Starejši so modrejši

Odgovarjajo: Lidija Bašič Jančar, terapevtka zakonske in družinske terapije

Varno postavljanje meja pri otroku in mladostniku-vabljeni!

Default avatar
PREDAVANJE V JUNIJU: VARNO POSTAVLJANJE MEJA PRI OTROKU IN MLADOSTNIKU
ŠOLA ZA DRUŽINO DOMŽALE

ŠTUDIJSKO-RAZISKOVALNI CENTER ZA DRUŽINO, ENOTA DOMŽALE

Vsi se strinjamo, da je starševstvo najlepša, a hkrati zelo zahtevna življenjska naloga. Z izzivom postavljanja meja se prvič soočimo v obdobju trme in kasneje zelo intenzivno v času mladostništva. Meje vedno postavljamo pri sebi, da se jih otrok uči postavljati zase. Težava nastane, saj marsikdo ne ve, kaj meje sploh so in kako se učinkovito spopasti z njimi.
Temeljna vprašanja, ki se staršem največkrat ob tem postavljajo so: Kako odločno in hkrati sočutno postaviti meje?, Kako se odzvati na otroka, ko je vznemirjen in kako doseči, da nas bo ubogal?, Kaj ima razvoj samopodobe pri otroku s postavljanjem meja?, Kaj se zgodi, če meje pri malčku niso zadosti trdno postavljene? Kaj imajo mladostniki s tem?

O tem, kako presegati svoje vzorce, da lahko sočutno vztrajamo ob otroku in ga vodimo pogumno naprej, bomo spregovorili na predavanju Šole za družino, ki jo organizira Študijsko-raziskovalni center za družino, enota Domžale. Predavala bo Lidija Bašič Jančar, terapevtka zakonske in družinske terapije. Projekt »Šola za družino« financira občina Domžale in je zato za vse udeležence brezplačen.

Predavanje bo potekalo 11.6.2019 ob 18.uri v prostorih Centra za mlade Domžale, Ljubljanska cesta 58, Domžale. Obvezne prijave na: [email protected] ali na tel: 040 255-568 vsaj dva dni pred predvidenim datumom.

Predavateljica: Lidija Bašič Jančar
Lidija Bašič Jančar je zakonska in družinska terapevtka ter vodja enote Študijsko-raziskovalnega centra za družino v Domžalah. Po osnovni izobrazbi je univ. dipl. socialna delavka, samostojna svetovalka in supervizorka na področju socialnega varstva. Njeno področje delovanja so otroci, mladostniki in partnerski odnosi. Je predavateljica in avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov na temo odnosov. Je tudi doktorska kandidatka Univerze v Ljubljani kor raziskovalka smeri dolgotrajnih partnerskih odnosov.
***

Lidija Bašič Jančar,
terapevtka zakonske in družinske terapije

A simple act of caring creates an endless ripple.

Moderatorji

Lidija Bašič Jančar , terapevtka zakonske in družinske terapije
Lidija Bašič Jančar