Finance in kripto valute

Odgovarjajo: Janez Tomc, mag., dipl. ekon. • Primož Cimerman, www.Atrix.io

BTC dosegel 20.000 USD v 2017, napovedi za 2018?

Default avatar
BTC je še ped koncem leta prektično dosegel 20.000 USD. Vse še tako optimistične napovedi je presegel. Nekatere napovedi so, da bo do konca leta 2018 dosegel med 40.000 in celo 100.000 USD. V nekaj letih pa kar 1 MIO. Na You tube je polno video na to temo, vsi mediji nas vsakodnevno bombandirajo s pozitivnimi prispeki o BTC, kar že psihološko vpliva rast. Dokler bo povpraševanje večje od ponudbe bo raslo. Kakšne so vaše napovedi?
https://www.youtube.com/results?search_ ... ction+2018
____________________________________________________________________
Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine.


Stojim vam ob strani.
Janez Tomc, mag.

[email protected]
Default avatar
Pardon, napačna tema.

Zadnja rast je spet povezana z uvrstivijo Bitcoina na borze. In ja, seveda se 20.000 $ ogromno sliši, realno gledano pa bitocin v primerjavi z altcoini izgublja. V zadnjih 7 dneh je dosegel skromno 35 % rast kljub pričakovanjem umestitve na CME. Medtem ko:

ripple 210 %
litecoin 125 %
cardano 360 %
stellar 120 .....
verge 700 %

Seznam altcoinov, ki so presegli 100 % rasti, je neskončen. Moje napovedi za bicoin tako niso dobre. Je valuta, ki nima več praktično nobene uporabne vrednosti - milni mehurček, ki bo počil, ko se bodo veliki vlagatelji za to odločili, mali pa bodo izgubili. Zato nimam niti 1 % v bitcoinu. Ljudje pa seveda potapljajo vanj denar, ker veliki mediji pišejo samo o bitcoinu, čeprav gre gor samo 10 %, o valuti, ki je šla gor 500, pa nič. Svojevrstna cenzura, ker so bitcoin vzeli mali vlagateljem, zdaj se igrajo z njim veliki, zato jim je v interesu pumpati ceno. Zaenkrat še.

Moderatorji

Janez Tomc , mag., dipl. ekon.
Janez Tomc
Primož Cimerman , www.Atrix.io
Primož