kaj storiti?
Živjo,
Ker niti ne vem na koga se naj obrnem za nasvet sem se odločil pisati na forum…
Sem fant v dvajsetih letih in sem se znašel v ljubezenski dilemi. Že dalj časa poznam punco, ki mi je všeč, a je do sedaj vse ostalo zgolj pri prijateljstvu. Bilo je obdobje, ko sem bil vanjo noro zaljubljen, kar sem ji tudi nakazal, vendar nikoli ni pokazala večjega zanimanja. V tem času, ko se poznava je bila vmes že samska in zamenjala fanta. Opazil sem , da ko s fantom imata težave več pozornosti namenja meni, kar sem od začetka zgrabil z obema rokama, vendar sem čez čas prišel do zaključka da je to zgolj posledica njenega ranjenega ega in si tako dviguje samozavest ali pa je preprosto osamljena. V zadnjem času sta zopet imela konflikt, kar mi je tudi povedala, začela me je vabiti sem in tja, kam bi lahko šla… zanimalo jo je kaj počnem kako sem, kake imam plane in tako… Dobil sem občutek, da bi lahko bila zaljubljena vame (mogoče le zato ker jaz nekaj čutim do nje) . Sedaj pa sem izvedel, da sta z njenim še vedno skupaj, da sta preživela lep vikend… Imava skupno družbo in to sem izvedel od prijateljice, zazdelo se mi je da mi je želela na nek lep način povedati naj pazim z njo… Seveda sem zaradi tega potrt, ni mi vseeno…
Ko sem pri sebi razmišljal sem nekako zaključil naj pozabim, da bom pri njej kdaj več kot le prijatelj, na katerega se obrne, ko ga rabi. Mislim, da če bi kaj čutila do mene zaključila s sedanjim fantom in nato gradila odnos z mano…
Nekako sem v dilemi ali je prav to, da sem se umaknil, kaj naj bi storil v taki situaciji in kako gledate na to ???
Hvala za vsako mnenje in nasvet 🙂
Nikar ne bodi samo njena priljubljena gostilna ali bar, kamor se gre potolažiti, ker to je vedno tako. V priljubljeno gostilno gremo, ko se moramo ali želimo pomiriti, zamenjamo pa jo kadarkoli, samo da nam kakšna nkaj drugače ponuja.
Na slikovit način sem ti holte povedati, pojdi svojo pot naprej, ne bodi njena opora, ker več od tega noče, še posebej, če boš klečeplazil za njo in bo vedela, da jo čakaš, kadarkoli se ji bo zahotelo, si samo njeno orodje, ki pa ga lahko kadarkoli zamenja.
20 si star, življenja imaš rped sabo še kolikor hočeš, žensk, ki bi te imele rade zaradi tega kar si, pa še več.
Primož
Jaz ne bi rekel, da je njeno orodje. Zakaj pa ne prijatelj? Ampak kaj več od tega pa verjetno res ne. Če sam želiš več, ji povej, kako se ob tem počutiš in videl boš njen odziv. Ali ona sploh ve, da si vanjo zaljubljen? Kakorkoli, ni point, da jo pridobiš nase, ker najbrž to ni mogoče, pač pa je point, da na kulturen način stike z njo prekineš oziroma jih zmanjšaš. Kljub temu, da si razočaran. Sicer pa, prijatelji za to so, da se nanje obrnemo, ko jih rabimo. No, seveda ne le takrat.
Moški in ženske prijatelji ? Ha,ha,ha…
Malo morgen… (jebi ga…hormoni,kaj čem).
Imel sem dooolgo let nazaj podobno zadevo in…. ti oddam skrivnost ?
Kako sem jo rešil ?
Sem pač videl da ona na mene ne gleda kot na partnerja in to je to.
Sem si rekel o.k in si najdel drugo punco.
Na njene klice se naprej nisem več oziral ker pač treba nadaljevati svoje lastno življenje.
Punca ? Čez en cajt sem slišal od skupnih prijateljev da žaluje za mano.
Ehhh punca, punca… posle jebanja nema kajanja.
Zato živi naprej kot da je ni.
In zapomni si besede Forrest Gumpa “…življenje je kot škatla bombonov. Nikoli ne veš kaj boš dobil”
Pogumno.
Prijatelja sta in ona se do tebe obnasa kot do prijatelja oz.prijateljice. Druzita se, kam gresta, ko ima s fantom konflikt, se obrne nate in verjetno na svoje druge prijatelje/ice. Zato so prijatelji. Da nas potolazijo ko nam je hudo, da se z njimi smejimo, se pomenkujemo… in da ne potegnejo surle vedno, ko nimamo casa zanje. To je pac lajf. Lahko si prijatelj s kom, s komer se vidis 2x na leto. Ali pa se neko obfobje vec druzita, potem nekaj casa spet manj. Ne pomeni da je kaj narobe.
Ti vse to vidis drugace ker si v njo zatrapan. Ce bi tudi ons kaj podobnega cutila, bi se med vama ze kaj zgodilo. Vmes je bila oba samska pa spet ne. Ne goji upanja da se bo naredu tisti klik, zivi svoj lajf. In ce ti njeno vedenje ni vsec, sam pri sebi poglej ali morebiti ne pricakujes prevec od vajinega odnosa. Umakni se malo,najdi si druge ljudi za hengat, ne bodi ji vedno na voljo. Ti zdej ne mores bit njen iskren frend ker vse gledas skozi zatrapana ocala in nisi zares iskren- ne do nje ne do sebe.
Svetujem ti, da živiš po svoje, brez nje… Zaključi da si le prijatelj… Vsekakor pa bo zate bolje da se od nje distinciraš, seveda kot so ti že svetovali na nek kulturen način zmanjšaš stike. Ponavadi če človek dobi občutek, da je nekomu všeč tudi je, pri 20 letih pa že moraš to oceniti. Poanta je le do kolikšne meje si ji všeč? Očitno si zanjo dovolj dober le ko rabi napolnit svoj ego. Si že kdaj preboleval osebo? Zagotovo si jo… ko si si pisal ali dobival z drugo osebo si na to osebo pozabil, dobil si občutek, da te ima še nekdo rad in nisi sam. Ona tebe porabi za ta ‘dober občutek’… nwm ali zavedno ali ne, vsekakor pa ne bo s tab, če se v obdobju ko sta bila samska oba ni nič zgodilo.
Pa tudi če bi te hotela… podobno kot zdaj to počne s tabo, bo najverjetneje v vajini vezi počela z drugim… Ali si želiš tega???
Od vezanih žensk ne pričakuj ničesar, malo se bodo igrale s tabo, ti potarnale svoje težave, na koncu dneva pa boš šel sam spat domov in se tudi sam zbudil. Najbolje za tvoje zdravje je, da prekineš vse stike s tako žensko in začneš antene vklapljati pri drugih puncah. Tako samo izgubljaš čas, nikoli ne bo nič iz tega. Poleg tega se začni malo cenit, zakaj bi bil s punco, ki je spala že z dvema med tem ko si ti sam sanjaril doma. Ni te vredna, pika!
Ker ona ve, da si zaljubljen v njo, te ne bi smela vpletati v svoje čustvene igrice, ker ni pošteno in gre za manipuliranje: imeti te na distanci približevanja, a hkrati dovolj blizu za tolažilno rezervo ali instant čustveno uteho, vsaj takrat si dobrodošel, ko rabi pogovor s tabo zaradi partnerskih sporov doma, da ima pač nekoga pri roki, s katerim se pogovori.
Tako iz tebe dela ‘dežurnega’, ki ji je vedno na voljo, ko zaškriplje kaj v njenem partnerskem odnosu, te pokliče in se druži tačas s tabo, dokler se s partnerjem spet ne pobotata ali dokler ne najde novega. Tebe v tej formuli ni, si odvečen ali ničelni člen, dobrodošel ali vreden kaj le, ko te rabi.
Sam ne smeš privoliti, da boš prostovoljno 5. kolo na vozu, zraven pa še zelo naivno upaš, da se bo omehčala in te ima dejansko rada. Ne, pristal si v očitni prijateljski zoni z jasnimi mejami: dobrodošel si ji le kot prijateljski tolažnik, ko je v stiski, da si ji v čustveno oporo. Torej na nek način te izrablja, ker te drži v odvisnosti, saj ti (zavedno ali nezavedno) jemlje energijo in čas, ki bi ju moral vlagati v druge punce, ki bi te dejansko ljubile. Pozicija moči nad tabo (fanti) ji najbrž ugaja.
ti si vanjo zaljubljen ona vate definitivno ne,ker če bi bila bi z tabo verjetno bila v vezi, ne pa z drugim.ona tebe samo izkorišča za pogovore in za izlivanje srčnih ran,ker ve da boš ti na vsak njen klic po domače rečeno laufal.moj nasvet ti je da se distanciraj od nje,ker če boš še naprej rinil k njej se boš še bolj zaljubil,na koncu boš padel na realna tla in bo razočaranje veliko.