Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Terenec za mamico v srednjih letih

Default avatar
Kupujem športni terenec srednje velikosti do 25K eur, z motorjem, ki bo delal in ne bo preveč porabil, prtljažnikom v katerem se bo občasno peljalo kakšno kolo in s sedeži, ki jih ne bodo mulci takoj zapacali - verjetno bi bilo zaradi laažjega čiščenja najbolj priporočljivo temno usnje. Kaj mi predlagate? V ožjem izboru imam Hondo HR-V, za katero pravijo, da je sicer trenutno zaradi nizkega evra predraga, Toyoto Rav4 in Kio Sportage, ki jo sicer še nise videla v živo, saj imam v mislih novi model. Sodelavka ima staro in je zelo zadovoljna, baje da imajo Kije tudi najdaljšo garancijo.
Default avatar
Honda HRV je razmeroma majhna in jaz kolesa v njenem prtljažniku ne vidim. V bistvu ga tudi v večji terenec težko spraviš, če ne podreš zadnjih sedežev. Usnje ima prednosti in slabosti.
Kia sportage je zelo priljubljena, ampak prtljažnik ima pa za svojo velikost kar majhen.

Imaš pa v tem segmentu in za to ceno še druge modele, vidim veliko mitsubishijev outlanderjev zadnje čase, potem nissan quashqai, ki je gotovo vreden, da ga greš pogledat ... Pri ceniku pazi, ker je velika razlika med modeli s pogonom 4 krat 4 in onimi brez.
Če ti je pa pomembno, da daš kolo v prtljažnik, pa v bistvu razen outlanderja, mogoče še honda crv, vse odpade.
Default avatar
Jaz sem podobno razmišljal in se na kocu odločil za Kio. Sem sprobal skor vse. Quashai se lepo pelje, a je manjši noter od Sportiča. Honda se mi je zdela dobra a predraga. Pa tud armatura je mal preveč šarasta. Vozu sem tudi Toyoto Rav4 - dober vtis, a na koncu ni šlo zaradi cene - predraga - očitno jih zajebava visok jen in so takoj nekaj tisočakov dražji. Zdaj furam Sportiča že dve leti in lepo dela. Nimam pa usnja, čeprav bi ga vzel če bi še enkrat kupoval. Motor pa obvezno dizel in 4x4 če greš rada na smučanje in se kdaj furaš po kakšni bolj zrukani cesti. Če si bolj mestni tip je pa tud prednji pogon več kot OK, pozimi pa dobre zimake gor in prideš povsod.

Moderatorji