Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Podjetje PAMIS - neresni, neodgovorni, počasni šalabajzerji (OPOZORILO!)

Default avatar

Nezadovoljni

Pred malce več kot letom dni smo kupili vrstno hišo od podjetja Pamis gradbeni inženiring. Sanja in Jure, glavna v podjetju, sta se nam zdela prijazna in uslužna. Po podpisu pogodbe pri odvetniku pa se je izkazalo popolnoma drugače. Stanovalci vrstnih hiš smo z njima ne le nezadovoljni, temveč tudi osupli nad nenehnim prestavljanjem rokov in neresnostjo, ki smo jima priča z njune strani. Edina pomanjkljivost s katero nas je bila večina prej seznanjenih, je njihova precejšnja počasnost, ki pa je po podpisu pogodbe dosegla popolnoma nove razsežnosti.

Namen tega prispevka ni zlonamerno klevetanje omenjenega podjetja, temveč le opozorilo bodočim kupcem njihovih "novogradenj" naj za vse posle in obljubljene storitve, ki naj bi bile še izvedene po podpisu pogodbe, vsekakor zahtevajo vnaprejšnjo izvedbo.

UREJANJE OKOLICE
Nekateri stanovalci tukaj živimo že dve leti in kljub obljubam po končni ureditvi okolice (ki naj bi bila urejena že dve leti nazaj), dovozna pot in pločniki ter potke ob vrtovih še vedno niso asfaltirane, območje skupnega plinohrama pa še vedno ni urejeno v parkirišče, temveč ga kazi ogromen kup gruščevja. Ob razočaranih klicih stanovalcev, pri Pamisu obljubijo, da urejanje okolice poteka, kar smo po prihodu bagerja med poletjem stanovalci med poizvedovanjem pri Pamisu tudi veseli izvedeli. Rečeno je bilo, da naj bi se območje plinohrama končno "urejalo", vendar od prenehanja izkopavanj pred kakšnim mesecem lahko le razočarano zremo v zevajočo luknjo, ki je zelo očitno nastala le zato ker pri Pamisu zaradi gradnje novih vrstnih hiš v sosednji ulici potrebujejo izkopan material. No, smo pa po dveh letih le dobili strelovode. Za njihovo namestitev namreč prej ni bilo ugodnih vremenskih razmer.

STANJE PROSTOROV
Priznamo, da zna biti človek ob nakupu nepremičnine nekoliko zaslepljen, saj je zaradi navdušenja nad bližajočo se vselitvijo v dobri veri rad preveč zaupljiv, morda celo naiven. Tako pač verjame, da bodo, kot je bilo obljubljeno, doze za kable, manjkajoči pokrovčki in podobne "malenkosti" po vselitvi že naknadno prinesene v hiše. Sčasoma že nameniš tistih nekaj eurov za nakup manjkajočega (če se seveda ne zadovoljiš nad zevajočimi odprtinami po hiši), vendar pa se ti vseeno zdi nekoliko neumno, ko pa naj bi vse omenjeno že prišlo s hišo.

Naše hiše so bile zgrajene leta 2007, povečini pa prodane šele leta 2017, zato smo seveda pričakovali določene nevšečnosti, ki jih gre pričakovati po tem, ko hiša nenaseljena stoji toliko časa. Vsekakor pa ne pričakuješ, da bodo vratna in okenske kljuke, vključno z okenskimi okvirji, popolnoma spraskani (PAMIS pred vselitvijo namreč naroči čiščenje, za katerega vsekakor ne pričakuješ, da se bo izvajalo s pomočjo špohtla s katerim se z oken in vhodnih vrat odstranjuje ZAŠČITNO folijo). Ko jih opozoriš na grozljivo spraskane površine, se seveda sklicujejo na čistilce, ki pa jih pri čiščenju naslednje vrstne hiše, vseeno ne zamenjajo. Ker "taki pač so čistilci in je na trgu že tako težko najti dobre delavce" in ker so "že te čakali zelo dolgo, da so ob poplavi dela sploh našli čas" zanje. Groza!

IZVEDBA DEL
Pamis ob nakupu hiš (ki se prodajajo v 3. ali 4. gradbeni fazi) omogoča tudi dokončanje enot na ključ (z doplačilom). Če ste pametni, se boste temu izognili v širokem loku. Dejanski primer stanovalcev: če ste zelo tečni in boste PAMIS zelo priganjali (klicali večkrat dnevno), boste imeli že samo tlake vlite najhitreje v roku treh mesecev. Obljubljena izvedba naj bi se seveda zgodila v roku nekaj dni.

UPORABLJENI MATERIALI
Ob nakupu hiše s 130 m2 za 75-110.000 eur (čeprav so enote prostorsko skoraj enake, se niso vse prodale po enaki ceni!) ne pričakuješ vrhunskih materialov (govorimo o dovodnih ceveh in ceveh talnega gretja), vendar pa si obetaš nek standard. Pri Pamisu tudi tega ne dobiš. Primer: ob priklopu na talno gretje, se mnogi vodovodarji nad stanjem cevi, ventilov in njihovo kakovostjo, le držijo za glavo, nekateri pa celo odklonijo priklop, saj si ne želijo nakopati težav do katerih bi lahko prišlo zaradi samega predhodnega stanja cevi.

Kdorkoli ima še kakršnekoli izkušnje z omenjenim podjetjem, ga prosimo naj deli svoje mnenje in tako pomaga morebitnim bodočim kupcem.

Moderatorji

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh
AlenkaTomori
Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh
LukaTomori