Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Renault ali KIA

Default avatar

linika

Pozdravljeni,

Nova KIA Sportage ali Renault Kadjar?

Hvala,
L
Default avatar

Frenk

Kje pa se zatakne pri vas?

Predlagam (če še niste), da osebno obiščete prodajalca tako Kie kot Renaulta, se pozanimate o trenutnih akcijah in preizkusite oba avtomobila.

Če niste čustveno vezani na blagovno znamko si enostavno potem spišite prednosti in slabosti za vsak avtomobil in se odločite.
linika je napisal/a:
___________________________
Podpiraš čebelarstvo in te zanima, kaj počnemo čebelarji? Poglej -> beeTIME :)
Default avatar

Alesandrina

Oba sta prostorna in velika. Renault je v prednosti po številu servisov, ki so za vsakim vogalom - pa saj jih tudi rabiš. Sportage je meni lepši, notranjost je pa sploh bolj dodelana. Po mojem je tudi boljši, saj ima kar 7-letno tovarniško garancijo, Kadjar pa le 2-letno oziroma potem podaljšano, ki je vezana na drage servise. Pri Kadjarju naj bi bili tudi problemi z avdio sistemi, ki imajo neke korejske frekvence oziroma vem, da pri prvih avtih niso dobro lovili radiji - lahko da so to popravli. Sicer pa primerjaj in nato izberi tistega z več "točkami".
Default avatar

Dragonflier

Pa kaj primerjaš neprimerljivo. renault je pa res kot ena kantica ob sportagu. Tu gre za tehnološko nov avtomobil, pri renaultu pa za precej zastarelo tehnično platformo. sicer pa pojdi v salon in pelji enega in drugega pa boš videla kako velika je razlika
Default avatar

AlesP.

Tale bo pa malce lovska, ane?

Marsikdo bi se odločil tudi za Kadjarja, npr.:

http://www.autoexpress.co.uk/kia/sporta ... ult-kadjar

Seveda to še ne pomeni, da je Kadjar boljši, želim samo povedati, da je pri takšnih odločitvah kar precej faktorjev, ki vplivajo na nakup. Res, da Kia ponuja nekatere (dobre) specifike a kot rečeno, vsak posameznik najbolje pozna svoje potrebe in prioritete.

Testna vožnja je v takšnih primerih nujna za lažjo odločitev.
Dragonflier je napisal/a:
_____________
Izvršni urednik portala Avto.Over.Net
Default avatar

Michelini

Nekaj se očitno dogaja pri Nemcih. Zadnje čase precej očitno povzdigujejo v njihovih revijah Kio. Bili so najboljši pri kakovosti za lasnko leto, zdaj pa še ta primerjava za Sportiča. Kaj takega ne bi bilo mogoče pred desetimi leti niti v sanjah....Cool
Default avatar

Razbojničar

Pokaži mi Renaulta, ki bi zdržal brez napake na testu do 100.000 km, pa ga takoj kupim. Kia to naredi brez pardona - vsaj nemci pravijo tako. Škoda, da nobeden ne dela pri nas takšnih testov.
http://www.autobild.de/artikel/kia-cee- ... 50590.html
Mater, kako so ga rastavl do zadnjega šraufa
Slika
Default avatar

Jaksonvilla

Jaz imam avtovleko že cca deset let pa ti povem da vozimo res veliko pokvarjenih renaultov. pa nimam nič proti tej znamki a so res pokvarljivi dosti bolj od ostalih. po mojem zna biti sportič dost boljša izbira.
Default avatar

AlesP.

Bom delil še en pogled na to temo.

Ko tole berem imam občutek, da je Kia najmanj enkrat boljša od Renaulta in dejansko je Kia precej boljša, kakor si misli večina Slovencev ... ampak, da je toliko boljša od konkurence je pa vprašanje.

To, da je nekdo zmagal na testu pokvarljivosti samo po sebi ne pove vsega.

Menim, da je danes toliko (dobre) konkurenčne ponudbe na trgu, da se ne moreš zmotiti.

Zakaj?
Evo en praktičen primer. Če imamo avto, ki 100 % zdrži do 100.000 brez popravila in je dražji od drugega, ki ima kakšno manjše popravilo do 100.000 je potem samo še matematika. Lahko se zgodi, da bo strošek popravila manjši od preplačila vrednosti ob nakupu. Potem so še stroški rezervnih delov, poraba ...

In osnovni Renault je za tisočaka danes cenejši od Kie. Tako, da ...

Meni osebno je pri Kii všeč še garancija in baje pri nakupu novem modelu Sportage nudijo (nekaj let) zastonj nadgradnje navigacijskega sistema.

Zato, ker ni samo en podatek pomemben pri nakupu je treba dejansko preverit, kaj dobiš pri enem in drugem, se zapeljati na testno vožnjo ter se odločiti.
Razbojničar je napisal/a:
_____________
Izvršni urednik portala Avto.Over.Net
Default avatar

Jankozaspanko

Aleš, to kar praviš sigurno drži: "Evo en praktičen primer. Če imamo avto, ki 100 % zdrži do 100.000 brez popravila in je dražji od drugega, ki ima kakšno manjše popravilo do 100.000 je potem samo še matematika. ", ampak, le če gre res za manjše zadeve. Kaj pa če ti razpade motor, kar se je pri renaultih dogajalo precej pogosto pri več ali manj vseh dizlih? O tem je povsod napisanega marsikaj. Pa vse težave, ki spremljajo takšne kalvarije. Če ti odpove kakšna manjša zadeva, OK, a pri tako velikih zadevah, pa ni ravno vse skupaj več hec...

Moderatorji