Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Ali preveč pričakujem ?

Default avatar
Pozdravljeni,

na vas sem se obrnila v upanju, da poveste svoje mnenje in sicer o naslednji zadevi....

Z moškim, ki je nekaj let starejši od mene sva se spoznala preko interneta, izmenjala sva si nekaj emailov tudi sms sporočil, sama nisem pričakovala, da bo kaj iz tega zato se tudi nisem pretirano trudila z vračanjem sms-jev. Vendar se je potem on nekako ogrel, mi pisal sms, tudi klical, vse do sobote, ko naj bi bilo najino srečanje.... Cel dan ni napisal nobenega sms, in sem predvidevala, da potem vse skupaj odpade, ko mi ob treh popoldan sporoči, da sva vseeno zmenjena ob dogovorjeni uri. Izkazalo se je, da je hudo zbolel, kar sem videla tudi na lastne oči, da se je komaj držal pokonci, zato sem predlagala, da se posloviva nekoliko prej in naj gre počivat.... Objela sva se tudi poljubila, rekla sem mu, da mi je všeč on ni rekel nič... Zmenila sva se za petek naslednji teden, in kaj se dogaja... Vem da je bolan, ampak se skoraj čisto nič ne oglasi, mogoče kakšen sms zvečer, v katerem ni nobene obrazložitve, zakaj se recimo čez dan ni oglasil ali kaj podobnega...Npr. pošlje mi sms, kako sem, in ko ga pokličem čez eno uro se sploh ne oglasi... Sicer vem da je bi ta teden hudo bolan in je imel naporne sestanke a nekako ne razumem vsega tega... ali naj vse skupaj ignoriram in se delam da me ne moti in mu raje povem kako pa kaj v živo ali kako.... Včasih pa res več nič ne razumem... Malo nerazumljiv način dvorjenja ali kaj že to je .....
Razmišljala sem mogoče tudi, glede na to da imam leto starega otroka, da se je mogoče malo odmaknil, ker še pač nisva imela priložnosti, da bi lahko vprašal glede celotne situacije, zato sta samo dve možnosti ali mu nisem tako všeč, ali pa sem mu pa se boji, da bi se prehitro navezal in potem trpel.... mogoče bo kaj na tem.....

Hvala za vaša mnenja.....

Pozdravčke Tinaja :)
Default avatar
Dokler ne veš (izveš) vseh dejstev, si je nepotrebno zastavljati naslovno vprašanje. Potrpi da ozdravi, da malo spreže in potem bi hitro jasno, kje si.

Kako že gre ? Potrpljenje je božja mast...
Default avatar
Ojej. V bistvu sta se samo enkrat videla in ti pričakuješ, da se ti bo nenehno javljal, oglašal, pisal in ne vem, kaj še. Kljub bolezni ni mrknil, se ti vsak dan javi, ti pošlje sms. Se mi zdi, da je v bolanem stanju in glede na to, da sta se vidva samo enkrat srečala in nista v nikakršni zvezi še, to čisto dovolj. Se bojim, da ne bo otrok tisto, kar ga bo odvrnilo, ampak bolj to, da ti zgrabiš kot pitbull. Res mi ni jasno, kako lahko od človeka, ki si ga v življenju samo enkrat videla, pričakuješ, da ti bo zvečer polagal račune o tem, zakaj se te cel dan ni poklical.
Default avatar
Jaz pa mislim, da te občutki ne varajo in da sama veš, da pač človek le ni toliko zagret kot pa bi si sama želela. Pusti se presenetiti in ne delaj si scenarije v glavi....ker boš ob naslednjem srečanju, če do njega pride imela na čelu napisano vse......no če tudi imaš to ni nič takega samo eno distanco le imej, da ti ne bo človek še pobegnil.......preden se bi mogoče bolje spoznala.....saj itak še točno ne veš kaj si on sploh sploh želi....za sebe verjamem, da veš;-)
Default avatar
Tipična "bolezen" novega časa - osvajanje (a nesposobnost it v nove in kvalitetne odnose).
Ko je "plen" osvojen, postane nezanimiv in se ga zavrže. Ob tem plenilec dobi ekstra kvaliteto.

Če je to to kar si predstavljaš od moškega, potem pridno čakaš.
Če si takšnih "pozornosti" ne želiš, skenslaš.

Kakorkoli, leto dni star otrok (ali bilokoliko star otrok) ni razlog ali bilokaj da se je tip naenkrat nehal redno javljat, to ni normalno in odraz osvajanja....Sploh ne išči razlogov pri sebi, bodi srečna da se nisi z njim še bolj zapletla. Je pa res, da je za vsak začetek potreben čas in predvsem za nas ženske so potrebni še ekstra dobri živci ;)))).
Default avatar
Če je možakar zainteresiran, da te še kdaj vidi, ima tvojo telefonsko in elektronski naslov - zlahka pride v kontakt s tabo in te kam povabi.

Če pa ni, pa tega ne bo uporabil. Tako preprosto.

Po mojih izkušnjah z internetnim spoznavanjem se lahko v tej prvi fazi spoznavanja z moškim zgodi čisto vse - od tega, da pretirava s komunikacijo in v hipu utihne brez pojasnila ali opaznega razloga, ali da se sploh ne oglasi več po prvem srečanju (precej pogosto). Moški so včasih dobesedno nesramni in imajo na netu občutek, da so v trgovini z ženskami (posebej če smo ženske preveč prijazne, preveč pripravljene priti na zmenek). Moški pri spoznavanju žensk pregledajo ponudbo in če jim kakšna malenkost ni všeč, dajo artikel nazaj na polico (se ne oglasijo več brez pojasnila). No moje mnenje je, da so medčloveški stiki bolj kompleksna zadeva in se za take moške ne menim več.

Vsekakor je to, da se ne oglasi, jasen znak, da ni zainteresiran. Torej ne pričakuj ničesar, kot da ga nisi nikoli srečala - kot stari ljudski pregovor enkrat ni nobenkrat.

Problem ni pri tebi, ampak pri njem. Ženske jemlje preveč na lahko. Sem se v nekaj primerih prepričala, da takšno vedenje - da se oglaša, pa čisto utihne, pa čez čas spet - pomeni, da moški ni pripravljen niti na znanstvo z žensko, kaj šele na odnos (ali je še v stari zvezi, ali na sveže sam in zelo osamljen, ali mu manjka samo seks, ali čisto preprosto še sam ne ve, da mu v resnici ni za zvezo, prepričan pa je, da mu je. Skratka, škoda je energije ukvarjati se s takimi modeli.
Default avatar
Zdaj pa ne vem, ali sem jaz slepa ali ne. Tukaj ji pišete, da se bo javil, če se bo hotel. Pa saj se vsakodnevno javi, ženska je ogorčena, ker se ne javlja cel božji dan in ker ne polaga računov, zakaj se med dnevom ni tolikokrat in tolikokrat javil. Mah, dajte, če bi od mene nekdo po enem zmenku zahteval, da mu polagam račune, bi mu rekla zbogom. Se drugače čisto strinjam o tem, kar ste pisale o tem internernem spoznavanju, vse drži, o tem, da so mnogi moški danes loleki boleki tudi, ampak vseeno se mi avtoričino obnašanje zdi pitbullovko. Če je tudi on to začutil, potem ...
Default avatar
Določeni moški so že od nekdaj loleli boleki. Ali res mislite, da se ene stvari dogajajo samo zdaj, ko vi živite in se vam dogaja? Enako velja tudi za ženske.
Povsem enak primer, kot ga je napisla prvalastovka, lahko povem iz svojih izkušenj, le spole bi zamenjal.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Pitbul -
Tukaj gre za intenzivnost komunikacije - en dan ali en teden se kar naprej oglaša, mejli in sms-si, da je preveč in prehitro, naslednji dan (teden) utihne, en dan piše-govori, kot da bi bila že skoraj par, potem pa teden dni tišine, ko njemu paše, je ful zagret in ves navdušen, pa jaz bi morala biti takoj za akcijo, potem pa tišina za nedoločen čas - to je mene najbolj motilo, ker jaz želim normalno komunikacijo kot z drugimi ljudmi in s poznavanjem-uporabo osnovnega bontona: npr. po srečanju, da napiše vrstico ali dve. Da predlaga-povabi na naslednje srečanje, če si ga želi (pa ne zadnjih pet minut, seveda). Da zna sprejeti, če ženska včasih nima časa. Pa še mnogo takih "malenkosti".

To kar se dogaja Tinaji, pa ni normalna komunikacija in takih se jaz izognem.
Default avatar
Ne vem, punce. Jaz sem imela dva partnerja in obema sem na začetku popolnoma prepustila tako klicanje kot organizacijo zmenkov kot tudi vse drugo. Predvsem pa se nisem nič spraševala, nič obremenjevala, nič razmišljala in najbolj pomembno, nič nisem pričakovala. Saj se kmalu vidi, pri čem smo. Ve pa ste tako neučakane in bi hotele vse vedeti takoj in sedaj (po zmenku se mora javiti s sporočilom in podati vtise???). Okej, lahko tudi, samo vam povem, da je neučakanost ena najslabših stvari, ki se jih lahko gremo. Vem, ker je tudi mene v življenju drugače veliko stala.

Pa v končni fazi, malo manj teženja in stokanja in veliko več samozavesti. Saj ta obup se vendar začuti in verjemite, odvrača.
Default avatar
...sem moški in se popolnoma strinjam s tistim, kar je napisala prvalastovka; gre za osnove komunikacije in bontona.. v opisanem primeru pa ni ne enega, ne drugega...
Če bi bil on kakorkoli dejansko zainteresiran za njo bi vsekakor ravnal drugače..
Default avatar
Pozdravljeni,

hvala vam za vaše nasvete... predvsem se ne strinjam s tistim delom, da se obnašam kot pitbul, ko sem že sama napisala, sem pobudo, glede klicev in sms-jev prepustila njemu, in tako kot sem rekla, sam je sam zagrel, mi pisal sms-je, klical, spraševal kako sem, skratka bila sva v stiku po cel dan.... od najinega srečanja v soboto, ter njegove bolezni, pa se je vse spremenilo.... in sama verjamem, da ne more biti človek tako bolan, in tako zaseden, da ne more napisati dveh besed ali pa vsaj veš kaj slabo se počutim se slišiva jutri.... Sama ga nikakor nisem napadala s klici ali s karkšnim polaganjem računov, ampak tako kot je rekel cadiz gre za osnove komunikacije in bontona in resnično ne razumem, da ni premogel, po domače niti toliko jajc, da bi iskreno povedal, kako pa kaj tako v pozitivni kot v negativni smeri in ne bi bilo nič narobe....

Včeraj sva bila recimo zmenjena, vedel je da si zaradi otroka težko izborim kakšen prost dan, in ker je mali pri atiju cel vikend bi ga lahko lepo izkoristila..... ampak ne... on je raje cel dan, poleg službe ima še dodatne posle, biznisiral, kot pa da bi si vsaj ta dva dni vzel prosto zame.... najbolj smešno, lahko bi rekli tudi žalostno pri tem pa je, dva sva bila zmenjena, napisal mi je da me pokliče ko konča, to je je bilo ob šestih zvečer, in tema nič več glasu od njega in ga tudi več ne bo, pa tudi sama sem odločila, da čim dlje vstran od takšnih tipov, ki nimajo pri sebi razčišenih stvari, kaj je v življenju pomembno in kdaj človek postane totalni materialist in zanemari vse ostalo.... zato mu tudi privoščim, da ostane sam....

Te pa boli, ko ugotoviš kakšen je svet, kako so ljudje v sebi prazni in votli in se igrajo s čustvi drugih ljudi...... ali je zahtevati normalen nivo komunikacije res nekaj tako nedosegljivega, kanček iskrenosti in poštenosti, ne igranja pubertetniških igric pri 30 letih, prosim vas kam pa gre ta svet, če pa dobiš potem servirano da preveč pričakuješ in se obnašaš kot pitbul.....

Človek se kar zamisli.....

Hvala Vam vsem za vaša mnenja... zelo ste mi pomagalli :)

Je pa res, da imam jaz sila srečo, da nabašem na zelo čudne tipe..... :) Kot magnet sem, ne vem zakaj :)
Default avatar
Poglej, Tinaja, nisem mislila pitbullsko v dejanjih, ampak v mislih, razmišljati. Vprašala si, ali preveč pričakuješ. Da, preveč si pričakovala. Od človeka, ki si ga samo enkrat videla, ne moreš in ne smeš pričakovati nič. Lahko se samo pustiš prijetno presenetiti. Če sodim po prebranem, je on eden onih, ki se rad gre na internetu metuljčke, tisti filing mu je všeč, kako smo mi kakor zaljubljeni in bomo kakor skupaj, potem pa žensko vidi v živo in mu vse dol pade. Lej, če bi on to naredil po petih zmenkih, bi rekla, zajebava, ne ve, kaj hoče. Ker se je tako začel vesti po prvem zmenku, je jasno, da si ti v živo zanj bila razočaranje. Kar ne pomeni, da ti nisi super punca, gotovo si, samo nisi po njegovem okusu. Vseeno pa mislim, da si preveč želiš in preveč pričakuješ. Ne, ne moreš od človeka, ki te je enkrat v življenju videl, pričakovati, da si bo cel vikend zate vzel frej. Pa saj je tako in tako vseeno, ti in on očitno nista za skupaj. V končni fazi, kako pa ti veš, da je on tako hud materialist? Niti poznaš ga ne. Mogoče zdaj smuča. Mogoče celo s kakšno žensko.
Default avatar
Upam da te je to zdaj res izučilo in ne boš znova kolebala, ali si celo domišljala da ga pa ti lahko spremeniš ;))). Enostavno: ni se dovolj zapalil vate, to je to in to moraš tudi sprejet!

Ma kaj da nabašeš na neprave....če pa je teh velika večina. Tadobrih je tako zelo malo, da moraš imeti res ekstremno srečo. Zato pa imaš zdaj ko si samska in mami super čas, da se sama razvijaš in spoznavaš sebe, ter otroka in vse ostalo, za kar ob enem tipu ne bi imela časa, poglej svojo situacijo malo iz pozitivne strani.
Default avatar
Hi,

Pitbul, ne bi ravno rekla, da sem bila jaz zanj razočaranje, ko sva bila na pijači, je skoraj zlezel vame, in zakaj me je potem še objel, poljubil..... in ni takoj povedal, veš nisi moj tip žal mi je... ter mi potem še napisal, da mu je bilo prijetno in poslal poljube.... Saj ravno zaradi tega, sem se spraševala ali preveč pričakujem, ker sem iz njegove strani čutila pa nekaj več..... In ne vem kaj bi bilo slabega v tem, da če ti je nekdo všeč to tudi pokažeš, in se ne greš nekih igric.... Ali je res tako narobe če si nekoga želiš, če si želiš biti ljubljen.... Pitbul iz tvojih besed je mogoče sklepati, pa ne bi bila rada žaljiva, da si zelo hladna oseba, ampak po drugi strani pa imaš srečo, ker te težko kaj prizadene, in take potem imajo tudi kar se tiče tipov izredno srečo.... bolj so nedostopne, bolj se tipi mečejo za njimi, jim dvorijo in itd.

Zato ne razumem njegove reakcije, ker se res nisem v nikogar silila, in to niti ne želim.... ampak vse kar sem si želela je da je človek iskren, ne pa da stisne rep med noge in adijo.... to pa je očitno danes res najlažje... pustiti nekoga v zraku, mu zmesti čute, da ne ve pri čem je..... Očitno se bom mogla še na marsikaj navadit.....


Kar pa se tiče iskanja partnerja v današnjem času, moraš imeti pa res ekstremno srečo, da naletiš na človeka ki ima vse na svojem mestu..... :)

Pa še enkrat hvala za vaše nasvete ...... :)
Default avatar
Tinaja , se ti še spomniš lanskega snega ? Jaz ne :) In tukaj je podobno - šibaj dalje, tvoja pričakovanja pa so drugače čisto na mestu. Zakaj je kak osebek tak ali drugačen - to sčasoma pišeš za uho, verjemi.

Tolažnik cec ;)
Default avatar
Tinaja je napisal/a:
Aha, in tako hladna sem leto in pol vsako noč prejokala, jokala sem dneve in noči, jokala sem, jokala in jokala. Zaradi enega takšnega patrona, kot je ta tvoj. Ti si veliko pričakovala po enem zmenku, jaz pa sem si drznila veliko pričakovati po enem letu in njegovih obljubah o tem, da bova do smrti ostala skupaj. V nedeljo mi je govoril, kako ponosen bo, ko bom njegova žena, v torek me je zapustil. Sem imela pravico pričakovati, da tega ne bo storil? Seveda sem. Ampak ... Mogoče zdaj razumeš, zakaj te stvarim pred tvojimi lastnimi pričakovanji? Če zbriše takšen, ki naklada o poroki in otrocih, kaj šele počnejo po enem zmenku? Nisem jaz hladna, jaz sem se samo dotaknila dna in še česa pod dnom. Če te nekdo, ki je eno leto s teboj delil posteljo in mizo, tako srat pelje, kaj potem lahko pričakuješ od nekoga, s katerim si bila na enem zmenku?
Default avatar
Pitbull,

zdaj ko sem prebrala tvoj odgovor mi je žal, da sem te označila za hladno osebo, nisem vedela, da si sama doživela še veliko hujšo situacijo..... Zdaj vem, da si me hotela dobronamerno čimprej postaviti na realna tla, in tako kot je rekel Cec, glej na vse skupaj kot na lanski sneg, ki se ga ne spomniš več..... Pitbull, želim ti vse dobro in veliko sreče.


Hvala vsem........ :)Pozdravček,

Tinaja :)
Default avatar
zdravo!

Tudi jaz imam "podobne" probleme....sem simpatična punca, ki načeloma nima problemov s samozavestjo, vendar mi vsak moški, ki ga spoznam takorekoč "pobegne" v treh tednih....moj problem je, da se prehitro zaljubim, vendar tipu ne težim, vendar verjetno oddajam tako energijo, ki tipa odvrne???ker to se mi je pa zdaj zgodilo že v tretje...pa ne glede na starost tipa....Vsi tipi so na začetku ful napaljeni, potlej se pa jest zakurim, me pa dobesedno zamrznejo....tako da mi nič ni jasno?????
Default avatar
Pozdrav,

lara30, tudi sama sem razmišljala zakaj se to zgodi..... in ponavadi vedno pri tistih, ki so meni tudi všeč. Tako kot si rekla, ko pokažeš, da ti je všeč se pa nekako ustrašijo.... Verjemi, da energija je pomembna, in prva domača naloga, ki jo moraš opraviti je da ne oddajaš tistega občutka, da hočeš prestaviti hišo, ad hoc, nekaj na silo in s tem oddajaš neko agresijo, ki oddbija.... Vem da je težko, ker se to dogaja na nezavedni ravni, na katero težko vplivamo, predvsem zato, ker se je ne zavedamo... Kar ti polagam na srce je postopnost, naj se zgodi kot se mora. Seveda, če je moškemu res kaj do tebe, se bo zate tudi potrudil in ti namenil pozornost, ki si jo zaslužiš, in bo obstajala tista normalna osnova komunikacije in bontona.... Sem pa sama razmišljala tudi v smeri, da tistemu kateremu, ne bi bila všeč, bi mi verjetno to povedal, in to da se nekdo tako potegne vase, da te ne pokliče več, lahko nakazuje samo na dvoje ali res ne čuti nič do tebe, pa nima nobene manire to ženski tudi povedat, ali pa preveč čuti do tebe, se ustraši in zbeži, ter raje prekine vse stike s teboj, ker še sam pri sebi nima razčiščeno kaj bi rad.

Upam, da sem ti kaj pomagala, predvsem pa se sprosti, tudi če je človek sam, se lahko ima prav lepo, premagati je samo treba stereotip družbe, da je biti sam in če greš kam sam, kot naprimer v kino ali na pico kaj narobe, pa ni, verjemi.

Vse dobro ti želim lara30 in veliko sreče v ljubezni,

Tinaja

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus