Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

suhi kvas

Default avatar

tina

Kruh pečem v kruhomatu. Ker vedno ostane nekaj kvasa v vrečki, ne vem ali je čez teden dni še uporaben ali izgubi moč?
Default avatar

Pokora

Jaz počakam da se mi ga nabere primerna količina iz ostankov in se vedno speče dober kruh z njim.
Default avatar

LoniM

Imam suhi kvas v kozarčku, tako da ga z žličko ven jemljem. Ravno tako pecilni prašek, mi gredo na živce vrečke, ker se mi potem odprte valjajo naokoli in se raztresejo.
Default avatar

goca

LoniM - za takšne odprte vrečke jaz uporabljam majhno PVC košarico (stane cca par tolarjev - takrat) v katero zlagam take odprte stvari!
Default avatar

LoniM

Meni pa so bolj praktična večja pakiranja, edino bio pecilni prašek kupim v vrečkah, ker pri nas še nisem našla takega v škatlici. Bi morala pogledati v kako spletno bio trgovino.
Default avatar

nja

Povejte mi prosim, da ne bom iskala povsod. Kje lahko kupim suhi kvas v večjem pakiranju, tako da lahko jemljem ven z žličko...
Pecilni pa jaz kupujem v Avstriji v Metroju, v veliki kg. pakungi. Za kvas pa še nisem pogledala, ker že dolgo nisem bila tam.

Dobro peko vsem!
Default avatar

LoniM

Sem ga staknila v Avstriji, pa ne vem, točno, v kateri trgovini.
Default avatar

Miave

V steklenem kozarčku se dobi v trgovini Kalček. Sicer pa kupiš nekaj vrečk suhega kvasa, odpreš in streseš v kozarček s pokrovom (od kakšnega vegi namaza, ali paradižnikove mezge...).
Default avatar

Enja

Si že poizkusila peči kruh s svežim kvasom? Jaz ga redno uporabljam Eno kocko imam ravno za dve peki. Kvas kar lepo nadrobim po vrhu. Poizkusi, ne bo ti žal. Ne bo ti potrebno nobenih vrečkic za ostanke. Pa še cenejši je. Priporočam ti mercatorjevega ali pa fala. Tisti (ne vem kako se mu reče), ko sta pakirana po dva skupaj ima tako čuden vonj.
Sporoči kako si zadovoljna.
cron