Prehrana in kulinarika

Kako pripravite bobiće

Default avatar

hmmmmmmmmm

Gledam tale recept na kulinariki h

Pa piše da se da mini koruzico vloženo v kis, sladka koruha pa je samo kot opcija. A res tako delate? So torej bobići kisla jed? Pa še, katero zelenjavo dajete v jed, katere začimbe?
Default avatar

hmmmmmmmmm

hmmmmmmmmm je napisal/a:
Ups, sladka koruza
Default avatar

petarda

Vedno jo kuham s sladko koruzo, dodam pa tudi krompir.
Default avatar

gost žblj

hmmmmmmmmm je napisal/a:
Na kulinariki seveda nimajo pojma, da se mlada koruza vlaga v slanico!
Njihovi nasveti so na nivoju unga Karlota iz Komna!!
Da se pojesti, ni pa to to!
Default avatar

Badass

Koruza ne sme biti iz konzerve ampak sveža ali zmrznjena.
Default avatar

hmmmmmmmmm

Vsem hvala za odgovore. Sem ljubitelj koruze, pa še iz skrinje jo imam za rabit, pa tukaj sem brala ko ste hvalili to jed, tako da moram probat.
Default avatar

istrski bobiči

Bobiči brez paradižnika
Sestavine: 450 g mlade mlečne koruze, 250 g mladega rjavega fižola v zrnju, 500 g krompirja, pešto za zabelo, sol, poper in prekajeno svinjsko meso

V lonec z vodo damo mlad fižol in olupljen, na kose narezan, krompir. Če se odločite, da boste pripravili bobiče s prekajenim svinjskim mesom, ga dajte kuhat na začetku. Dodamo pešto, sol in poper. Ko je fižol na pol kuhan, dodamo koruzno zrnje in kuhamo naprej na zmernem ognju. Preden je vse kuhano, vzamemo iz lonca krompir, ga s kuhalnico zgnetemo in vrnemo v mineštro, da jo tako zgostimo.

Ponekod dajo v bobiče tudi sesekljano čebulo, zeleno in korenček, namesto s peštom pa jih zabelijo z oljčnim oljem.
Default avatar

samo vprašam

istrski bobiči je napisal/a:
Kakšen pešto? A kot pesto z baziliko in pinjolami? V nekaterih receptih za bobiće piše panceta+česen, v nekaterih panceta+česen+peteršilj? A lahko precizirate, prosim?
Default avatar

Istrski bobici

samo vprašam je napisal/a:
Panceta/špeh + česen + peteršilj
Default avatar

Badass

Istrski bobici je napisal/a:
Še boljši je, če namesto peteršilja uporabiš liste zelene.