Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Kako pripravite bobiće

Default avatar

hmmmmmmmmm

Gledam tale recept na kulinariki h

Pa piše da se da mini koruzico vloženo v kis, sladka koruha pa je samo kot opcija. A res tako delate? So torej bobići kisla jed? Pa še, katero zelenjavo dajete v jed, katere začimbe?
Default avatar

hmmmmmmmmm

hmmmmmmmmm je napisal/a:
Gledam tale recept na kulinariki https://www.kulinarika.net/recepti/5478 ... ce/bobici/

Pa piše da se da mini koruzico vloženo v kis, sladka koruha pa je samo kot opcija. A res tako delate? So torej bobići kisla jed? Pa še, katero zelenjavo dajete v jed, katere začimbe?
Ups, sladka koruza
Default avatar

petarda

Vedno jo kuham s sladko koruzo, dodam pa tudi krompir.
Default avatar

gost žblj

hmmmmmmmmm je napisal/a:
Gledam tale recept na kulinariki https://www.kulinarika.net/recepti/5478 ... ce/bobici/

Pa piše da se da mini koruzico vloženo v kis, sladka koruha pa je samo kot opcija. A res tako delate? So torej bobići kisla jed? Pa še, katero zelenjavo dajete v jed, katere začimbe?
Na kulinariki seveda nimajo pojma, da se mlada koruza vlaga v slanico!
Njihovi nasveti so na nivoju unga Karlota iz Komna!!
Da se pojesti, ni pa to to!
Default avatar

Badass

Koruza ne sme biti iz konzerve ampak sveža ali zmrznjena.
Default avatar

hmmmmmmmmm

Vsem hvala za odgovore. Sem ljubitelj koruze, pa še iz skrinje jo imam za rabit, pa tukaj sem brala ko ste hvalili to jed, tako da moram probat.
Default avatar

istrski bobiči

Bobiči brez paradižnika
Sestavine: 450 g mlade mlečne koruze, 250 g mladega rjavega fižola v zrnju, 500 g krompirja, pešto za zabelo, sol, poper in prekajeno svinjsko meso

V lonec z vodo damo mlad fižol in olupljen, na kose narezan, krompir. Če se odločite, da boste pripravili bobiče s prekajenim svinjskim mesom, ga dajte kuhat na začetku. Dodamo pešto, sol in poper. Ko je fižol na pol kuhan, dodamo koruzno zrnje in kuhamo naprej na zmernem ognju. Preden je vse kuhano, vzamemo iz lonca krompir, ga s kuhalnico zgnetemo in vrnemo v mineštro, da jo tako zgostimo.

Ponekod dajo v bobiče tudi sesekljano čebulo, zeleno in korenček, namesto s peštom pa jih zabelijo z oljčnim oljem.
Default avatar

samo vprašam

istrski bobiči je napisal/a:
Bobiči brez paradižnika
Sestavine: 450 g mlade mlečne koruze, 250 g mladega rjavega fižola v zrnju, 500 g krompirja, pešto za zabelo, sol, poper in prekajeno svinjsko meso

V lonec z vodo damo mlad fižol in olupljen, na kose narezan, krompir. Če se odločite, da boste pripravili bobiče s prekajenim svinjskim mesom, ga dajte kuhat na začetku. Dodamo pešto, sol in poper. Ko je fižol na pol kuhan, dodamo koruzno zrnje in kuhamo naprej na zmernem ognju. Preden je vse kuhano, vzamemo iz lonca krompir, ga s kuhalnico zgnetemo in vrnemo v mineštro, da jo tako zgostimo.

Ponekod dajo v bobiče tudi sesekljano čebulo, zeleno in korenček, namesto s peštom pa jih zabelijo z oljčnim oljem.
Kakšen pešto? A kot pesto z baziliko in pinjolami? V nekaterih receptih za bobiće piše panceta+česen, v nekaterih panceta+česen+peteršilj? A lahko precizirate, prosim?
Default avatar

Istrski bobici

samo vprašam je napisal/a:
istrski bobiči je napisal/a:
Bobiči brez paradižnika
Sestavine: 450 g mlade mlečne koruze, 250 g mladega rjavega fižola v zrnju, 500 g krompirja, pešto za zabelo, sol, poper in prekajeno svinjsko meso

V lonec z vodo damo mlad fižol in olupljen, na kose narezan, krompir. Če se odločite, da boste pripravili bobiče s prekajenim svinjskim mesom, ga dajte kuhat na začetku. Dodamo pešto, sol in poper. Ko je fižol na pol kuhan, dodamo koruzno zrnje in kuhamo naprej na zmernem ognju. Preden je vse kuhano, vzamemo iz lonca krompir, ga s kuhalnico zgnetemo in vrnemo v mineštro, da jo tako zgostimo.

Ponekod dajo v bobiče tudi sesekljano čebulo, zeleno in korenček, namesto s peštom pa jih zabelijo z oljčnim oljem.
Kakšen pešto? A kot pesto z baziliko in pinjolami? V nekaterih receptih za bobiće piše panceta+česen, v nekaterih panceta+česen+peteršilj? A lahko precizirate, prosim?
Panceta/špeh + česen + peteršilj
Default avatar

Badass

Istrski bobici je napisal/a:
samo vprašam je napisal/a:


Kakšen pešto? A kot pesto z baziliko in pinjolami? V nekaterih receptih za bobiće piše panceta+česen, v nekaterih panceta+česen+peteršilj? A lahko precizirate, prosim?
Panceta/špeh + česen + peteršilj
Še boljši je, če namesto peteršilja uporabiš liste zelene.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood