Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

slabi odnosi z bratom in posedovanje orožja

Default avatar

Viktor1981

Pozdravljeni, oče je v zapuščini zapustil orožje (redno prijavljeno, vse OK). Jaz se bom odrekel, moj brat, s katerim sem v izredno slabih odnosih, bo prejel pištolo plus naboje in jaz se zaradi tega počutim v nevarnosti. Sva solastnika stanovanja, ampak jaz se bom odselil ravno zaradi tega občutka ogroženosti. Je možno dati kakšno izjavo o ogroženosti oz. občutku ogroženosti kje na sodišču ali policiji? Obstaja kaj takega? Je to sploh možno? Hvala
Default avatar

Odvetnik Pavel Zajc

Pozdravljeni,

samo dejstvo, da bo vaš brat prejel orožje in naboje in da ste z njim v slabih odnosih, ne zadošča za vložitev kazenske ovadbe na policiji zaradi suma storitve kakšnega od kaznivih dejanj.

Prijava na policijo in vložitev ovadbe bi bila možna, navajam primeroma, če bi zaradi ravnanja storilca prišlo do ogrozitve vaše varnosti.
***

Odvetnik Pavel Zajc
Kersnikova ulica 3
1000 Ljubljana

Kontakt:
Telefon: +386 1 433 05 58
Mobitel: +386 64 160 874
E-naslov: [email protected]net
WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc