Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

recept za omako za tortilje

Default avatar

miska 77

Folk mam eno velko prošnjo!

Kdo na tem svetu bi mi lahko zrihtal recept za paradižnikovo salso; omako, ki jo v restavraciji ROMEO v stari Ljubljani dajejo na tortilje.

Ne upam se vprašat kuharja, ker se bojim "zavrnitve", mi je pa omaka ful všeč in bi jo rada kdaj naredila sama.

Poljubčka pošiljam tistemu, ki mi bo na kakršenkoli način pomagal.

LP
Default avatar

_Zala_

miska 77,
žal ti ne znam pomagati z odgovorom, ker v tisti restavraciji še nikoli nisem bila - slišala pa sem veliko pohval, in ta tvoja je bila pika na i :) Odločila sem se, da grem tja in poskusim, pa bi te lepo prosila, če mi lahko vsaj približno poveš, kje v stari ljubljani se nahaja ? Prosim! In kaj se splača dobrega naročit? :)

LP
Default avatar

ElaS

Včasih je tudi odvisno od vrste sestavin, ki se dajejo v omake ali pa celo vrstni red. Npr: določena konzerva pelatov je okusna druga pa ne - in če ti nekdo reče samo pelati je lahko velika razlika.

Lp, Ela S

ps: upam da boš prišla do pravega recepta.
Default avatar

Kresnica

Zala, Romeo je čisto ob Ljubljanici, nasproti Nuk-a (čez Ljubljanico). Če veš kje je Čajna hiša v stari Ljubljani, potem ne moreš zgrešit. Samo še malo dol in to je to :) Skratka, če boš v stari Ljubljani ob Ljubljanici, boš definitivno našla.
Default avatar

_Zala_

Aha, seveda vem kje je Čajna hiša in kje je NUK, se bom ob prvi priliki (ki pa upam da bi čim bolj hitro) odpravila iskat! Ker emhiška hrana mi je res zelo všeč!
Študentskih bonov pa tam verjetno nimajo, a ne?

LP
Default avatar

Babi

Vnuku je ROMEO v Ljubljani najljubsi lokal; ve se zakaj:))) Lep pozdrav

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
cron