Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: mag. Radmila Pavlovič, dipl. psih. • dr. Zalka Drglin, svetovalka • Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

mag. Radmila Pavlovič , dipl. psih.

Radmila Pavlovič

dr. Zalka Drglin , svetovalka

Zalka

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok

Jasna Dolamič Gričar

Dojenje po cr+ nastavki

Default avatar

miranda_9

Pozdravljeni! Sem v porodnisnici, 2 dan po carskem rezu ki je bil nacrtovan zaradi medenicne vstave. Otroka sem zacela prislanjat ze uro po cr, ampak je nekajkrat potegnil in potem jokal. Mleka seveda nisem imela. Potem je dobil prvo noc in jutro dodatek. Vceraj sem ga cel dan dajala na dojko, popoldan mi je uspelo da je iz ene s pomocjo nastavka stekel kolostrum. Dete je bil ze cisto razdrazeno, cel popoldan jokal jaz pa tudi ze zelo utrujena in nemocna. V drugi dojki se nimam mleka, poleg tega pa se vdrto bradavico zato se ob pristavljanju nanjo hitro razjezi in odneha. Vceraj zvecer in zjutraj so mu dali ponovno dodatek da lahko oba pocivava, ponovi pa nama je uspel en podoj po katerem je zaspal. In me zanima, kako naj pristavljam, ves cas? Naj opustim dodatek? Ce ne, kdaj je najboljse da dobi dodatek kdaj pa naj stimulira mojo dojko? Zaenkrat smo se s sestrami dogovorile za dodatek zjutraj in zvecer, ostalo pri meni. Je nastavek problem? Brez njega se ne prisesa, ampak joce.
Vesela bom vseh nasvetov, saj si res zelim, da da nama dojenje stece.
Default avatar

miranda_9

Pozdravljeni!
Malo spreminjam vprasanje, sama sem potem dobila naval mleka, dete se je en dan in noc vredu dojilo na nastavke. Nato pa je zacel protestirat, vsakic ko sem ga pristavila je jokal, odrival nastavek in bradavico, navadno zaspal po nekaj potegih od utrujenosti zaradi joka. Sedaj ne pridobiva na tezi. Mleka imam dovolj. Pristavljala sem ga ko se je zbudil kar je bilo nekje na 3 ure, ponoci je prespal tudi 4.
Sedaj so mi svetovali druge, manjse nastavke mam, saj imam precej male bradavice.
Sama bi sicer najraje dojila brez ampak sem si to nameravala prisparat za doma ko bo vecji.
Ne vem zakaj tako zavraca bradavico, sprasujem se ce bi na to lahko vplivala tudi protibolecinska zdravila ki jih dobivam po cr. Vesela bom vseh nasvetov!
Default avatar

Svetovanje za dojenje

Pozdravljeni,
vidim, da imate nekaj malih težav. Vljudno vas vabim na BREZPLAČNA predavanja o dojenju. Spodaj je vabilo. Predavanj se lahko udeležite z vašim malčkom. Vljudno vabljene tudi druge mamice.

VABIMO VAS
na srečanja o dojenju, ki bodo potekala na Zdravstveni fakulteti Ljubljana
(Zdravstvena pot 5, Ljubljana)
4.nadstropje – kabinet 437
Namen srečanja je nuditi podporo ter informacije o dojenju in laktaciji vsem materam, ki želijo dojiti svoje otroke oziroma jih že dojijo.
Udeležba na srečanjih je brezplačna in vam omogoča dostop do zanesljivih in natančnih informacijah o dojenju in izmenjavi izkušenj z drugimi materami, ki so ali še dojijo svoje otroke. Po srečanju vam je na voljo tudi individualni pogovor z IBCLC svetovalko.
Datumi in teme srečanj v letu 2018
28. marec ob 16.00 uri Prednosti dojenja
12. april ob 16.00 uri Vpliv poroda na dojenje in kožni stik
19. april ob 16.00 uri Položaji pri dojenju in pripomočki za dojenje
9. maj ob 16.00 uri Prehrana med dojenjem
24. maj ob 16.00 uri Izbrizgavanje mleka in higiena dojk med dojenjem
14. junij ob 16.00 uri Uvajanje goste hrane pri dojenčku
21. junij ob 16.00 uri Premagovanje težav pri dojenju

Vabljene so vse bodoče, doječe in druge matere, ne le tiste, ki potrebujejo pomoč in informacije, temveč tudi tiste, ki želite svoje izkušnje z dojenjem podeliti z drugimi materami. Dobrodošli tudi otroci.
Več informacij: [email protected]
16.3.2018, Ljubljana