Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderator:

malinov džem

Nova tema
Default avatar kako delate 26 Jun 2017 15:03

Naredila sem jo po klasičnem receptu, a so maline premehke in imajo preveč vode.
Kako skuhati dobro malinovo marmelado, da ostanejo cele maline in da je res čvrsta?
Dodate več pektina?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar MalinaMina 28 Jun 2017 10:07

Prikaži citatkako delate napisal:
Naredila sem jo po klasičnem receptu, a so maline premehke in imajo preveč vode.
Kako skuhati dobro malinovo marmelado, da ostanejo cele maline in da je res čvrsta?
Dodate več pektina?
Jaz pripravljam iz malin vsako leto marmelado. Res je bolj tekoča, ni tako čvrsta kot npr. češpljeva, ampak takšne pač so maline. Tudi ne dodajam ničesar, samo maline+sladkor. Tista kupljena je čvrsta zato, ker je bogsigavedikajvse v njej.
Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh