Fizioterapija in masaže

Odgovarjajo: mag. kinez. Barbara Purkart, dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt

Bolečina na zadnji strani kolena - aktiven športnik

Default avatar

dd800m

Spoštovani,

Sem aktiven tekač na srednje proge, treniram pa 6-krat na teden. Pred približno tednom dni me je začela boleti mišica, ki se nahaja na prehodu med zadnjo stegensko in meči (plantaris?), torej na pregibu. Bolečina se pojavi predvsem pri krčenju in stegovanju noge, prav tako pa, če imam nogo dalj časa skrčeno. Najhujše je, ko dalj časa tečem, saj se bolečina povečuje z dolžino in intenzivnostjo teka, nato pa se mišica razboli in me boli tudi v mirovanju. Opazil sem, da mi pri stegovanju in krčenju noge poka zgornji desni del kolena, kar se zgodi priblizno istočasno kot pojav bolečine v mišici. Prav tako sem opazil, da imam zelo zategnjeno zunanjo sprednjo (oz. stransko?) stegensko mišico ter mečne mišice.

Glede na to, da se mi to dogaja v aktivnem delu sezone, ko bi se moral udeleževati tekmovanj, vas prosim za nasvet, kako ukrepati, da bo izpad treninga in tekem čim manjši.

Vnaprej hvala in lep pozdrav.
Default avatar

Barbara Purkart

Pozdravljeni!

Žal vam težko kaj konkretnega svetujem na osnovi vaših opisov... lahko gre za Bekerjevo cisto zaradi spremenjene biomehanike v kolenu.... morda gre za okvaro meniskusa... morda gre za napačen položj pogačice, ki vam povzroča škrtanje... lahko gre za trigger točke v kateri od mišic in vam kvari normalno kontrolo koraka... svetujem vam, da se obrnete na fizioterapevta specialista za ortopedsko medicino, da vas pregleda in ugotovi kaj bi bilo. Na osnovi tega, se potem lahko tudi svetuje katera terapija bi pomagala in kaj lahko naredite sami.
Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(https://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66

Moderatorji

mag. kinez. Barbara Purkart , dipl. fiziot., spec. ortop. med., trigger point terapevt
Barbara Purkart