Dermatologija

Odgovarjajo: prim. Boris Kralj, dr. med., specialist dermatovenerolog, flebolog

Glivice, alergija, dermatitis..?

Default avatar
Pozdravljeni,

Že eno leto se borim z izpuščaji po nogah in rokah. Vse skupaj se je začelo z enim okroglim izpuščajem na goleni. Ker so se mi naredili še na drugi nogi ter rokah (Ti niso bili tako popolne oblike) sem šla k dermatologinji. Ta je posumila na mikrosporijo ter mi predpisala Lotriderm 7 dni ter nato še Canesten 20 dni. Mačke sem peljala k veterinarju, ki je tudi potrdil da so vredu in nič okužene. Stanje se je s kremami izboljšalo nekje za polovico, ob prenehanju z mazanjem pa se je vse ponovilo in še razširilo. Ko sem šla ponovno na pregled mi je odvrnila da je to samo alergijska reakcija (Čeprav so bili izpuščaji identični kot prej in več jih je bilo) ter mi predpisala Afloderm in kapljice vitamina D. Za mikološki bris je trdila da ni potreben. Ko sem se po poslabšanju stanja vrnila k njej mi je rekla da jo je prejšnje izboljšanje zavedlo, da to JE mikrosporija in mi predpisala Sporanox ter Canesten.
Torej zamenjala sem dermatologinjo. Po opravljenem brisu je hitri test pokazal da to glivice niso. Drugega še čakam. Trenutno še jemljem Sporanox (2/dan, 14 dni), ter mažem s Canestenom - kar mi je predpisala prva dermatologinja. Sedaj pa mi je druga predpisala Xyzal tablete, Elocom mazilo ter mešano mazilo Olivae, belobaza.
Česa naj se sedaj lotim? Sporanx jemljem 5 dni.
Pošiljam vam tudi sliko kako zgledajo najhujši na nogah.

Hvala na odgovor.

Lep pozdrav, M
Priponke
Default avatar
Pozdrav!
Res je prvi vtis, da gre za glivice, pomembni so v tem primeru izvidi mikološkega laboratorija, prvi , ki je takoj in drugi, , ki je kultura čez 4 tedne.
V primeru, da sta ta dva izvida oba negativna, gre za dogajanje, ki se na koži kaže kot srbeč izpuščaj, ki se širi, ponavadi ima v ozadju kakršnakoli vnetna dogajanja kje drugje v telesu, od angin, granulomov na zobeh..... V tem primeru se iščejo taki sprožitelji, zadeva je bolj komplicirana in potrebuje kar veliko ikanja, zdravljenja.

Lp
*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Ukmarjeva 4 , Ljubljana

01/281 11 29
Default avatar
Najlepša hvala za odgovor.
Še eno vprašanje glede tega bi imela. Rezultat drugega testa pričakujem nekje po 24. 6. Dopust pa smo načrtovali 30.6 na Mediteranu. Poleg teh izpuščajev pa mi je, pred dvema dnevoma, koža okrog oči postala zelo suha, rdeča, veke mi zatekajo ter kar dam nanje me peče. Nameravam se oglasiti pri zdravnici oz. v lekarni za kakšno primerno kremo. Mi mogoče vi svetujete kakšno?
Torej moje vprašanje.. Kaj naj nardim z dopustom? Glede na to da je koža poškodovana in da ne vem še točne diagnoze. Naj ga preložim?

Hvala za vaš čas.

Lep pozdrav, M
Default avatar
IZDELEK: Sanabela – Polžja krema

O izdelku:

Uporaba SNAIL GOLD CREAM, ki izboljša kožo, sega v antično Grčijo, kjer je Hipokrat - oče znanstvena medicine uporabljal zdrobljene polže in kislo mleko kot način, da se znebi vnetja na koži. V današnjem času je uporaba polževe kreme se začela, ko so kmetje, ki obdelujejo polže za francoski trg opazili, da je njihova koža vidno bolj gladka. Danes secernirajo sluz, da bi pridelali polžjo slina, namesto, da drobijo polže. Je pa odvisno koliko ima krema te čudežne polžje sline.
Polževa sluz je bila sprva poznana kot zdravilo za bradavice, danes pa se uporablja tudi za pomlajevanje obraza in celo za zdravljenje brazgotin in opeklin.

Obnova kože (po opeklinah, ranah, urezninah..), dermatitis, uravnava pigmentacijo ter hidracijo kože, preprečuje razvoj aken, ter jo neguje in obnavlja, pomirja nastale posledice obolenj na koži (alergije, ekcemi, pordelost), gube, brazgotine, keratoza, sončne ali starostne pege, strije, krčne žile, bradavice...

Kako uporabljati SNAIL GOLD CREAM?

Dermatologi priporočajo redno uporabo in nanašanjem v tenkem sloju na očiščeno kožo enkrat do dvakrat dnevno na predel kože, ki ga želite izboljšati. Rezultati so vidni v prvem mesecu uporabe glede na težavnost dermatološkega problema. Koža pa je drugačna, boljša že po 15 dneh uporabe. Primerno za moške in ženske, tudi za občutljivo kožo.
Default avatar
Odgovor Mijao!
Če gre za vnetje , ki ni glivično, potem bi bilo sonce pravzaprav dobrodošlo, morje pa manj, če pa so glivice, pa bi se do takrat stanje že uredilo po ustrezni terapiji.
O kremah pa se kar pomenite z dermatologom, bo pravi nasvet.

Lp
*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Ukmarjeva 4 , Ljubljana

01/281 11 29
Default avatar
SNAIL GOLD CREAM objavljam, ker pač objavim vse- kot dermatolog pa TEGA NE PRIPOROČAM!
*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Ukmarjeva 4 , Ljubljana

01/281 11 29

Moderatorji

prim. Boris Kralj , dr. med., specialist dermatovenerolog, flebolog
B. Kralj