Forum.Over.Net

Starševski čvek

Za dečka Krisa

Default avatar

se popolnoma strinjam

stari primeri zadnjih let je napisal/a:
Napisal si vse tiste, o čemer premišljujem že 2 dneva. Bravo!
Default avatar

travcozakravco

WTaF je napisal/a:
Predvidevam, da meni odgovarjaš. No ja, dokler nisem čisto v ednini in je Bando di lupi in še kdo podobnega mnenja, se ne mislim sekirat. Sploh pa ne na internetu.

Ja, "v korist otroka" bi moral marsikdo razmišljat, tudi pedonevrologi in podobni. Tudi soicalna bi se morala malo bolje vklopiti v takšne primere, ko otroka po medijih razkazujejo (ne glede na zdravstveno stanje). Seveda se pa lahko skregamo tudi o tem, kaj je otrokova korist.
Default avatar

turizem na moj račun

stari primeri zadnjih let je napisal/a:
Hvala! Da o Stari gori ne govorimo. Tam namreč srčno skrbijo za otroke, ki jim namenjene toliko in take medijske pozornosti. In zakaj koprski žepan ne organizira žura za otroka, zakaj tega ne storijo v Trstu? Ali ni ata njihov državljan?
Kar pa se tiče zdravnika, pa - sam se bo srečal s svojo vestjo.
Default avatar

travcozakravco

turizem na moj račun je napisal/a:
A ni Popovič odletel kot gumb od gat? Koliko je pa ta nov župan dobrodelen, pa mi ni znano.
Tja, Paley se še po več letih poskusov in dokazanih zašuštranih primerov še vedno ni srečal s svojo vestjo. Še naprej obljublja čudeže ... Ko bi vsaj John Hopkins bolnišnica in inštitut v Baltimore-u v Marylandu glasno povedala, zakaj so tako perspektivnega zdravnika na hitro izredno odpustili.
Default avatar

Pravila2

Zamudili so rok za prijavo v katerem bi lahko decek sodeloval pri poizkusu novega zdravila, tako so povedalu na pediatricni. In sedaj cela euforija okoli tega, kot da ni nobenih drugih otrok, ki bi nujno potrebovali pomoc. Se pa popolnoma strinjam z dejstvi, ki jih je napisal sami stari primeri. En nekaj rece, napise in vsi brezglavo euforicno samo naravnost gledate, ne levo in desno, pa sem res sokirana nad vsem tem pompom, ki ga zganjate., to res ni vec normalno.
Pocakajmo na konec te zgodbe in bomo potem pokomentirali vso zadevo.
Default avatar

Fkrv

množična histerija je napisal/a:
Marsičesa ne veš. Ne potrebuje vsak otrok za zdravljenje denar!! V Sloveniji je zelo malo otrok, katerih življenje je odvisno od denarja. V Sloveniji otroci običajno zbolevajo za rakom, predvsem levkemijo, za katero je pri nas ogromno postopkov zdravljenja in zdravil. Običajno ti otroci ne potrjujejo denarja, ampak veliko sreče in poguma. Nekaterim uspe, drugim žal ne. Ti si popolnoma brez logike ali pa si preprosto v življenju polovičar.
Default avatar

Fkrv

Pravila2 je napisal/a:
Še en bumbar...
Default avatar

Iskrena

Ko sem prebrala več takih že ustvarjenih tem o temu fantku, mi pride na bruhanje kak folk se tle na MONU dobi. Nekaterih bi se še sramota sramovala.

Življenje je nepredvidljivo in nikoli ne veš kaj te čaka in kje te čaka lahko kaj slabega. Življenje je kot bumerang situacija se lahko kaj hitro obrne in bumerang se vrne.
Default avatar

Pomoč 1 in 5

sam fprašam je napisal/a:
Default avatar

No zbranoooo

Pravila2 je napisal/a:
Glej. Če tudi si pisal vse najslabše o zdravilu krisu in njegovi družini, donatorjem in tako dalje. Denar je zbran in se bo še vedno zbiral tokrat za druge otroke, ki imajo težke bolezni. Več ali manj imajo otroci v Sloveniji bolezni, kjer zdravilo krije zavarovalnica.
Default avatar

Bravo slovenski

Slovensko podjetje v Ajdovščini, ki je pomagalo razvijati zdravilo, neverjetno kako inteligentne znanstvenike ima Slovenija je doniralo za krisa, nič manj kot 50.000,00 tisoč evrov.
Default avatar

Kosmic123

se popolnoma strinjam je napisal/a:
In kaj bi vidva storila v takem primeru? Resno vprasam, brez heca, brez ironije. Kaj bi vidva storila v primeru da bi imela bolnega otroka?

V Nezinem primeru so deklico ze odklopili in je se vedno zivela. In kaj naj bi starsa storila? Z zivim otrokom, ki je potreboval nego? Se enkrat poudarjam, z otrokom ki je prezivel kljub odklopu. Zadnje novice prihajajo od sosede, ki pravi da bo Neza verjetno vsak cas spregovorila. Pri vsem ostalem je samostojna.

Rene je bil pred casom na Kredarici. Dvojcka se trudijo spraviti na Poljsko na fth. Misa baje nenehno napreduje.

V doloceni tocki se strinjam z vami. Medicina ima svoje meje, clovesko telo prav tako. Zal.

Ampak vseeno - kaj bo vi storili, ce bi se znasli na njihovem mestu?
Default avatar

Jisaus jraja

Kosmic123 je napisal/a:
Nič ne bi storil, ker piše en avtor, ker je večkrat rekel, da brez veze, da se zdravi, ker bo itak imel vedno življenje. Kar ni res, ker ga že zdaj nima Kris. Torej vsi ljudje, ki so razvijali zdravilo so za njega bedaki, nepomembni ljudje, ki bi jih bilo potrebno postrelili.
Default avatar

Replika

Debate so odveč.
Kaj bi bilo, kaj je treba, kaj bi lahko, kaj je po vašem prav...a to kaj pomaga?
Dejstva so enostavna, izbira je na voljo, čas je pa omejen.
Ja, ok če se debatira, kako bi to uredili ZA V BODOČE. Ampak ta hip je pametovanje čisto brez veze.
Default avatar

to so naše zavarovalnice hohohoh

o poročanju Dela je ob uvajanju spinraze, ki je tudi Krisu bistveno spremenila življenje, na slovenski trg, proizvajalec omogočil pet brezplačnih terapij iz tako imenovane sočutne rabe. Čakanje, da bi zdravilo lahko bilo potrjeno v Evropi, za Krisa ne bi več pomenilo upanja, saj bo kmalu dopolnil dve leti.
Zdravilo je v ZDA že odobreno, v Evropi še ne, zato je treba odmerek kupiti čez lužo. Gre pa za zdravilo, ki ga je razvil Novartis (lastnik Leka), pri razvoju pa so pomagali tudi strokovnjaki ajdovskega podjetja Bia Separations. S tehnologijo čiščenja so sodelovali pri proizvodnji dela dednega zapisa za najdražje zdravilo v zgodovini, za pomoč Krisu pa donirali 50.000 evrov. Pravijo, da je cena v pristojnosti Novartisa in da na to žal ne morejo vplivati. Matej Penca, prokurist podjetja Bia Separations, je dejal, da bi Novartis morda lahko ponudil popust glede na to, da so sami kot majhno podjetje dodali 50.000, po svojih močeh pa so prispevali tudi njihovi zaposleni.
Default avatar

nabirke ruls

to so naše zavarovalnice hohohoh je napisal/a:
Zakaj po tvoje bi moral to plačati ZZZS? Koga bi prikrajšal s tem? Pusti Novartis, zakaj bi delal zastonj, saj je d.d. Delaj ti zastonj! Kar pa se tiče Krisa pa ni nobene garancije za uspeh, ampak ena velika evforija. Ko se je zbiral denar za prenovo Stare Gore, kjer takile otroci na koncu končajo vaše evforije ni bilo. Bio Separation bi lahko prispeval več, le zakaj ni! Če svoje znanje za tako drago zdravilo prodajajo, potem je 50.000 evrov pljunek v morje.
Vsak dan v svetu umre par tisoč povsem zdravih otrok zaradi lakote, ampak vam niso simpatični pa še vidite jih ne. Otroček je srčkan, mama in ata sta tudi luštna, pa vam sedejo v srce.
Če bi bili bolj temni, bolj debeli, bolj... karkoli, kar na tem istem forumu vsakič ponovite kot nevšečno ali celo grdo, potem tega zbiranja gotovo ne bi bilo.
Morala bi zbirati mati od Reneha Muhameda, mati in oče od Neže, pa še bi se našlo nekaj staršev, ki bi morali donirati! Ampak ne...
Sicer pa bi moral dati dvorano za brezplačen koncert koprski župan, morali bi zbirati tudi Italijani, pa nič od nič!
Default avatar

Ztref

stari primeri zadnjih let je napisal/a:
Se strinjam glede neskoncnih in napornih terapij, ki jih na zeljo starsev izvajajo otroci, pa nikoli ne bo bolje, ali pa 5 procentov. Ozroci pa izmuceni, izcrpani, srce me boli, ko gledam otroke na teh "mucilnih" napravah. Cez 5,10,20 let pa se vedno na vozicku, hoduljicah itd.. Nekatere stvari so zal nepopravljive, mogoce seje starsem tezko s tem sprijaznit, ampak otrok po nepotrebnem trpi.
Default avatar

Łukasz Pedalski

mah če bi bil 1 evro še telekom ne bi pokril stroškov. Prvič uporabljam to storitev, izgleda da je delalo ker sem dobil sms, 5 evrov mi ni problem, ker se mi itak nabira na kartici in nimam jih drugače porabit, podaljševat pa moram, ker če ne ne morem več klicat.