Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: mag. Radmila Pavlovič, dipl. psih. • dr. Zalka Drglin, svetovalka • Nina Radin

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

mag. Radmila Pavlovič , dipl. psih.

Radmila Pavlovič

dr. Zalka Drglin , svetovalka

Zalka

Nina Radin

NinaRadin

Bolece/pekoce bradavice med podoji

Default avatar

Julijka

Pozdravljeni. Sem prebirala ze marsikateri odgovor na temo pekocih bradavic, vendar vecinoma zenske navajajo bolecino med samim dojenjem. Pri meni se bolecina oz. Pekoc obcutek pojavi po dojenju. Ko pa malcka pristavim in se zacne dojiti, bolecina izgine. Bradavice so, v casu ko ne dojim, stalno izbocene in me zaboli vsak dotik bradavice s tkanino. Najprej sem prenehala nositi blazinice za dojenje, ponoci "luftala" bradavice, a se stanje ni izboljsalo, skoraj bi lahko rekla, da se je poslabsalo. Mazem si lanolin in uporabljam multimam komprese. Ali je mozno, da imam enostavno izsusene bradavice in zato pecejo ko so na suhem? Ali bi v primeru glivicnega vnetja bradavice nehale boleti, ko naenkrat niso vec "na suhem"?

Hvala, lp.
Default avatar

Naraven Razvoj Otroka srečna MAMI

Pozdravljena!
Sem imela taksne tezave kot ti opisujes.Rada bi tebi pomagala,ampak morala bi prej videti kaksne bradavice imas.Ce ti zivis v Ljubljane,lahko priskocim na pomoc.
LP.Tanja