Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Cena obnove majhne kopalnice

Default avatar

Cene

A zdej pa ni junaka, ki bi povedal, kolikšna je okvirna cena dela brez materiala!
Št. opravljenih ur x cena, ali okvirni račun na kvadraturo kopalnice.
Recimo okvirno koliko bi kdo zaračunal zamenjava kadi (banje) za tuš kad.

Pogovarjamo se o ceni dela, za kvalitetno opravljeno delo, ne pa, ali bo dal kdo rabljeno banjo not, ali tuš kad iz Bauhausa, ali nekdo kupil umivalnik z zaltimi pipami. Potem se cena obnove kopalnice giblje lahko res od 1500 € naprej pa vse čez 200.000 € he-heeee
Default avatar

Miskolinkica

Mi smo bili zadovoljni pri eni kopalnici z podjetjem Perin ,potem pa ko smo delal v drugi hiši poleg kopalnice se prenovo stanovanja smo pa najeli Gupi Genom d.o.o.
Vse dela brezhibno,izgleda super,so starši več kot zadovoljni.
Priporočam