Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

Nejasnost glede bivanja v najemu

Default avatar

Sonchek22

Pred nekaj meseci sem se odselil od doma, sem v najemu. Že lep čas se dogaja, da stanodajalka kot kaže vsak dan vstopa v hišo, kjer bivam. Jaz bivam v starejši hiši, ona pa v sosednji ki je oddaljena okoli 30 metrov. Npr. sem iskal gobice za pomivanje posode, ki sem jih jaz kupil. Ni jih bilo nikjer, potem pa mi je potegnilo da jih ona uporablja za čiščenje kopalnice... pa pustimo gobice ob strani. Sprašujem se če je normalno, da stanodajalka medtem ko sem v službi, vstopa v hišo in gospodari v njej? V uporabi imam sicer eno sobo ter skupne prostore (kopalnica, wc, kuhinja). Je to povsem normalno, ali pa gre za osebo ki ne spoštuje zasebnosti? Že ko sem se z znancem pogovarjal je rekel, da on nikoli ne bi pristal na to ravno zaradi tega, ker ne bi imel zasebnosti. Ima tudi navado odpirati okna, pa ko se je ohladilo sem ji jaz zapiral. Čez čas je od vrat sobe, kjer je okna odpirala vzela ključe, tako da le-teh nisem mogel zapreti. Ko sem pozvonil pri njej in jo prosil, če lahko okna zapre mi je zabrusila: "Saj so vrata sobe zaprta. Ti ne piha." Prvič zares bivam drugje in teh stvari še ne poznam. Torej ali je čisto normalno, da stanodajalka zahaja v hišo kadar se ji zljubi? Ali pa nemara rek "taščo je treba imeti tako daleč, da ne more priti v copatih na obisk" velja tudi za stanodajalce?
Default avatar

Odvetnik Pavel Zajc

Pozdravljeni,

z najemno pogodbo daje najemodajalec najemodajalcu nepremičnino v najem, torej v uporabo. Če s pogodbo ni dogovorjenega česa drugega (npr. souporabe), uporablja napremičnino izključno najemnik.

V pogodbi se lahko dogovori, kdaj, oziroma na koliko časa sme v stanovanje vstopati najemodajalec.

Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 64 160 874
E-naslov: [email protected]
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com
Default avatar

firbec velik

To je pred časom delala tudi moja najemodajalka.
Pa sem enkrat pustil službeno puško (zračko) na postelji in je nehala.

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc