Med.Over.Net

Astma in druge pljučne bolezni

Odgovarjajo: Prof. dr. Mitja Košnik, dr. med.

Astma je ena izmed najbolj pogostih kroničnih bolezni po vsem svetu. Danes jo lahko učinkovito zdravimo in večina bolnikov lahko doseže dobro urejenost svoje bolezni. Ocenite urejenost svoje bolezni in se pogovorite z zdravnikom.

Prof. dr. Mitja Košnik , dr. med.

Mitja_Kosnik

Prekinitve dihanja v smrčanju

Default avatar

Marjetai32

Bil sem na dignostiki smrčanja in apnej na Slivniškem Pohorju. Po nekaj dneh sem prejel odpustnico, da imam premalo težav, da bi prejel aparat za pomoč pri dihanju, mislim da se imenuje CPAP.
Jaz pa se slabo počutim, sem zaspan, pozabljiv.
Mi lahko kdo svetuje, na koga se lahko obrnem?
Default avatar

Sončnica1514

Tudi mojega moža so odslovili na podoben način.
Obrnil se je na dr. Korena iz Slovenj Gradca, ki dela v tamkajšnjem zd.
Brez težav je dobil aparat in vso potrebno diagnostiko za naprej.
Lp, Mojca
Default avatar

Matija Tomše

Meni so vse uredili v pulmološki ambulanti pulmoradix na Koroškem, dr. Koren dela tam. Mogoče se oglasi pri njih in pomagajo še tebi.. jaz sem prezadovoljen, moja žena pa še bolj, ker ima tudi ona zdaj kaj od spanja haha.
Default avatar

Mitja_Kosnik

Spoštovani,
za slabo počutje, zaspanost in pozabljivost seveda obstajajo tudi drugi razlogi, ne samo motnje dihanja v spanju. Po drugi strani pri blažjih oblika motenj dihanja v spanju pridejo v poštev tudi drugačni terapevtski ukrepi. Hočem reči, da je diagnostiko treba nadaljevati in da je treba najti rešitev za težave. Če bi jaz imel take težave, bi se obrnil na dr Ziherlovo na Kliniki Golnik. Najbolje je napotnici priložiti izvide dosedanjih preiskav.
LP
MK