Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ropotanje želodca/prebave mi uničuje življenje

Default avatar

Ropot

Nič mi ni. Sem zdrav, povprečen moški, ki se počasi bliža 40. letu. Sem vsejedec, v povprečju jem dokaj zdravo, rad imam seveda tudi kaj slanega in sladkega.

Odkar se spomnim, sigurno pa vsaj 20 let me spremlja zelo glasno ropotanje/klokotanje želodca in prebavnega trakta. Če sem lačen, ropota. Če sem ravno jedel, ropota. Če sem nekje vmes, ropota.

Zanimivo je, da v pokončnem položaju tega ni veliko. Ko se pa uležem, se pa začne. Seveda je še bolj nadležno zvečer pred spanjem, saj oseba zraven posluša prebavne arije, ki so obupno glasne. Pomaga le, če se uležem na trebuh, potem je ropotanja precej manj.

Ima kdo idejo od česa to pride in ali se da s čim pomagati? Kot pravim imam to že od nekdaj, zdravje je ok. Različna prehrana ne pomaga.
Default avatar

to rabiš

naredi UZ trebuha, gastro-koloskopijo
Default avatar

Ropot

Če ni druge opcije ali ideje, potem bom raje kar ostal pri tem kjer sem. Kot pravim imam tako že od večnosti, torej kaj hudo narobe sigurno ne more biti. Da bi pa na gastro ali kakšno drugo skopijo hodil pa ne hvala. Zdravnik mi je enkrat na vprašanje dejal, da je pač vsak različen in če nimam nobene druge težave, naj pozabim na vse skupaj.
Default avatar

mlečni in polnozrnti izdelki

Ropot je napisal/a:
Meni ropota po mlečnih in polnozrnatih izdelkih. Sploh zvečer.
Default avatar

itak da ja

saj imaš prav, zakaj bi brezveze hodil tisti šlauf požirat....

če si se sam že navadil na to ropotanje, ni problem. Kaj pa na to pravi tvoja boljša polovica?
Default avatar

mogoče HP

Moja mama je imela isto težavo kot ti. Na koncu so jo le prepričali, da je šla na gastroskopijo, ugotovili so da ima HP. Dobila je antibiotike, od taktrat naprej je zadeva v redu.
Default avatar

Ropot

Kaj je HP?
Default avatar

skopije

Če ti to ropotanje res uničuje življenje, kot praviš, potem boš pač šel na vsesortne skopije, kar jih je.

Ali pa pač trpi in naj ti uničuje življenje še naprej.
Default avatar

Ropot

itak da ja je napisal/a:
Ni navdušena, ampak v 10+ letih se je že nekoliko navadila. Moti predvsem, če se spraviš na kakšno romantiko, potem pa začnejo serenade in dejansko vse pokvarijo...
Default avatar

mogoče HP

HP je

helicobacter pylori

na netu imaš o tem napisanega malo morje
Default avatar

Preverri

Lahko je živčnega izvora. Meni je trebuh zvoke delal celo otroštvo, sploh takrat, ko je bila smrtna tišina zaradi pisanja testov. Lahko je tudi določena hrana, pri meni npr. toplo mleko in žitarice, včasih banana. To boš najbolj vedel sam.
Default avatar

Svita

Ropot je napisal/a:
Nekaj podobnega,pa vendar ne tako motece kot imas ti,sem imela tudi sama. Svetovali so mi izvlecek indijske koprive -forskolin...jaz nima nobene tezave vec kar se tice napenjanja klopotanja in podobnih nevsecnosti s prebavo. Poskusi
Default avatar

žogica3

Jaz sem imela tudi tak problem. Ob najbolj naprimernem času in kraju se je oglašalo. Precej mi je omajalo samozavest. Enostavno sem mislila, da imam tako občutljivo prebavo in želodec.
Sčasoma pa je postala kriva tudi psiha. Na neke posebne preglede nisem šla. Morda sem preobčutljiva na kakšno živilo? Sem malo starejša od tebe in zadeva se je precej umirila. Res ni prijetno. Skratka, razumem te.
Default avatar

simetikon

moj mož ima enake težave, ki jih uspešno obvladuje s tabletami Sab simplex, ki vsebujejo simetikon. Zadeva je neškodljiva, umirja napenjanje in pline v črevesju..
Default avatar

nimam plinov

simetikon je napisal/a:
Jaz nimam plinov, nikdar nisem napeta in napihnjena, samo ropota mi in bolj redko odvajam blato, ki pa spet ni trdo in zapeceno, ampak normalno.
Default avatar

eno podvprašanje

simetikon je napisal/a:
Moj partner bi lahko odprl plinarno ... strašno res. Zdaj je poskusil tudi s simetikonom, pa zaenkrat ne opaža, da bi bilo bistveno bolje. Ali se je takoj pokazal učinek?

Bil je že na vseh mogočih preiskavah in je vse okej. Edino tega ne razumem, zakaj ga zdravnica ne pošlje na test za alergije in intolerance.