Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Prenova kopalnice

Default avatar
Kot pove naslov imam namen prenavljati kopalnico. Joj, to je zame že cel projekt, ki ne vem kje naj začnem. Že sama misel, na to razbijanje, da si več kot teden dni brez kopalnice, me dela živčno. Pa vendar se je zadeve potrebno lotiti. Ja, vem ne na vrat na nos, ampak premišljeno. Zanima me, na kaj moram biti posebej pozorna, pa vsi ti mojstri, da jih dobim, da ne čakam predolgo. Koliko je najkrajši rok prenove kopalnice, en teden, ali celo več? Je mogoče kdo naročil pri Merkurju kopalnico na ključ in kako ste bili zadovoljni? Je letni čas pomemben za prenovo, meni se nekako v jesenskem času zdi bolj primerna prenova, kot poleti, ko je ponavadi prevroče?
No, nanizala sem nekaj vprašanj. Ker je tukaj veliko tem, upam, da bo kdo odgovoril s svojimi izkušnjami pri prenovi. Hvala za odgovor.
Default avatar
pri ceveh definitivno ne šparat
kar se opreme tiče, če boš mela tiu kabino oz koplano kad "zagrajeno" mej steko, vrata naj se odpirajo in naj ne bodo drsna. če boh da naj bodo prevlečena s premazom zoper ostanke mila, vodnih kapljic itd

pipe se ti mogoče splača pogledat iod unitasa (herz.si)..so okej uštn, kvalitetne in cenovno sprejemljive. če da nona iz Italije pare na sunce nabavi hansgroge mejd in đermani
__________________________________________________
Default avatar
Hvala za odgovor. Mi lahko kdo pove, koliko se gibljejo nekje cene za demontažo in prenovo kopalnice. ki je velika cca. 4 m2. Ima kdo izkušnje z Merkurjem ali kakšnim drugim izvajalcem, za izdelavo na ključ.
Default avatar
Na pobudo kolega, ki je bil z Merkurjem zadovoljen, sem se tudi jaz odločil, da povprašam za ponudbo delne prenove kopalnice. Mojster je prišel, si stvar ogledal in naslednji teden sem dobil ponudbo, ki me je vrgla na rit. Za dva dni dela je mojster dal ponudbo 2000 eur. Kolega pa je bil kot rečeno zadovoljen z njimi on je dobil ugodno ceno. Je pa res, da je prenavljal oktobra, ko je dela malo. Sedaj pa je sezona na višku. Predlagam, da ti se pozanimaš na Merkurju pa naj ti pošljejo ponudbo.
Default avatar
Jaz sem sicer kasneje dobil tam kjer sem kupil ploščice, več tel. številk keramičarjev, eden mi je potem tudi prenovil kopalnico.
Default avatar
Merkur.. je napisal/a:
Za kaj pa samo za dva dni, saj traja prenova dlje časa? Koliko pa je kolega plačal za celotno prenovo?
Default avatar
Merkur.. je napisal/a:
In koliko te je prišla prenova, si bil zadovoljen z izvajalcem?
Default avatar
Merkur.. je napisal/a:
Zanima me, kaj je bilo narejenega za 2000 evrov.

Ker smo pred 1,5 leta dobili ponudbo za kopalnico enake velikosti: menjava cevi, ploscice, kad, umivalnik, pipa "samo" 10 000 evrov. Smo mojstru rekli: ne. hvala.
Default avatar
Kopalnica 6,6 m2 nas bo stala 3.500€
Default avatar
tušbana je napisal/a:
Jaz sem imel delno prenovo in ni bilo veliko dela. Potem sem dobil enega lokalnega keramičarja, ki ni bil drag. Kolega je pa ravno na Merkurju dobil sprejemljico ceno, prav tako za delno prenovo, vendar kot rečeno, je prenavljal jeseni, zdaj so vsi zasedeni in so temu primerne tudi cene.
Default avatar
kaj je bilo narejenega za je napisal/a:
Pa ti niso normalni. Ni bilo veliko dela, več ali manj samo menjava ploščic, kopnica pa je majhna. In prišlo je malo več kot 2000. Ponudba je bila 2500 z DDV vred. Skratka ponudba je bila cca. 1000 eur/dan.
Default avatar
Za 15 kvadratov(loščice do vrha sten) wc-ja..kupljeno imam vse..wc-školjko,ploščice,umivalnik,pipo..Prenova z novimi cevmi,zirarska dela..vse..1.200 evrov..brez wc-ja 6 dni..bomo preživeli..no s tem,da menjam tudi vrata,bo z vratimi 1.600 evrov..platificirana..no kakor bodo vsa ostala v stanovnju..
Default avatar
Merkur, hvala za odgovor. Vem, da so zelo različne cene pri izvajalcih in v bistvu računam, da me bo nekje prenova stala cca. 6000 €. Raje malo več, kot manj. Pač takšne so cene, bolj je pomembno, da mi naredi kvalitetno in da bom zadovoljna. Zato mi je toliko pomembno, da dobim dobrega in poštenega izvajalca.
Default avatar
Mi imamo tudi namen prenavljati kopalnico in smo že dali izračun delati, pa so cene kar visoke.
Default avatar
Ce gre, poskusi prek tistega, ki ti bo prenavljal kopalnico, nabavljati tudi ploscice in ostalo opremo in ne kupuj sama. Razlika v DDV je obcutna.

Mi smo sicer prenavljali pred leti in smo se domenili, da smo vso opremo sicer izbirali sami v trgovinah, slo pa je na dobavnico obrtnika, od katerega smo potem dobili skupen racun za celotno prenovo.
Default avatar
Mi smo kopalnico prenovili že pred leti in se spomnim, da je bilo tidi takrat že kar precej drago. Res je, da je kopalnica precej velika in imamo tuš in bano v njej, smo pa že takrat dali čez 10.000 €. Točno se več ne spomnim. Cena pa je zelo odvisna, tudi od kopalniške opreme in seveda ostalih materialov. Jaz pri prenovi ne bi šparala, bolje malo več denarja, pa da je ok narejeno i nda ste zadovoljni.
Default avatar
Nas tudi to letoš še čaka in sicer prav kmalu. To bo veselo.
Default avatar
Cena kopalnice je v večji meri odvisna od izbrane opreme. V Merkurju se trudimo, da je prenova kopalnice za stranke čim manj stresna, v skladu z dogovori in roki. V kolikor je potrebno v kopalnici menjati še inštalacije se prenova podaljša za kakšen dan, drugače pa naši izkušeni izvajalci gledajo na to, da je prenova hitra in kvalitetna. Kakšni so koraki prenove z Merkurjem si lahko ogledate na http://www.merkur.si/vsebine/storitve/p ... kopalnice/
kjer se lahko prijavite tudi na 3D izris.
Default avatar
Prenovljena kopalnica 20m2, pred sestimi meseci narejeno v nulo,en teden so delali,vse komplet vodovodar keramicar montaza zidarsko delo 2.500 eur sami smo kupili vse potrebno,zelo zadovoljni,za seboj so vse lepo pocistili vse pohvale ce koga zanima kontakt 070730826

Moderatorji

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh
AlenkaTomori
Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh
LukaTomori