Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

napaka v sklepu o dedovanju

Default avatar

lunica11

Pozdravljeni,
pred kratkim smo imeli na sodišču razpravo in smo domov dobili sklep o dedovanju. na sklepu smo opazili, da je datum rojstva napačen, ali to kaj vpliva na sam sklep ali ne. In še eno vprašanje, sodnika sem bila takrat na to opozorila, vendar se ni za to zmenil. podatki, ki jih je imelo sodišče o nepremičnini, se ni ujemalo z dejanskim stanjem, kot tudi ne z oceno na Gursu. Parcela, ki je v gursu gozd v vrednosti 2000 evrov, je na sodišču bila hiša v vrednosti 30000. Po moje so zamenjali dve parceli, vendar je zaradi tega plačilo sodniške takse veliko. predvsem pa me je zdaj strah če še bodo kakšni nejavljeni dolgovi, saj je ocena podedovanega toliko višja kot bi morala biti in sem edina dedinja, torej odgovorna za dolgove v višini dedovanega. Kaj mi svetujete?
najlepša hvala za vaš čas in odgovor
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

Sodna taksa se plačuje glede na vrednost celotne zapuščine in ne gleda ne vrednost posamezne nepremičnine.
Če menite, da je vseeno prišlo do napake, to z dopisom pojasnite sodišču. Dopisu priložite dokazila o vrednosti posamezne nepremičnine po Gurs-u.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc