Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Počena kad pri sosedu domnevno zaradi tresljajev pri štemanju

Default avatar

frau_lah

Pozdravljeni,
pred tremi meseci sem kupila stanovanje in se lotila prenove kopalnice in kuhinje. Z vodovodarji in idejno vodjo prenove smo se dogovorili, da se nič ne štema na steni, ki meji s sosedovo. Edino, kar so vodovodarji štemali je bil nov dotok vode za pralni stroj, ampak na betonski steni, ki je pravokotna na sosedovo in meji na skupni hodnik. Ob štemanju le-te, je vodovodar predrl to betonsko steno, saj je ravno naletel na to luknjo z navojem v steni, ki je del betonske izgranje (upam da sem pravilno ubesedila...). Čez nekaj dni se je na vratih pojavila soseda, ki trdi, da je zaradi teh tresljalel počila njena tuš kad. Ob pregledu te 'nastale škode' razpoke, smo ugotovili da je montirana s fugirno maso, ki pa ni počila. Moji vodovodarji in ostali strokovnjaki trdijo, da to ni možno, na drugi strani pa njen vodovodar trdi, da je ta cca 10cm velika razpoka na vsaj 10 let stari kadi nastala zaradi štemanja na steni, ki je pravokotna na njeno, 50cm stran od kadi.
Kaj mi proporočate, sama nimam nič izkušenj s tem in res ne vem kaj storiti? Ona želi, da ji sanimar celotno novo tuš kad in kabino.
Hvala in lep pozdrav,
fl