Med.Over.Net

Neplodnost

Odgovarjajo: Branka Žegura, dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Pogovori, izmenjava izkušenj in informiranje o neplodnosti.

Branka Žegura , dr. med., spec. ginekologije in porodništva

Branka Žegura

Nizek AMH (Antimuellerjev hormon), neplodnost

Default avatar

moj_čudež

Pozdravljeni!

Rada bi z vami delila svojo zgodbo, kakršno sem obupano iskala, ko sva se s fantom več let trudila zanositi, vendar nama ni uspelo. Razlog moje neplodnosti je bil izredno nizka stopnja AMH, in sicer <0,14. Dr. Uršula Reš Muravec je bila nad rezultatom osupla, skoraj ni mogla priti do zraka. Stara sem bila 27 let. Rekla je, da so moji jajčniki izčrpani in da so možnosti, da bom kdaj imela otroka ničelne in naj razmišljam o darovani ženski sp. celici. Kljub temu je privolila, da poskusimo s postopkom IVF, ki pa je bil neuspešen, saj nisem pridelala niti ene same celice!!
Povsem sem obupala, več mesecev sem nato potrebovala, da sem se odločila, da ne bom več poskušala z zanositvijo. Dejansko sem se sprijaznila oz. se odločila, da ne bom imela otrok. S partnerjem sva se odločila, da bova veliko potovala, hodila na zabave, kupila sva psa, dobila sem službo... Bila sem zadovoljna in misel na otroka je res izginila.
Nato sem ZANOSILA. Nenačrtovano in po naravni poti. Zdravniki so bili osupli, pravijo, da je to medicinski čudež. Sedaj imam v naročju nekaj mesečno, zdravo, popolno dojenčico, ki je dala nov smisel mojemu življenju.

Zgodba je namenjena vsem, ki imate nizek AMH. Mogoče bo potrebno veliko več časa, več poskusov, predvsem pa sproščenost in splošno zadovoljstvo v življenju (kar pa vem, da je najtežje, ko si otroka tako zelo želiš), ampak možnosti so! In tudi čudeži se dogajajo, v to sedaj verjamem.

Iz vsega srca vam (čeprav vas ne poznam) želim, da tudi vam življenje nakloni tak čudež. <3
Default avatar

zagr

Iskrene čestitke, zelo sem vesela za to, da si delila izkušnjo.

Upam, da nam ostalim uspe:-)