Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Tipično slovensko nedeljsko kosilo

Default avatar

Kleni Slovenec

Goveja juha z rezanci, goveje meso, pražen krompir in solata.
Vsi ostali, ki težite z nekimi sarmami, piščanci .. niste kleni Slovenci. Amen!
Default avatar

ni slabo

Tako nekako ja :) jaz bi še dodala sam kruhov hrenov zos :)
Default avatar

hmhmhmhm

Kakšno je tvoje duševno zdravje?
Default avatar

pri nas pa takole

Zraven še kumarična omaka in mal hrena. Se že kuha in se veselim :)
Default avatar

Ni SLO

ali pa v nedeljo kebab, pleskavice ....................... to ni slovenska hrana.
Default avatar

Kleni Slovenec

hmhmhmhm je napisal/a:
Kakšno je tvoje duševno zdravje?
Izvrstno. Pa tvoje Hrček, Bosanac ili Srbin?
Default avatar

itisme

Kleni Slovenec je napisal/a:
hmhmhmhm je napisal/a:
Kakšno je tvoje duševno zdravje?
Izvrstno. Pa tvoje Hrček, Bosanac ili Srbin?
glede zdravja, ne bi rekla...

Ni ravno tipično slovensko, je pa mnooooogo boljše od vseh t.i. nedeljskih kosil: ričet nad 2000 m.n.v.
Default avatar

hmhmhmhm

Res, odprta tema in odziv je ...?
Default avatar

Kleni Slovenec

hmhmhmhm je napisal/a:
Res, odprta tema in odziv je ...?
Mi kleni Slovenci zdaj kuhamo. Vi od dole pa zdaj kradete, vlamljate, čekate kod Muse, da vam pripremi burek ili čevape ... Ccccccc ....
Default avatar

mi tud ne bomo slovensko

Ni SLO je napisal/a:
ali pa v nedeljo kebab, pleskavice ....................... to ni slovenska hrana.
Bomo kar spagete z polivko iz domacga paradajza in domaco zeleno solatko. Smo izdajalci? Niti mesa ne jemo.
Default avatar

luna med temnimi oblaki

Tudi pri nas ne bo tipično slovensko. Zelenjavna mineštra, ocvrto piščančje meso s paprikami, zraven pa solata iz paradižnika, kumar in krompirja. Tako, čisto na hitro.
V tej vročini se mi res ne da kuhati goveje juhe najmanj dve uri, mineštro pa imam še od včeraj.
Default avatar

hmhmhmhm

[quote="Kleni Slovenec" post_id=12453308 time=1532855471]
[quote=hmhmhmhm post_id=12453301 time=1532855245]
Res, odprta tema in odziv je ...?
[/quote]

Mi kleni Slovenci zdaj kuhamo. Vi od dole pa zdaj kradete, vlamljate, čekate kod Muse, da vam pripremi burek ili čevape ... Ccccccc ....
[/quote]

Jezni sloni.
Default avatar

omB

mi tud ne bomo slovensko je napisal/a:
Ni SLO je napisal/a:
ali pa v nedeljo kebab, pleskavice ....................... to ni slovenska hrana.
Bomo kar spagete z polivko iz domacga paradajza in domaco zeleno solatko. Smo izdajalci? Niti mesa ne jemo.
omG!
Default avatar

pa raje

Kleni Slovenec je napisal/a:
Goveja juha z rezanci, goveje meso, pražen krompir in solata.
Vsi ostali, ki težite z nekimi sarmami, piščanci .. niste kleni Slovenci. Amen!
Pa raje nisem, kot da tradicionalne slovenske pomije žrem.
Default avatar

kristus jezus

luna med temnimi oblaki je napisal/a:
Tudi pri nas ne bo tipično slovensko. Zelenjavna mineštra, ocvrto piščančje meso s paprikami, zraven pa solata iz paradižnika, kumar in krompirja. Tako, čisto na hitro.
V tej vročini se mi res ne da kuhati goveje juhe najmanj dve uri, mineštro pa imam še od včeraj.
Daj se odloči, kako boš uporabljala samostalnike. Nekaj jih je v ednini, nekaj v množini.......pa ti itak ješ verjetno filane paprike ne pa restanih krompirjev.

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood