Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

sotor

Default avatar
Zivjo,

Iscem sotor za cca 3-4 osebe, v katerem se lahko stoji in ima kaksen predprostor. Najmenjen naj bi bil bolj poletnemu kampiranju. Kje se da pri nas dobiti kaksen tak sotor in na kaj moram biti pozoren.

lp,
G.
Default avatar
iglu sport v lj na vicu, najvecja izbira
Default avatar
Malo sem gledal po internetu in nasel High Peak sotore. Imajo dokaj ugodno ceno. So to v redu sotori? Ima kdo izkusnje z njimi?

lp,
Grega.
Default avatar
Grega, mi imamo šotor High Peak, sicer za 5 oseb, in smo z njim zelo zadovoljni. Kupili smo ga pa v Škofji Loki v Sun&Fun (oz. v njihovi trgovini Stik). Tam si lahko šotore tudi ogledaš (postavljene), cena je bila pa tudi ugodna. Gledali smo tudi šotore v trgovini Caravan v Šiški, vendar bi za skoraj enak šotor odšteli še enkrat več, kot pa v Š.L. Pa tudi sicer je vsa oprema za kampiranje v Caravanu precej draga. Sicer si pa lahko šotore (in drugo opremo) ogledaš tudi na tej strani:

Default avatar
ce uporabljas sotor 10 dni na leto v dalmaciji (sonce in brezveterje) je vsak dober.
ko isces stvar, ki zdrzi sunke +100kmh, monsumsko dezevje in -40st. C, potem seveda odstejes zajetno vsoto denarje ne gres v veleblagovnico ampak v specializirano stacuno, kjer praviloma dela clovek, ki se na zadeve spozna.
moja sestra ima ze 8let eno srednjo klaso ferrino, 3 osebe, dvojno platno, zanj je odstela slabih 30k sit in je se zmeraj spica. midva s kolegom (sva plezalca) uporabljava 10let staro Salewo, visinski sotor (takrat stal 800dem) pa razen obcasnega menjavanja vrvic ne potrebuje posebnega vzdrzevanje.
vseno bom subjektiven in ti svetoval kaksnega "ferrinota" z dvojnim platnom za 20k sit. bos ob morebitnih nevihtah lazje spal
Default avatar
Letos sem kupila šotor za štiri osebe v trgovini Trek v Šenčurju.
Srednja višina igluja 200 cm, dve spalnici, ki stojita na dveh stranicah kvadrata, na drugih dveh stranicah pa lahko šotor odpreš in tako dobiš pokrit predprostor,ki v primeru dežja zadošča za igro otrok.
NI neka huda kvaliteta, ampak za dopust za nekaj let bo verjetno zadoščal. Stal pa je malo manj kot 30.000 SIT.
Saj priznam, tudi meni so bili všeč šotori v Iglu-ju ali pa Caravanu, ampak uhh, so se mi zdeli predragi. Res pa ima kar dobro ponudbo Stik iz Škofje Loke. Pa me je vseeno premamil ta, ki sem ga kupila.
Letos je dopust že mimo, pa kljub dežju ni bilo težav.
Lep pozdravček,
Default avatar
Zivjo,

Hvala vsem za nasvete. Vceraj sem bil v Skofji Loki v Stik-u in si ogledal zadevo. Odlocil sem se za sotor High Peak Valencia 4 http://www.sun-fun.si/katalog/samosothp ... lencia.htm.

Ce ga kupis preko interneta v podjetju Sun&Fun, ti dajo se 10% popusta in krijejo stroske dostave.

lp,

Grega.

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević