Forum: Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Počena kad pri sosedu domnevno zaradi tresljajev pri štemanju

Odgovori Nova tema
Default avatar frau_lah 12 Dec 2017 23:07

Pozdravljeni,
pred tremi meseci sem kupila stanovanje in se lotila prenove kopalnice in kuhinje. Z vodovodarji in idejno vodjo prenove smo se dogovorili, da se nič ne štema na steni, ki meji s sosedovo. Edino, kar so vodovodarji štemali je bil nov dotok vode za pralni stroj, ampak na betonski steni, ki je pravokotna na sosedovo in meji na skupni hodnik. Ob štemanju le-te, je vodovodar predrl to betonsko steno, saj je ravno naletel na to luknjo z navojem v steni, ki je del betonske izgranje (upam da sem pravilno ubesedila...). Čez nekaj dni se je na vratih pojavila soseda, ki trdi, da je zaradi teh tresljalel počila njena tuš kad. Ob pregledu te 'nastale škode' razpoke, smo ugotovili da je montirana s fugirno maso, ki pa ni počila. Moji vodovodarji in ostali strokovnjaki trdijo, da to ni možno, na drugi strani pa njen vodovodar trdi, da je ta cca 10cm velika razpoka na vsaj 10 let stari kadi nastala zaradi štemanja na steni, ki je pravokotna na njeno, 50cm stran od kadi.
Kaj mi proporočate, sama nimam nič izkušenj s tem in res ne vem kaj storiti? Ona želi, da ji sanimar celotno novo tuš kad in kabino.
Hvala in lep pozdrav,
fl

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar AlenkaTomori 13 Dec 2017 12:58

To bo težko reči, kaj je bilo prej.
Ob vaših posegih so tresljaji brez dvoma bili, lahko tudi ujete napetosti, ki se manifestirajo drugje, lahko tudi 50cm stran.
Morda se obrnite na izvedenca gradbene stroke, da opravi ogled.

********************************************************
www.tomori.si
https://www.facebook.com/Tomoriarhitekti/
Moderator: Gradimo, urejamo in opremljamo dom
http://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=98

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh