Pediatrija

Odgovarjajo: Tatjana Grmek Martinjaš, dr. med., spec. pediatrije in šolske medicine

Zapiranje lobanjske mečave

Default avatar
Pozravljeni na pregledu pri 6 mesecih je zdravnica opazila da je na vrhu glavice mečava že zaprta(ali mogoče skoraj zaprta). Na dotik je tudi jaz ne občutim. Zdravnica ni temu namenila veliko pozornosti in jaz tudi nisem vedela da bi bilo to kaj narobe... ampak zdaj sm malo prebrala o tem in ugotovila, da je v bistvu pri 6 mesecih še zeloo zgodaj da bi se to zaprlo. Ne razumem zakaj mi ni zdravnica tega vsaj omenila? Fant je sicer zelo napreden- se že plazi in obrača in tudi na noge se ze hoče postavljat, tudi po teži dobro napreduje-ima 9kil in 71cm...
Rada bi samo še vaše mnenje glede tega... je res prehitro? Bi morala nazaj in pediatrinjio opozoriti,da me mogoče to skrbi? Ali naj zaupam njenem delu? Smo skrbi me, rada bi da ne bi bilo prepozno potem pri 9 mesecih ko imamo naslednji pregled.
Najlepša hvala za odgovor.
Default avatar
Prezgodnje zapiranje velike mečave lahko povzroči motnjo rasti glavice, še posebej, če gre tudi za prezgodnje zakostenevanje lobanjskih šivov. Pediatrinja bo verjetno opazovala rast glavice in pri sumu na moteno rast napotila dalje. Posvetujte s z otrokovo pediatrinjo.
lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46

Moderatorji

Tatjana Grmek Martinjaš , dr. med., spec. pediatrije in šolske medicine
Tanč