Najdi forum

Sprednja stegenska mišica

Pozdravljeni, imam vprašanje glede poškodbe sprednje stegenske mišice.
8.3 sem brcnil žogo in nenadoma je močno počilo. 21.3 sem opravil ultrazvok. Izvid je sledeči: Na mestu največje bolečnosti je vidna delna ruptura proksimalnega dela mišice rectus v obsegu približno 21 x 9 mm. Ventralno je ob površini mišice pas hematona debel 4mm in širok vsaj 5cm. Trenko utno sem brez bolečin oz mogoče če skrčim nogo začutim rahlo bolečino. Zanima me kdaj bi se lahko začel ukvarjat vsaj z tekom oz da bi kolesaril. Po kolikem času lahko računam da se bom vrnil na igrišče. Kaj mi priporočate?

Spoštovani,

priporočam, da čimprej opravite še slikanje poškodovanega dela stegna z magnetno resonanco in da pridete nato na pregled s posnetki. Na slikah magnetne resonance je namreč lažje določiti obseg poškodbe in morebitno potrebno po operativnem zdravljenju.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

ze več kot en mesec imam hematon na stegenski misice bolecine pa skor nimam malce me ze skrbi kaj bi to lahko bilo ker mi ne izgine

Spoštovani,

priporočam pregled hematoma z ultrazvokom in nato nadaljnje ukrepanje glede na ugotovitve. Oboje lahko opravite pri nas.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close