Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Test Kia Sportage - ali je res to nemec?

Default avatar

Andreašič

Berem test novega Sprtagea na http://avto.over.net/clanek/test-kia-sp ... 000-evrov/ in se sprašujem, kaj sploh še pomeni, da je avto nemški? Če je Sportage nemški po vseh plateh, kaj je potem po garanciji, ki je enkrat daljša od ostalih? Je dvakrat nemški ali morda nemški na kvadrat. Sicer pa je verjetno res bolj nemški od nemcev, ki delajo avte tako kot večina ostalih po celem svetu...
Default avatar

Sandokano

Jaz ne bi Kie primerjal z nemci. Vsaj z nemci, ki jih poznamo zadnjih nekaj let, NE. Nemci so preveč popustili pri kvaliteti. To niso več avtomobili iz konca 90. let prejšnjega stoletja, ko so Nemci delali najboljše avtomobile na svetu. Zadnjih nekaj let so pa pošteno zdrsnili na več ali manj vseh lestvicah merjenja kakovosti - tako kratkoročne kot dolgoročne kakovosti. Kia je dejansko veliko dosegla na tem področju v zadnjih letih. Zadnje čase so korejčki res skoraj na vseh lestvicah na vrhu - pa ne mi reč, da je vse plačano, ker če bi bilo plačano, bi bilo tudi pred leti, ko je bila Kia še bolj na sredini.
Default avatar

RenatoP

Jaz imam sportiča že tri leta in me en k... ali je za ene nemški ali pa korejski, je pa dejstvo, da avto dela b.p. in da ponuja v mojih očeh za ta dnar največ tako glede voznih lastnosti kot blike in opreme. Res nimam pripomb.

Moderatorji