Potovanja.Over.Net

Popotniški nasveti

Praktični nasveti za popotnike, da se potovanje ne bo sprevrglo v nočno moro. Kaj je pametno vedeti preden odrinemo novim dogodivščinam naproti?

Družinsko kampiranje brez avta

Default avatar

Kostanjcek

Zdravo.
Nedavno se mi je zasvitalo, cemu se "avtokampi" ne imenujejo zgolj le "kampi". In ker ne najdem nobenega clanka/ pogovora/ bloga/ prispevka v zvezi s tem, kako je popolnoma obhodno pobrat ruzak, sotor in spalko ter se kot troclanska druzinica z dvoletnikom vsest na bus- vlak- trajekt- bus in skocit npr. v kampic na Hvaru. Menim, da uspemo brez tezav zreducurati prtljago, ceprav za 2 tedna (sotor, plahta, samonapihljive b., superge, gorilnicek, posoda, malo cunj, spalke, vrv, lucka, zobne scetke, prva pomoc, brisace, zlozljiva podloga namesti stolov/ miz), kajne? 😉
Se nekaj "podvprasanj":
-kamp Lili na Hvaru; ustavi avtobus v blizini? Je plaza (/kamp), glede na svojo majhnost, ze v zacetku julija hudo polna?
-kamp Baldarin na Cresu; pelje avtobus tudi do kampa ali je zadnja postaja vstran "Punta Krizi"?
-kam predlagate kampirat brez avta (senca, manjsa obljudenost..).
Pozdrav!
Default avatar

tkole

Tole me je spomnilo na gimnazijske/študentske čase pred 30+ leti, ruzak, spalka, kak mini šotorček, plinski kohar in kastrola - pa smo šli na bus in na morje! Nepozabna doživetja :)

Jaz bi se glede dostopa z busom obrnila kar direktno na kamp, imajo vsi objavljene e-naslove. Kakega predloga, kam kampirat brez avta, pa nimam. V kampih zadnja leta itak večinoma prevladujejo prikolice in avtodomi, mobilne hišice rastejo kot gobe po dežju, tako da je za nas šotoriste, z avtom ali brez, čedalje manj prostora.

Kamorkoli boste šli, vam želim krasen dopust, verjamem, da bo dvoletnik užival sto na uro!