Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

A bi kdo hujsal skupaj z mano :)

Default avatar

Tea

Zanima me ce je tu kdo,s katerim bi lahko skupaj hujsala - mislim tako,da bi si dopisovali preko mailov in si dajali vzpodbudo,obvescevali o rezultatih,dajali moralno podporo,.. itd
Jaz si ze dolgo namrec zelim shujsati tistih 3-4 kg,ki me motijo na sebi in nikakor ne gre.Tudi meni sami vcasih vzame voljo in ne nadaljujem.
Do 1. Septembra bi rada shujsala vsaj 3 kilograme,raje pa 4.
Da bi mi to uspelo,si zelim imeti nekoga,s katerim bi se spodbujala in delila nasvete ter se medsebojno podpirala in zagotovo bi nama obema uspelo!
Jutri bom zacela,torej 11.7 in ce bi katera zacela takrat z mano,naj mi pise na moj email [email protected]

Zelo bom vesela :)

Lep pozdrav!
Default avatar

tina

Vsekakor! Ni panike! Jaz sem se odločila za dieto ze danes. Te prehitevam za kaksen dan,a?
Osebno moram zgubiti kar veliko vec kilogramčkov kot ti.Kljub temu bi bilo fajn, ce se z nekom dopisujes in dajes spodbudo. Rada bi nasla kaksno gospo ali gospodicno, s katero bi lahko hodila tudi tečt, vozit kolo... Ce je kje kaksna z okolice Dola, Dolskega pri Ljubljani ali kakšnih bližnjih vasi naj se mi prosim oglasi.
Cao in veliko srece in predvsem volje vsem!
Default avatar

Klara

Oja,jaz sem tudi zraven.Jaz sem zacela danes in to tako,da jerm samo koruzne kosmice v mleku.Moram pa shujsati ogromno vec kot ti!Enih 16 kg vec!Ampak jaz si dam cas do novega leta,oziroma ko bom pac shujsala 20 kg!
Default avatar

začetnica

Seveda, fino bi bilo. Jaz bi rada shujšala za 5 kg. Kakšen pa imaš plan? Jaz sem dobila v roke knjigo Tudi z ogljikovimi hidrati ste lahko zasvojeni in se bom poskušala malo držat po tej knjigi. Drugače pa vsak dan ven s psom vsaj 1 uro, 1-2x na teden plavat. Bomo videl kako bo.
Default avatar

Maja

Jaz sem iz Pšate. Res bi se lahko kaj zmenile. Samo tam okoli nas ni nič pametnega, vsaj men se tako zdi.
Default avatar

tina

Ce prigonis s kolesom do mene in potem greve se v Dol, in okrog- saj so stranske poti-ni treba iti po uni ta hudi cesti, pa iz Dola skozi Dolsko, pa ti nazaj v Pšato- mislim, da je za začetek tudi to dovolj. Upam, da moras tudi ti vsaj toliko shujsati kot jaz-20kg- rajši več!
Default avatar

tina

Tudi jaz imam tak plan!Jaz pa sem jedla za zajtrk trdo kuhano jajce, za malico 100g sadja, za kosilo bom imela 80g kuhane govedine in 200g solate, za malico 100g sadja in za večerjo 0,5 enemona.Pišeš mi lahko na [email protected]
Default avatar

Manka

Si si izračunala koliko kcal ima vse to skupaj? Meni se zdi ful premalo.
Default avatar

tina

dovolj, da nisi lačen in da shujsas od 1,5 do 2kg na teden. Zdravniki pravijo, da je to več kot optimalno. Sem že preiskusila s to dieto in je delovalo. če se potem ne prenažiraš jo lahko pres problemov obdržiš - težo mislim. Ne pozabi na veliko pijače - voda, čaj, zjutraj brez problemov kava z mlekom in 2 dcl donata.
Default avatar

Manka

1,5 do 2 kg na teden je preveč. Izgubila boš več mišic kot maščobe, kar pa noben ne želi, ker mišice so porabniki, salo pa ne. Manj imaš mišic, manj telo rabi (slabši metabolizem) in ekrat se ti hujšanje tudi s stradanjem ustavi. Po moje (in tudi splošno mnenje) je bolje zgubiti okoli 0,5 kg na teden. Jaz sigurno pojem trikrat več, pa vseeno hujšam (v enem mescu od 63.5 kg na 60.5 kg brez lakote). Pa tudi na celulitu se pozna.
Default avatar

Klara

Koliko kg si shujsala v kolikem casu?Tudi jaz bi sprobala tole tvojo dieto,ampak bom potem ze kar jutri zacela.Ce zelis mi lahko mises na e-mail.Zelo bom vesela tvoje izkusnje!Najlepsa hvala.Lepo se imej.

Cao-Cao
Default avatar

tina

jaz sem ti poslala nekaj na tvoj meil. upam, da je pravi. Ce nisi nič dobila se oglasi!
Default avatar

Lotti

Ej, punce tukaj!

A sploh katera bere (z izjemo Manke seveda), kaj vam tukaj pišejo tisti, ki vas(nas) lahko naučijo česa pametnega v zvezi z zdravim življenjem???
Mislim, tina...dieta je delovala, ti pa moraš shujšati 20 kg-jev????
Zdaj pa res ne vem več....
Default avatar

Klara

Brigaj se zase-oprosti izrazu,ampak ne maram,da mi vsi pridigajo s tistim zdravim zivljenjem,ker pri men to cisto nic ne deluje.Me res zanima,ce bi to govorila,ce bi bla na mojem mestu.Lep pozdrav in brez zamere
Default avatar

tina

Delovala, delovala in sem uspesno drzala kilograme kaksno leto in pol, potem pa sem se zacela spet nazirati. zakaj sama dobro vem in sem pridobila kaksnih polovico kg nazaj. zdaj bi pa rada dala dol tisto polovico in se malo! Pa je to blizu 20kg!
Saj dam tudi jaz prav vsem tem, ki tu kao pametijo, samo noben ne ve kako je tezko pospraviti v glavi poleg vseh skrbi, ki jih imaš s službo, otroci, hišo, vrtom.....
Vsak, ki je sam in po možnosti skrbi sam zase lahko govoriči.
Tistim, ki pa shujšajo ob vsem tem kar sem malo prej naštela - ala jim vera.Takim dam kapo dol!
Default avatar

Metka

Tisto, kar pridigajo tukaj, 100-procentno deluje - pridobiš si zdrave navade, ki jih lahko izvajaš celo življenje, in lahko si prepričana, da se tisti kilogrami ne bodo nikoli več povrnili. Ženske, morate spoznati, da neka enolična dieta ne bo ničesar spremenila (ker niste posegle v bistvo poblema - to je naučiti se zdravo prehranjevati in vključiti dovolj rekreacije). No, že res, da boste shujšale oz. bo tehtnica pokazala manj kilogramov. Kakšna bo struktura teh kilogramov, je pa druga stvar - pokurile boste večinoma mišice, ki (kot je že Manka povedala) bi jim lahko rekli kar "peč". Vsak pridobljen kilogram mišične mase, pomeni, da telo pokuri že samo v mirovanju 100 (nekje sem prebrala od 90 do 180 kalorij) kalorij več!!! Trajna rešitev in zagotovilo, da vam nikoli več ne bo treba hujšati, je torej v spremenjenem načinu življenja - poskrbite za uravnoteženo prehrano (dovolj beljakovin, kompleksni ogljikovi hirati) in anaerobne (zelo pomembno) in aerobne treninge. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da je uspeh zagotovljen. Sicer na tak način ne shujšaš 20 kilogramov v 2 mesecih (jaz sem le jih 10 v pol leta in me še vedno čaka precej dela) - morate se pa zavedati, da tistih 20 odvečnih kilogramov tudi niste dobile kar čez noč.
Default avatar

Manka

Ne me napasti, ker ne mislim nič slabega, ampak odgovor vprašanje me zanima že kar lep čas. Kako se lahko zrediš 20 kg? Ali vedno, ko ti postane obleka premajhna oz. pretesna greš kupit novo, namesto, da bi nekaj ukrenila? Tudi meni teža niha okoli +-2kg, mislim da je to normalno, in ko postanejo hlače tesne, malo bolj pazim. Ampak nič rigoroznega.
Tudi jaz imam službo, moža, stanovanje, razvajeno mačko, ki zahteva skoraj 100% pozornost, hodim na tečaj nemščine, na kosila ne hodim ven, ampak kuham, ... Tako, da tudi jaz nimam časa na pretek. Čas si morate same vzeti. Delo bo počakalo. Poleg tega pa lahko pomagajo tudi otroci in mož.
Glede zdrave prehrane pa: kako mislite, da se bodo otroci zdravo prehranjevali, če pa imajo starši slabe prehranjevalne navade. Ne pravim, da čokolada, sladoled, bomboni, ... niso v redu, ampak vsak dan pa jih res ni treba jesti, raje kako sadje in zelenjava, voda namesto sokov, ...
VSE SE DA, ČE SE HOČE. NE IŠČITE IZGOVORE.
Default avatar

Pupa

a si ti kaksna zdravnica slucajn manka?!
Default avatar

tina

Tako lepo fajn. Nimaš kontrole, hlače na gumico, dva poroda, malo se zanemariš, malo imaš v genih...
Dam ti prav, da je za tiste, ki tega niso probali težko verjeti, kako se lahko človek tako zredi in zapusti. Pač tako je. a misliš, da jaz jem same sladkarije.. ni šans. Ampak v službi sendvič, doma kosilo. Mož je več ali manj meso, ker pravi, da fizično pa brez tega ne gre. A jaz pa naj veselo zraven gledam?
Pa še en problem imam. ko sem živčna jaz jem in ne tako kot večina, da takrat nič ne jedo. Pa do nedavnega sem še študirala ob delu...
saj vem kaj boš rekla. Sami izgovori. In delno ti dam prav.
Prav zato sem se odločila, da moram tudi zase končno nekaj narediti. Vse stresne situacije sem premostila ( študij, hišo....) in sedaj se bom pobrigala še zase!

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević