Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

roletarstvo ABA

Default avatar

kakec

Ima kdo izkušnje z Roletarstvo ABA Ptuj v zvezi z demontažo in montažo oken?
Default avatar

...._

No se je že kdo našel?
Default avatar

bb4050

Se je našel...zadovoljen z okni in vrati, nezadovoljen z odnosom, izvedbo in odzivnostjo.
Od povpraševanja do izdelave ponudbe v rekordnem času, skoraj kot da bi bil v "live" klepetalnici. Tudi na izmero je prišel zelo hitro. Ko pa so dobili plačilo, se je seveda vse ustavilo. Sama montaža z več kot enomesečno zamudo, prišli so en mojster in dva pomočnika, ki sta o montaži vedela približno toliko kot jaz, torej praktično nič. Vse so naredili zelo hitro, pri čemer seveda trpi kvaliteta izdelave. Zaključne plastične letvice odstopajo, nekje manjkajo čepi za zračnike itd..., na reklamacije, niti pisne, se na podjetju ne odzivajo. Tudi ko smo bili telefonsko dogovorjeni za ogled napak, jih ni bilo. Od takrat brez odziva, seveda, denar so dobili v celoti.
Toliko o ABA roletarstvu. Žal slaba izkušnja, ki jo bom očitno moral nadaljevati preko inšpektorata in tožbe.
Default avatar

bb4050

...zanimivo, dva dni po objavi so se čudežno javili in prišli še isti dan odpravit napake.