardio traja neprekinjeno najmanj pol ure, bolje eno uro, da optimalno kuriš špeh ne pa glikogena.
na minimum daj kruh, krompir, bele špagete in riž. s sadjem ne pretiravaj, dva sadeža na dan sta dovolj. jej veliko zelenjave, pustega mesa (puran piščanec), rib, stročnic in skute. od maščob jej olivno in laneno olje.
sladkarije so seveda odsvetovane, ampak tukaj si jaz vsak dan pogledam čez prste in pojem nekaj sladkega, seveda pa res malo. ne celo čokolado, ampak dva koščka, namesto treh mafinov enega... brez tega pač ne morem.
aja, pa pazi, da ne boš nikoli lačna!
jaz tole prakticiram slab mesec in sem zgubila 2-3 kile, odstotek maščobe se mi je zmanjšal, telo pa dobiva spet kolikor toliko normalno obliko. celulit mam še vedno, ampak to bo verjetno zahtevalo malo dlje časa. če mi bo uspelo pridet na nekdanjih 60 cm v pasu, bomo pa še vidli :))
skratka, dobro delaj!
lp

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević